Přejít na obsah

2.0 FSI (110 kW)


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

ahoj, jsem tu nová, jaké máte zkušenosti s tím žraním oleje? žere to nějak rapidně moc? jako třeba, že se najednou ztratí tak 2 l nebo to jde. totiž uvažuji, že si koupím Octavii II s tím 2.0 FSi a jen si říkám, jestli toho nebudu litovat, nebo budu spokojená, co se týče spolehlivosti toho motoru. spotřebu a takové věci neřeším. jo a jaké máte zkušenosti se zapalovacími cívkami, odchází tahle část motoru hodně často? jo a piště, prosím, jen ti, kteří s tímhle autem opravdu jezdíte. díky :)

Editováno: , autor: sweet22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

se neubráním- spotřebu a takové věci neřešíš, pak nehcápu, proč řešíš olej, protože to je ve srovnání s nákladama na benzín asi zanedbatelná položka

jinak podle mě z principu tenhle atmosférickej motor asi olej moc žrát nebude, 2l se ti najednou neztratí.

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

o spotřebě tu mluvit nepotřebuji, protože jsem si přečetla už všude, kolik benzínu to žere a jsem s tím obeznámena a nepotřebuji to prostě rozebírat, proto to neřeším. spíš mě zajímá, jak ten motor je spolehlivý, což ty mi určitě nepovíš.

Editováno: , autor: sweet22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak se hlavně uklidni, to že jezdíš za 6litrů po městě si nech pro sebe, to tady taky asi nikoho moc nezajímá (bavit se o ní nehceš, ale vytahuješ jí :doh) podle stylu, kterým píšeš to vypadá, že sonduješ, jak velký účty za provoz budeš dávat taťkovi k proplacení...

to že jezdim s TDI neznamená, že o motorech nic nevim. apropo, těsnění pod hlavou, mno, už vidim jak ti tu někdo napíše, že to se u toho a toho motoru nestane...

lol tak škoda, že jsem si nezkopíroval, jak zněl ten příspěvek původně. 2.0FSI bude spolehlivej, toho bych se nebál, nemá přeplňování, takže se tam nemá moc co vysrat

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten původní příspěvek byl o tom, že tu narážím na to, že už od začátku se tady má bavit o tom motoru FSi a pořád se tu do toho štvou samí TDIčkáři a pořád se vychloubají za kolik nejezdí a bla bla bla. takže mě to prostě naštvalo, když jsem ještě psala, že se mají ozvat ti, co vlastní auto s tímto motorem. to jsi asi taky nepochopil co? no ale půl bídy. :p vy se prostě ozvat musíte, i kdyby nevím co. :rolleyes: jako ale já chci zkušenosti někoho, kdo to auto má prostě, aby mi řekl, jak ten motor je spolehlivý. ty ho nemáš, tak prostě nemůžeš říct, já taky můžu říct, že motor 2.0 HDI od Peugeot je spolehlivý. přitom je to jen můj dohad, nevím, jaká je skutečnost. a úprava toho postu naznačuje, že jsem se uklidnila <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, sorry, omlouvám se, ale už jsem tu na foru nějakej ten pátek a mám něco načteno narozdíl od tebe a tyhle věci jsi všechny vytáhla a začala s nima ty, ne já. je to diskuzní forum, takže může psát kdo chce co chce a kam chce a ty s tim holka nic nenaděláš.

