RomanKo Vloženo 23. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2007 Aha. A podla coho si to napajal? Mal si schema? Mozes dat online? Alebo si jeden z tych intuitivnych majstrov? Lebo ja som antitalent na elektiku. teda nieco cez 2tis Sk to asi bude u nas, co? Diky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 23. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2007 (editace) Aha. A podla coho si to napajal? Mal si schema? Mozes dat online? Alebo si jeden z tych intuitivnych majstrov? Lebo ja som antitalent na elektiku. teda nieco cez 2tis Sk to asi bude u nas, co? Diky za info. mam jak schema tak si umim poradit.... mam elektro firmu.... p.s. viz muj odkaz v podpisu jo jeste to neni dodelany,je to jen zastrkany nemam konektor(cekam na nej). tak me nekamenujte je to jen na zkouzku a na foceni Editováno: 23. Říjen 2007, autor: mr.pecoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 25. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2007 (editace) tak sem se na konec rozmyslel., a koupil obyc rumikoovu., 1151 + 78 za konektor., ale mam pocit, ze k tomu musi byt jeste nejakej ramecek. Jak se tma tam lampicka prichytava? a tak posun, je na to tkaovej kovovej ramecek, uz ho mam objednanej stoji., asi 120Kč., zaroven sem to rozebral v predu, Jeto chycene jeste dvema sroubama do strechy, to sme zvedav, az rozrezu tapecirung, co tma najdu. Pochybuju, ze se trefim do vystuhy. Mno uvidime, ev. to zalepim mamutem. Editováno: 25. Říjen 2007, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Taak hotovo. bylo stim kapku sraniho, ale je to prima., nejprve otevrit predek pak privod dozadu , pekne priletovat . a ted ooopatrne., ramecek . a je to mnoo jeste ty modre diody., Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host kadli Vloženo 5. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2007 jo to bych taky chtěl to je pecka. Ale abych to zvládnul musel bych to mýt pěkně namalovaný jak co má kam jít je to jednoduchy sou tam jen 4 draty. To superbacký nesedí do toho konektoru co tam je? Odkud kam si tahal ty 4 dráty? Dík za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 5. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2007 Chlapi, ty světýlka vypadaj bombově. Jen já se do toho asi nepustím, bo bych to asi pěkně zvoral. JOOOOOOOOOOOOOOOOO škoda Blacky, že nejsi někde blíž, hned bych tě poprosil o spolupráci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 5. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2007 Taak hotovo. bylo stim kapku sraniho, ale je to prima., nejprve otevrit predek pak privod dozadu , pekne priletovat . a ted ooopatrne., ramecek . a je to mnoo jeste ty modre diody., Super pěkný hele nevystupuje moc ven to světýlko vzadu?Ten rámeček se tam dá jen zevnitř?Jak tam drží?Díky za odpovědi mno je fakt, ze tam nemam ten prolis, takze t svetylko neni tolik utopeny jako to predni, ale je to tak napul, vypada to dobre. Ramecek se tma da dat z obou stran, drzi tam tim ze se zahnou ty konce, takze je lepsi dat to tam zevnitr, aby to nemohlo vypadnout smerem do auta. Je potreba to udelat hodne presne, aby tma sedl presne. Ten tapecirung je mekkej a docela se prohyba. Vystuha ve strese tam neni, takze se neda prisroubovat a drzi to jen za ten ramecek. Popravde sem to tam radsi zalepil mamutem, stejne to nebudu uz nikdy vyndavat a pravedepodobnost, ze to to nejak pokazi je miziva. Draty jsou 3, trvale plus, kostra a spinane plus dvernim spinacem. U toho superbackyho je jeste 4 drat - plus se svetlama. To tam orig, neni, tkaze se asi musi dotahnout odnekud z palubky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Chlapi, ty světýlka vypadaj bombově. Jen já se do toho asi nepustím, bo bych to asi pěkně zvoral. JOOOOOOOOOOOOOOOOO škoda Blacky, že nejsi někde blíž, hned bych tě poprosil o spolupráci. mnoo tak, leda az na srazu Beru tě za slovo. světlo přivezu, nezapomeň mamuta a dráty a další potřebný matroš. ok neni problem. draty, pajku, perorizek, mamuta privezu. Ty si sezen svetylko Pouzdro konektoru, dutinky. Pokud to chces lepit mamutem, tka se muzes vykaslat na ten ramecek, stejne se tim vis starosti nez uzitku. Ted me napada, ze pokud set o bude lepit "na veky" tak nebudes potrebovat ani ten konektor a dutinky. Muzem to tam priletovat na tvrdo, ale to je na tobe. kazdoppadne mi to pripomen tesne pred, protoze ja na to zapomenu presne za 10 minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 nevim ale myslim ze na tom nemas co zkazit..