Přejít na obsah

Hlasitost alarmu

danone

Doporučené příspěvky

Zdravim, chcem sa spytat ci by sa dala niak zvysit hlasitost alarmu. Mam alarm škoda META. Parkujem pred panelakom a ked mam teras v zime doma zavrete okna tak ho vobec nieje pocut. Uz mam na nom dva nove skrabance od prije....anych spoluobcanov a ani ras som ho nepocul piskat. Nechcem menit alarm za novy ale chcel by som to tak ze ked sa spusti tak nech to zobudi celi dom, dalo by sa to niako?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, chcem sa spytat ci by sa dala niak zvysit hlasitost alarmu. Mam alarm škoda META. Parkujem pred panelakom a ked mam teras v zime doma zavrete okna tak ho vobec nieje pocut. Uz mam na nom dva nove skrabance od prije....anych spoluobcanov a ani ras som ho nepocul piskat. Nechcem menit alarm za novy ale chcel by som to tak ze ked sa spusti tak nech to zobudi celi dom, dalo by sa to niako?

Cau. pripoj tam dalsiu sirenu na povodny alarm a sirenu daj za prednu masku pred chladic. uspech zaruceny.. :)

Odkaz ke komentáři

No ked do auta buchnem, ale musim fakt dost silno tak to hulaka ale nie vzdy. A kam by sa zapajali tie dalsie 2 sireny??? Neviem ani ako je zapojena ta orgo. Odkial berie stavu, z alarmu?? Mozno by stacilo keby som pridal iba jednu pred chladic. A priblizna cena na vrakaci????

Odkaz ke komentáři

tak som nasiel toto http://www.autofashion.cz/index.php?main_p...roducts_id=4460

dalo by sa to napojit??? co na to hovorite fungovalo by to???

Za mnohem lepší peníze máš toto: http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...ena-ar-101.html. Dá se totiž domluvit cena (mě stála na tomto e-shopu 323,-)

Je navíc zálohovaná a s klíčkovým vypínačem. Rozječí se i při odpojení od napájení.

Odkaz ke komentáři

a hulaka poriadne??? ako si to napojil ??? mas aj staru ah novu alebo len novu??

No, u mě je to trošku složitější. Nechal jsem si namontovat Magicar. Předtím jsem zjistil, že je intergrovaný origo alarm se sirénou pod stěračema. Nejjednodušší cestou, jak ho odstavit, bylo podle profíka odpojit sirénu. Alarm tedy cvaká relátkem, ale nic jiného nedělá, a to do té doby, než se zapne zapalování nebo "odemkne" auto dálkou. Tu jsem však přestal používat, maje Magicar. Dlužno dodat, že siréna origo je fakt nanic.

Dlouho jsem si myslel, že v autě vůbec žádný alarm není až do chvíle, kdy se jednoho dne spustil, protože jsem si klíčkem v zámku stahoval všechna okna, pak šel do kufru a pak si sedl za volant. Najednou cvak-cvak-cvak a takové nějaké "tů, tů, tů", jako by něco mňoukalo. A koukám, že mi blikají směrovky. Tak jsem vrazil klíček do zapalování, otočil a ono to přestalo. Ejhle, alarm to mělo. Nebýt toho cvakání relátka a blikání směrovek, tak bych si vůbec nevšiml, že mi auto houká!! Tedy chápu, že chceš přidat další sirénu.

Mám nyní sirény dvě (vlastně tři, ale ta třetí je odpojená, jak jsem již napsal), připojené paralelně k sobě k Magicaru. Jedna ječí vevnitř, druhá venku. Chystám se přidat třetí, aby ječela taky venku, asi ji dám někam do zadního nárazníku, ale nevím, kolik je tam místa. Až bude teplo a já nebudu mít co na chatě dělat, pustím se do toho. Čím víc sirén, tím hůř se hledají, aby se povypínaly...

AR101 má čtyři dráty. Jeden připojíš na plus (ne na spínanej, ale na trvalej, tj. na baterku), jeden na kostru (mínus). Další dva jsou spouštěče, jeden plusem, jeden mínusem. Tedy, podle toho, jak je spouštěná ta origo siréna (předpokládám, že plusem, ale nevím, já ji nechal odpojit), tak paralelně k ní připojíš spouštěč k AR101. Houkat budou pak spolu. Odběr na spouštěči asi skoro žádný nebude, tak bych se paralelního zapojení nebál.

Jakmile ti odpadne napájení, ječí to spouštěč-nespouštěč, prostě furt, dokud nedojdou baterky. Nevím přesně, jak dlouho to vydrží, já dycky radši našel klíček, abych ji vypnul. Tím se dostávám k trochu slabině, kterou je klíček. Je to úplně obyčejnej kulatej klíček, jakej je u kde čeho, počínaje skříněma počítačů a čertví, čím konče. Tedy nic extra, ale prstem nebo šroubovákem to vypnout nejde.

Každopádně, houká moc pěkně, v místnosti si stačí jen cvrnknout a máš toho dost a venku to je hlasitý, až až. Chce to ji umístit někam, kde nebude zbytečně tlumená, tu co mám vpředu asi dám někam k mřížce chladiče, mám ji totiž moc utopenou v motoru.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...