megac Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 Keď som bol na prehliadke v autorizovanom servise, zmohli sa iba na výmenu klinového remeňa. Samozrejme nepomohlo. Dnes sme so známym zhodili klinový remeň, aby sme vylúčili kladku, vodnú pumpu a alternátor. Robilo to samozrejme ďalej, nakoniec sme dospeli k tomu, že to na 100 % ide z olejovej vane. cca 30.000 km už jazdím s takýmto zvukom http://www.barea.sk/mymovie2.wmv (ten zvuk je v pozadí - šelest, ako keby na remeni bola nejaká nečistota) a dosiaľ sa nič nestalo, keďže však všetko riešim preventívne, chcem aj tento problém tak vyriešiť. Nevieme však posúdiť, či to ide z rozvodov alebo z olejového čerpadla. Na druhej strane má aj teraz čaká servisná prehliadka a chceme skúsiť iný olej. Až teraz som si uvedomil, že problém začal zhruba vtedy, keď mi v škodovke nanútili plnú syntetiku. Čo odporúčate? Skúsiť zmeniť olej na polosyntetiku, alebo hneď meniť čerpadlo, prípadne rozvody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
megac Vloženo 3. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 (editace) Aj si sám odpovedám: bude to najpravdepodobnejšie tým olejom. Pretože keď naštartujem a je studený motor(t.j. hustý olej), vôbec to nerobí. Z toho mi vyplýva, že plná syntetika vôbec nie je gut pre fabie. Budem Vás ešte neskôr informovať . Editováno: 3. Říjen 2007, autor: megac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snooori Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 presne toto iste robi aj mne na fabke, ale doteraz sa nic nestalo... auto ma 35tis km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cartmanko Vloženo 3. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 ja tam nic nepocujem ale obraz je pekny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
megac Vloženo 3. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2007 snooori: ja už mám nabehaných o dosť viac a mám problém iba s tým že mi to vadí po "sluchovej" stránke a taktiež som sa bál, aby mi nezadrel motor. Do 2 týždňov sa však chystáme vaňu dať dole a skontrolovať čerpadlo aspoň vizuálne. Ako som však spomínal, pri studenom motore je hustejší olej a vtedy to nerobí, problém tak asi bude iba v type oleja. Cartmanko: treba sa započúvať do nepravidelností vo zvuku, ale inak pohoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 prodpokladam ze je to 1,4 16V mylim sa ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Před pár dny jsem to sem psal. Co máš za motor? Já 1.2/47kW - dělalo mi to stejný zvuk prakticky od novoty a postupně se intenzita trošku zvyšovala. Jelikož mi teď v říjnu končí záruka, tak jsem to dal do servisu, aby to vyřešili. Šli nejdřív také po drážkovém řemenu, vodní půmpě, kladkách... ale na nic nepřišli. Tak volali do Boleslavi a tam je technici nasměřovali na pohon olejového čerpadla, prý se to občas stává. Takže šla dolů vana a víko rozvodových kol a předpokládám, že vyměnili řetez a ta dvě ozubená kola. Auto si tam nechali dva dny, protože neměli potřebné díly skladem. Zvuk je pryč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
megac Vloženo 4. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 Motor mám 1,2. Nešlo by nejako zistiť, čo presne tam menili, či to bola okrem iného aj reťaz? By som vedel, čo mám kúpiť. Auto už mám po záruke. Avšak začalo to robiť ešte pred koncom záruky. Škodováci vymenili remeň a snažili sa mi nahovoriť, že to už nerobí...lenže robilo to aj ďalej. Ja som nemal čas každý deň do servisu chodiť, tak som sa na to vykašľal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edadavids Vloženo 4. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2007 jaký myslíš ten zvuk ? ten v pozadí vyšší tony? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 5. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2007 (editace) Motor mám 1,2. Nešlo by nejako zistiť, čo presne tam menili, či to bola okrem iného aj reťaz? By som vedel, čo mám kúpiť. Auto už mám po záruke. Avšak začalo to robiť ešte pred koncom záruky. Škodováci vymenili remeň a snažili sa mi nahovoriť, že to už nerobí...lenže robilo to aj ďalej. Ja som nemal čas každý deň do servisu chodiť, tak som sa na to vykašľal. Bylo mi řečeno, že vyměnili pohon olejového čerpadla. Ptal jsem se technika jestli jenom řetez - říkal že řetez i ozubená kola. Víc jsem z technika nedostal. Každopádně přímo v Boleslavi o tomto problému vědí. Přikládám obrázek z Etky. Editováno: 5. Říjen 2007, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snooori Vloženo 6. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2007 (editace) Takto sa opytam.. Mne osobne ten zvuk vobec nevadi, je to akutne menit to alebo nie? Moze sa nieco stat alebo mozem kludne spavat? Editováno: 6. Říjen 2007, autor: Snooori Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 6. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2007 To těžko říct. Já jsem s tím najezdil 38tkm a krom snížení akustického komfortu se to nijak neprojevovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
megac Vloženo 7. Říjen 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Říjen 2007 To těžko říct. Já jsem s tím najezdil 38tkm a krom snížení akustického komfortu se to nijak neprojevovalo. Podobné skúsenosti. Každopádne sem potom hodím info, v akom stave boli diely toho čerpadla(teda, ak sa nám podarí vizuálne niečo zistiť). A ďakujem Ti za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 8. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2007 Není zač. Technik říkal, že se např. nemusí dobře otáčet jeden článek řetezu, ale nepřišlo mi, že by úplně věděl o čem mluví... Přeji úspěšnou servisní akci. Není to žádná sranda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 Podobné skúsenosti. Každopádne sem potom hodím info, v akom stave boli diely toho čerpadla(teda, ak sa nám podarí vizuálne niečo zistiť).A ďakujem Ti za info. Jak to nakonec dopadlo? Já jsem od výměny pohonu najel asi 14.000 km a ten zvuk je tu opět Už mám po záruce, takže to asi řešit nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snooori Vloženo 16. Červen 2008 Sdílet Vloženo 16. Červen 2008 U mna to bolo spojkove lozisko nakoniec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bartic321 Vloženo 21. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2017 Prosím o odpověď na hlučnost ventilů kolem 3000 otáček (mezi 2500-3000 otáček) (cvakání) při plné akceleraci tato hlučnost zmizí, při povolení plynu okolo 2800 otáček se objeví a pak zase zmizí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 21. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2017 Co máš za motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.