Tolapt Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Prosím můžete mi poradit? Mám koupenou fabii combi 1,2 47kw s motorizací, které jsem se nejvíce bál, jsem spokojen, ale to, co mi vadí, je chování vozidla na dálnici při předjíždění (130). Pokud se tam vyskytnou vyjeté koleje, mám pocit, jako bych ztrácel nad vozidlem kontrolu a ono sebou trhalo do stran, možná i trochu poskakovalo. Po pravé straně mám náklaďák a po levé svodidla, pokaždé mám pocit, že to do jednoho z těchto sousedů nabořím. Děkuji za radu zimní pneu mám R14 185/60 82T Citovat
mira xj Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Prosím můžete mi poradit? Mám koupenou fabii combi 1,2 47kw s motorizací, které jsem se nejvíce bál, jsem spokojen, ale to, co mi vadí, je chování vozidla na dálnici při předjíždění (130). Pokud se tam vyskytnou vyjeté koleje, mám pocit, jako bych ztrácel nad vozidlem kontrolu a ono sebou trhalo do stran, možná i trochu poskakovalo. Po pravé straně mám náklaďák a po levé svodidla, pokaždé mám pocit, že to do jednoho z těchto sousedů nabořím. Děkuji za radu zimní pneu mám R14 185/60 82T Klid to dělal zimní pneu. Mám 1.9 TDI 74kW na stejných pneu jak máš ty. A je to neuvěřitelný jaký je rozdíl mezi zimníma a letníma gumama o stejném rozměru. Zimáky plavou - hodně. Citovat
vorlajz Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 určitě souhlasím... prostě to chce být opatrný... není důležité jet rychle, ale dojet do cíle!!! Citovat
MELLO Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. Citovat
Tolapt Vloženo 28. Listopad 2007 Autor Vloženo 28. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. OK a co takhle pořídit si kola 15? Citovat
Leonin Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. OK a co takhle pořídit si kola 15? 15 no nevim podle me na zimu zbytečny to bych dal spiš na leto 16 a myslim si že jezdit ted v zime 130km/h je až až. Citovat
MELLO Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. OK a co takhle pořídit si kola 15? 15 no nevim podle me na zimu zbytečny to bych dal spiš na leto 16 a myslim si že jezdit ted v zime 130km/h je až až. Neboj, plave to i na 15" A proč zrovna v zimě je 130 až,až? V suchém a slunečném dni nad nulou ( není jich sice moc ) je to to samé, jako v létě Citovat
najmis Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Tak na zimákách je to běžná věc..ale kvalitní Český koleje dokážou dělat věci i na letních salámkách... Citovat
fabka2004 Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Co sa tyka vyjazdenych kolaji, tak cim sirsia pneu tym vyssia nachylnost na vyjazdene kolaje Citovat
Petr Vloženo 28. Listopad 2007 Vloženo 28. Listopad 2007 Já nevím, ale mimo zimu se za deště v těch vyjetých kolejích drží voda (aquaplaning) a zase v zimě je tam sníh nebo břečka (zkrátka nesoudružný a nepřilnavý podklad). Navíc když auto vyjíždí z té "koleje" musí pneumatika překonat většinou ostrou hranu podkladu "napříč", takže záleží na vzorku a tvaru pneu, pevného podkladu, dále proměnlivého podkladu, který tam nepatří (přiíliš vody, bláta, sněhu - prostě bordelu obecně). Takže ono pohupování, plavání vozu (vlnění), tedy ona ztráta stability JE NAPROSTO NORMÁLNÍ VĚC. V zimě dvojnásob.. Citovat
pitrs78 Vloženo 29. Listopad 2007 Vloženo 29. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. taky se mi to vlnilo jak užovka, když jsem tam hodil nové zimáky. teď už jsem si asi zvyknul Citovat
MELLO Vloženo 29. Listopad 2007 Vloženo 29. Listopad 2007 Přesně tak, ničeho se neboj. Já mám po přezutí na zimáky pocit jako že nejedu v autě, ale v člunu. Vlní se jak užovka. taky se mi to vlnilo jak užovka, když jsem tam hodil nové zimáky. teď už jsem si asi zvyknul Už si tayk začínám pomalu zvykat, až zase přezuju na letňáče, budu jezdit jak po kolejích. Citovat
Radec Vloženo 29. Listopad 2007 Vloženo 29. Listopad 2007 vyjazdene kolaje su problem nielen v zime, ale aj v lete. auto v nich skace furt. ked je tam este aj voda, je to uz fakt nebezpecne. Tolapt: motorizaciou to nebude. Je to proste zlou kvalitou povrchu. Jednoducho musis tamade opatrde. pozdravujem cestarov. Citovat
Komárek Vloženo 4. Prosinec 2007 Vloženo 4. Prosinec 2007 Taky mi auto na zimákách dost ztrácí stabilitu ve vyjetých kolejích, tak jsem rád, že to není třeba tlumičema nebo nějakou vadou v podvozku! Klucí fakt jste mě uklidnili Citovat
Jir-ka Vloženo 8. Prosinec 2007 Vloženo 8. Prosinec 2007 Kola 15 budou ještě horší. Čím nižší profil, tím je to na vyjeté koleje citlivější a hlavně při akceleraci. To platí i pro letní gumy. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.