Publikováno Říjen 4, 200717 r Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred
Říjen 4, 200717 r Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred Určitě by si to tady na foru někde našel, ale prostě ... Když máš volant rovně, otoč ho o nějakých 90 stupňů a zezadu nahmatáš prstem otvor. Do toho strčíš vhodný tenký šroubovák a vycvakneš ze strany volantu pružinu,která drží airbag, to samé na druhé straně, otočíš volant o 180 stupňů a stejný postup v druhé díře. A už máš airbag pomalu na klíně, pozor na kabeláž !!!!
Říjen 4, 200717 r Rád by som si vymenil volant na mojej OII na trojramenný RS volant. Lenže hneď na začiatku mám taký drobný problém - totiž ako demontovať štvorramenný volant. Nijako neviem uvolniť kryt s airbagom. Vie mi niekto pomôcť?? Vďaka vopred Určitě by si to tady na foru někde našel, ale prostě ... Když máš volant rovně, otoč ho o nějakých 90 stupňů a zezadu nahmatáš prstem otvor. Do toho strčíš vhodný tenký šroubovák a vycvakneš ze strany volantu pružinu,která drží airbag, to samé na druhé straně, otočíš volant o 180 stupňů a stejný postup v druhé díře. A už máš airbag pomalu na klíně, pozor na kabeláž !!!! Moje zkušenost..šroubovák spíš silnější, ale krátký..ta pružina dost táhne, jen pozor na šroubovák a na plexi na budíkách, aby se náhodou spolu nesetkaly
Březen 30, 201114 r ahoj, take budu menit volnt a pokud nekdo vi, jaky sroub-torx se tam nachazi, budu rad za typ, ba mam vetsinou jen male torx, nejvetsi mam T50 Diky moc
Březen 31, 201114 r Žádný torx to není. Je to mnohohran M12 Mnohohran?? Popravde, to nevim, co to je? Fotecka by nebyla?? Jak vam sel vyjmout airbag?? Ja ho snad zaboha nevyvesim a bojim se, ze delam neco spatne. Nemusi se demontovat plasty kolem sloupkku rizeni, ne?? Pouze natocit volant do pozice, kdy obdelnikova dira je v horni poloze a vyvesim malim sroubovakem pruzinku airbagu. Lehce se to pise, ale ...Dekuji za odpoved.
Březen 31, 201114 r Njprv si chod kupit kluc na demontaz volantu je to tisic hran a oznacenie ma M12 urcite ho nemas doma az potom sa pustaj do demontaze AIRBAGU. Bez KLUCA M12 nedas dole volant. Nezabudni si odpojit BATERKU.
Duben 1, 201114 r hotovo, volant vymenen. Misto sroubovaku jsem pouzil silny, zahnuty drat-takovou hokejku do praveho uhlu. Koncem jsem pak jen vycvakl, tahem zatlacil na pruzinu bagu, ktera sama vypadla. Tisichran M12 mel kamos v dilne....
Duben 1, 201114 r Njprv si chod kupit kluc na demontaz volantu je to tisic hran a oznacenie ma M12 urcite ho nemas doma Rada na místě s trochou neprofi věštectví
Duben 1, 201114 r SULDA: Takze vestenie mi zas vyslo ze ho nemal doma ten M12. Tisichran M12 mal kamos. Upraveno Duben 1, 201114 r od PROCHY603
Duben 1, 201114 r tak tak, hlavne, ze jsem nemusel letet do OBI....kazdopadne budu muset obohatit svuj vercajk nejaky novym naradim. :-)
Srpen 1, 201114 r tak tak, hlavne, ze jsem nemusel letet do OBI....kazdopadne budu muset obohatit svuj vercajk nejaky novym naradim. :-) Když už jsi to OBI napsal, tak jen pro informaci vůbec tam nechoďte bo netuší, že existuje nějaké M12 a sám jsem to tam taky nenašel.... Stejné to bylo v Baumaxu v HK. Uspěl jsem až v Hornbachu, byl státní svátek , cena vysoká ale co se dá dělat.
Srpen 5, 201114 r Zdravim všechny škodovkáře.... Shánim rs volant na škoda octavia II i s airbagem. Neprodáváte ho někdo? Popřípadě se mi ozvěte na email Deveniss@seznam.cz
Srpen 6, 201114 r Dare: To je ale i o lidech co tam prodávají. Deveniss07: Na to je tu sekce bazar Je opravdu velké hrdinství dávat veřejně sůj email do vláken na fórech, ale jen do doby než ho najdou spamboti
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.