Přejít na obsah

příprava pro repro

Doporučené příspěvky

Mám auto původně bez rádia, ale s přípravou pro radio ( Fabia Comfort Plus, r.v.03) ...takže 4x repro v předu.

Zajímá mě jestli soudruzi natáhli aspoň kabely do zaních devří a kufru...? Z toho co jsem zde pročítal, tak asi ne,ale nevím jestli se nezačlo serřit až v posledních letech:)

Je v dílenské příručce aspoň kudy dráty táhnout, kam zapojit? Dá se sehnat origo od Škodovky montážní materiál na tuhle zadní dodělávku(konektory, 4xrepra)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám auto původně bez rádia, ale s přípravou pro radio ( Fabia Comfort Plus, r.v.03) ...takže 4x repro v předu.

Zajímá mě jestli soudruzi natáhli aspoň kabely do zaních devří a kufru...? Z toho co jsem zde pročítal, tak asi ne,ale nevím jestli se nezačlo serřit až v posledních letech:)

Je v dílenské příručce aspoň kudy dráty táhnout, kam zapojit? Dá se sehnat origo od Škodovky montážní materiál na tuhle zadní dodělávku(konektory, 4xrepra)?

šetří asi už od začátku, takže kabely tam nejsou ale tuším že se vše dá koupit přímo ve škodě ale stojí to docela pálku......

Odkaz ke komentáři

šetří asi už od začátku, takže kabely tam nejsou ale tuším že se vše dá koupit přímo ve škodě ale stojí to docela pálku......

jen zadní reproduktory stojí myslím 1200kč pár a výškové do zadních dveří kolem 1000kč. Když koupíš kabel na metráž normálně v prodejně a konektory taky dost ušetříš

Odkaz ke komentáři

...toto ti můžu zaslat do 1200,- včetně dobírky a i s kabelem i konektory do ISO.Já osobně bych volil raději cestu repro do plata.Ty zahrají víc jak 10cm repro v původních místech.Například tyto...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...4&Itemid=40

...udělají i docela slušný basy....

...ale kdyby jsi chtěl něco kvalitnějšího tak Hifonics....za 2500,-

post-845-1187260968_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se rozhodl, že si kabely nakoupím sám (obyč lanko 2,5mm2 musí pro max.50w/4ohmech bohatě stačit).Jaký jsou natahaný origo od Škodovky - průřez? Od škodovky koupím jen konektory, jsou ta v origo zapojení vůbec nějaké? Myslím třeba u odbočky do zadních dvěří k výškovému repru, apod...

A s reproduktory bych potřeboval poradit... za 2 zadní ovály do origo pozic (Hatchback) a dva výškáče do zad. dvěří (aby taky pásly do origo chlívečku) bych chtěl dát tak to max3tis...

(Rádio mám zatim šuměnku Sony,ale chystám asi nějakého Pioneera do 4tis.,v předu origo repra.)

Takže nějaké repra adekvátně k tomu rádiu...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se rozhodl, že si kabely nakoupím sám (obyč lanko 2,5mm2 musí pro max.50w/4ohmech bohatě stačit).Jaký jsou natahaný origo od Škodovky - průřez? Od škodovky koupím jen konektory, jsou ta v origo zapojení vůbec nějaké? Myslím třeba u odbočky do zadních dvěří k výškovému repru, apod...

A s reproduktory bych potřeboval poradit... za 2 zadní ovály do origo pozic (Hatchback) a dva výškáče do zad. dvěří (aby taky pásly do origo chlívečku) bych chtěl dát tak to max3tis...

(Rádio mám zatim šuměnku Sony,ale chystám asi nějakého Pioneera do 4tis.,v předu origo repra.)

...do orig. pozic HTB se vejdou jen reproduktory o velikosti 10cm...a s tím moc parády nenaděláš.Pokud chceš investovat do 3tis. tak dej do plata ovály 6x9".

Výškáče v zadních dveřích můžeš klidně oželet.Ty tam nemají co dělat.To je výmysl výrobce, který asi o akustice nic neví...pro tebe jsou důležitý výškáče ve předu, který ti nehrají do ucha ze zadu.Ty ovály budou mít za úkol doplnit zvuk jen o důležitou složku a to jsou basy.

Co se týče repro kabelu tak s tou 2,5qmm budeš mít potíže je dostat do ISO konektoru.Musel by jsi jedině mít ISO konektor šroubovací...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...5&Itemid=70

Odkaz ke komentáři

...do orig. pozic HTB se vejdou jen reproduktory o velikosti 10cm...a s tím moc parády nenaděláš.Pokud chceš investovat do 3tis. tak dej do plata ovály 6x9".

Výškáče v zadních dveřích můžeš klidně oželet.Ty tam nemají co dělat.To je výmysl výrobce, který asi o akustice nic neví...pro tebe jsou důležitý výškáče ve předu, který ti nehrají do ucha ze zadu.Ty ovály budou mít za úkol doplnit zvuk jen o důležitou složku a to jsou basy.

Co se týče repro kabelu tak s tou 2,5qmm budeš mít potíže je dostat do ISO konektoru.Musel by jsi jedině mít ISO konektor šroubovací...

http://fancarhifi.cz/index.php?option=com_...5&Itemid=70

všem se taky hned nechce řezat do plata lol ale fakt je jeden...výšky trochu pískají do ouška a máš pocit že všechno hraje jakoby zezadu:)mám a autě výšky ve dveřích+100mm basaky na originalni pozici všechno od TVM valmez je to originalni dodavatel repro pro škodu MB( http://www.tvm-valmez.cz/ ) repra vyšly asi na 1000kč všechny 4ks + asi 150kč dvojlinka 0,75mm a nějaké konektory.

na moje potřeby to hraje dobře a navíc za ty prachy lol dalsi investice bude... do wooferu+zesik..xenony..cerne skla atd :p

PS: vykon radia 4X 50W je jakoby 4X25W RMS takze do repraku vic jak 1A nepotece a tudiz tvoje kabelaz je zbytecne hutna...

Editováno: , autor: xtrack
Odkaz ke komentáři

Tak jsem natahal dráty pro zadní repro 1,5mm2 k výškáčům 0,75mm2. Docela to i šlo, myslel jsem že to bude horší práce... Teď už zbývají repráky...výškáče tam chci (ve Oktávce máme 8x origo repro a nic mi do ucha nepíská...a hraje to dobře i vcelku nahlas). Dozadu origo 10cm.

Doporučte mi prosím tedy něco lepší než TVM - s větší citlivostí...

Xtrack: Nevíš přesně jaké typy jso od TVM dával?

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Mám dotaz ohledně naší Fabie 1.4 klasik (asi klasik :-) r.v. 2002

Je to holá verze, okna na kličku, bez centrálu, zrcátka manuální. Bez autorádia i když příprav tam asi je. V průchodkách předních dveří vedou u řidiče 2 hnědý kabely u spolujezdce je to bílo-fialový a hnědý.

Jiné tam nejsou. Nevíte někdo k čemu jsou. Do zadních dveří nevede nic.

Ještě jedna otázka, má cenu dodělávat centrál bez DO. Koukal sem na net a ceny jsou ucházející. Jaká je tam comfortka nemám tucha.

Díky

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...