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host kadli Vloženo 14. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2007 Super pěkný hele nevystupuje moc ven to světýlko vzadu?Ten rámeček se tam dá jen zevnitř?Jak tam drží?Díky za odpovědimno je fakt, ze tam nemam ten prolis, takze t svetylko neni tolik utopeny jako to predni, ale je to tak napul, vypada to dobre. Ramecek se tma da dat z obou stran, drzi tam tim ze se zahnou ty konce, takze je lepsi dat to tam zevnitr, aby to nemohlo vypadnout smerem do auta. Je potreba to udelat hodne presne, aby tma sedl presne. Ten tapecirung je mekkej a docela se prohyba. Vystuha ve strese tam neni, takze se neda prisroubovat a drzi to jen za ten ramecek. Popravde sem to tam radsi zalepil mamutem, stejne to nebudu uz nikdy vyndavat a pravedepodobnost, ze to to nejak pokazi je miziva. Draty jsou 3, trvale plus, kostra a spinane plus dvernim spinacem. U toho superbackyho je jeste 4 drat - plus se svetlama. To tam orig, neni, tkaze se asi musi dotahnout odnekud z palubky. Chci taky dělat lampičku dozadu už mam všechno přichystaný. Opravdu tam neni nikde žádná výztuha do který by se to chytlo šrouby? A jak to tam maj kluci od výroby do čeho maj to světlo chycený? Můžete se někdo podivat?Blacky co to je ten mamut neznám to :-). Moc se mi to lepit nechce budu to muset nějak vymyslet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 14. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2007 no ja presto, ze mam na tapecirungu strechy "tunel", tak tam zadna vystuha na srouby nebyla. Mamut je tohle http://195.113.141.6/cerny/rumik/mamut.JPG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 PaketOverHead - pod tímto názvom by ma to nenapadlo hľadať. Blacky - výborný návod,podľa neho sa to dá spraviť jedna dve.Tiež si chcem namontovať to svetlo,ale teraz je na to moc zima,a ja nemám teplú garáž.Takže chvíľu počkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. leden 2013 Sdílet Vloženo 13. leden 2013 Tak konečně jsem našel, jak se to jmenuje - toho VOSLA co to takhle DEBILNĚ a IDIOTSKY pojmenoval, bych nakopal do prdele zepředu... Zítra si to jdu objednat - a snad se obejdu i bez toho mamuta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 13. leden 2013 Sdílet Vloženo 13. leden 2013 (editace) Ekkare až do toho nacpeš do předu i do zadu ledky viz. odkaz, tak se z té parády posadíš naprdel :-) http://www.obautodil...a-id:1176.eshop http://www.obautodil...da-id:622.eshop mám to tam a paráda Editováno: 13. leden 2013, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. leden 2013 Sdílet Vloženo 13. leden 2013 Nejdřív musím koupit tu přední lucernu.... LEDky budou až druhá fáze. I když montovat se to bude najednou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 31. leden 2013 Sdílet Vloženo 31. leden 2013 (editace) Tak už som to zadné interierové svetlo namontoval.Mám tam také isté ako vpredu.Kúpil som ho za 5€ vo výkupe železa a zároveň zbernom mieste vyrad.automobilov.Obetoval som tomu asi 1 hodinu času,vrátane výroby šablony podľa ktorej som vyrezával otvor.Urobil som ho trošičku tesnejší,a svetlo vňom drží ako prizvárané,aj ked je do otvoru len nasunuté.Takže zatial bez lepidla a aj bez rámčeka.Až čas ukáže,či bude takéto osadenie stačiť,myslim ale, že ano - bude! Tak už môžem povedať že interiérové svetlo drží v strope aj bez rámika,aj bez lepenia.Bežná prevádzka mi dáva za pravdu. Editováno: 24. Listopad 2013, autor: parolla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 Teraz môžem povedať - ked sa svetielko už nejaký čas používa - že osadenie nasuntím je dostatočné,a svetlo sedí dobre.Vozím vzadu ,,adolescentov,, a oni stále svetlo zapínajú,vypínajú,skrátka používaju,a svetlo drží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 (editace) Tak to já už ho mám taky osazený, dával jsem ho tam cca 14dní zpátky - a protože mi ho hned to odpoledne náš (osel jeden) junior vyloupnul ven, takže zůstalo viset za kabel, musel jsem nad něj zastrčit asi 4cm širokej a 30cm dlouhej pásek 1cm silný překližky a k tomu pásku ho přišroubovat 2 krátkýma vrutama s křížovou půlkulatou hlavou stejně jako je vepředu uchycený do toho "V" plechu přivařenýho ke střeše. Pásek je zapřenej nad stropnicí a díky tažný síle těch dvou vrutů je celý světýlko hezky zatlačený do materiálu stropnice... A kdybych měl koupit ty nalinkovaný "LED-žárovky", tak se asi nedoplatím - 2 kusy http://www.obautodily.cz/eshop/ledky-zarovky-xen-prestavby/zarovky_ledkove/led-zarovka-12v-42mm-9-x-smd-sufitka-bila-id:1176.eshop po 330,- a 4 kusy http://www.obautodily.cz/eshop/ledky-zarovky-xen-prestavby/zarovky_ledkove/ledka-12v-5w-t10-celosklo-bila-rozptylka-sada-id:622.eshop po 40,- Kč plus poštovný je jestli se nemejlím minimálně 920,- Kč... Už mám doma koupený 4hranný bílý "autoLED" (8,-Kč kus), když dám místo každý sufitky 12ks a místo každý soklovky 6ks plus řídicí obvody (aktivní zdroje proudu), zaplatím za LEDky 384.- Kč plus 96,- za řídicí brouky a 32,- za odpory - suma sumárum něco maličko přes 500 babek na obě světla... Editováno: 16. Březen 2013, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 Ekkare tady je podobné LED zboží, za lepší ceny http://www.led-tech.cz/19-led-autozarovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 16. Březen 2013 Sdílet Vloženo 16. Březen 2013 Jak jsem napsal, už mám součástky nakoupený, navíc já plánuju místo žárovky T10 (5W) dávat 6ks LED a místo 42mm sufitky celkem 12ks LED, zapojení s aktivním polovodičovým zdrojem proudu, aby to neblikalo podle skákání regulace napětí. Někam jinam by se ty moje bastlený zapojení asi nevešly, tady ale je místa dost, takže nemusím využívat to nejjednodušší zapojení jen s odporem. Každá LED má deklarovanou svítivost 10 000mcd/30mA (datasheet), při úbytku 3V/30mA (změřeno) počítám s řazením sério-paralelním, vždycky 3ks LED sériově s 1 řídicím obvodem = stabilizátorem proudu. Odběr náhrady T10 bude bez ohledu na připojený napětí podle nastavení zdrojů proudu 40 až 60mA (20 až 30mA jedna sériová trojice LED), náhrada sufitky 10W bude odebírat 80 až 120mA. Žárovky berou cca 400mA (T10) nebo cca 800mA (sufit 10W), rozdíl tedy dost podstatnej i při použití většího počtu LED. Konstrukci "bastlů" sem eventuálně hodím, pokud se mi osvědčí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 18. Březen 2013 Sdílet Vloženo 18. Březen 2013 Tak když jsme u té elektriky, tak po úspěšném zapojení druhé mlhovky, plánuji vylepšit osvětlení v kufru. Jen nevím jestli se spokojím s výměnou žárovky v současné lampičce, nebo jestli zrcadlově přidám druhou lampičku, nebo někam dám třeba LED panel 9x smd s krytkou ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 19. Březen 2013 Sdílet Vloženo 19. Březen 2013 Zrcadlově k lampičce je kufrová 12V zásuvka, taky už jsem přemejšlel jestli tam nenahodit další světlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sakal77 Vloženo 28. Březen 2013 Sdílet Vloženo 28. Březen 2013 Do kufru by se mi nějaké další osvětlení taky hodilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 28. Březen 2013 Sdílet Vloženo 28. Březen 2013 do lampičky v kufru dám toto, a pak se uvidí co dál : http://auto.aukro.cz/led-zarovka-t10-6x-smd-jednostranna-12v-i3125728780.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sakal77 Vloženo 29. Březen 2013 Sdílet Vloženo 29. Březen 2013 Za to tohle vypadá, že není potřeba dodělávat elektriku: http://www.superskoda.com/Skoda/ROOMSTER/Roomster-MEGA-powered-LED-dome-light-for-your-trunk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.