motor nemám, ale už z principu jeho fungování to musí bejt celkem jasný. pokud neplánuješ najet půl milionu km, bude dobrej. navíc nikdo tu s nim žádný hafo km najeto nemá, ale počkej si na vorlajze nebo ferdu25, když chceš konkrétní zkušenosti. možná se dost načekáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je tak teoreticky načteno od škodovky u 1,9 TDI spotřebu 4,5 l z prospektů mám taky no, ale ve skutečnosti jeden známý jezdí permanentně za 8 l, je rozdíl načtená teorie a praxe. jinak díky za odepsání aspoň někdo. jinak jasně, že si tu psát můžeš od toho forum je, ale spíš jsem čekala poznatky opravdu někoho, kdo ten motor má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem tu... :D

já ten motor mám... najeto 10 k km... zatím to jede spolehlivě..., ale jestli to bude spolehlivý dál, to fakt nevím... :p každopádně to jede hodně slušně... z netu znám cca 3 lidi, kteří maj tento motor a jsou s ním spokojeni... výhodou toho motoru je, že fakt táhne hezky odspodu až k těm 7 tis. ot... dál samozřejmě hlučnost, která je skutečně velmi nízká.... ještě dotaz, to auto budeš kupovat nový nebo ojetý?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to normální O II tak akorát nám udělali zkušební jízdu a dnes s tím byli na myčce a nastartovali motor a ejhle jel na tři válce, tak se ptám, jestli je to běžná závada častá nějaká, nebo je to prostě jejich chyba, protože pochybuji, že v pátek to jelo všechno krásně a po dvou dnech stání to najednou kiksne, to se mi zdá divné. no a ten technik, co to u nich prohlížel, tak říkal, že někdo na to musel nalít vodu, že je to na tu vodu hodně náchylné, chytne to zkrat a válec už pak nechytne

Editováno: , autor: sweet22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím, co s tím dělal, ale na bloku motoru prostě byla voda, viděla jsem, co jsem viděla, jako znáš to, někteří lidi jsou fakt hodně šikovní, se nezdá kolikrát. a představ si to znechucení, jak si pro to auto příjdeš, zvuk horší jak traktor a prdí to jen na tři válce, přitom v pátek všechno nádhera, krása.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Třeba chtěli umýt motor, aby to jakš-takš vypadalo a fakt se někam dostala vlhkost, to je normální věc, nic zásadního ;)

tak doufám, že to bude jen těmi cívkami zapalování, ale i tak, je to jejich chyba a jedna tahle cívka stojí u škodárny 1200 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ještě ho nemám doma, čekám, co oni poví, takže zatím žádná fota. akorát co mají na stránkách bazaru. tak jako dá, ale když to po*rali oni, tak ať si za tu opravu taky platí oni.

497144_700x700x75.jpg

Prostě to auto se mi líbí se vším všudy, jak vzhledem, tak výbavou a i tím motorem, je mi jasné, že ten motor není žádný sporťák, ale závody s tímhle opravdu dělat nechci. je to spíš takové rychlejší rodinné vozítko, akorát podle mých potřeb.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je z AAA? tak tam bych nekoupil ani šlapací autíčko... ale to sem nepatří... sry... každopádně auto na první pohled vypadá hezky... tahle barva se mi moc líbí... no a k tomu motoru... sice to není sporťák, ale rychlý je to dost! ;) jediný co ti bude v tom autě možná chybět bude ten "turboefekt", kterej tam prostě není... ale když se podíváš na tachometr, tak uvidíš, jak jde ručička rychloměru hezky vzhůru :) já mám navrch 4x4, takže je to ještě krapet o něčem jiným jak předokola... ale po těch zkušenostech co s tím motorem mám si dovolím tipnout, že v předokole to bude ještě lepší... teda zrychlení určitě! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak 4x4 je dobrá věc, pokud jezdíš dost často přes hory nebo tak. jinak tam to 4x4 je zapnuté trvale, nebo se to dá vypínat? já to spíš tak mezi města budu mít. no sice v AAA opravdu kupovat je katastrofa, ale jelikož těhle 2 litrů je málo, tak se dá i těžko sehnat. jsem tam šla náhodou, uviděla ho, svezla se s tím a prostě jsem se do něj zamilovala. já doposud jezdím s TDI, ale u té octávky mi nějak nevadilo, že to nemá ten turboefekt a je pravda, že během chvíle na tacháči bylo 120 km/h. mě když se prostě něco líbí, tak se tomu dokážu přizpůsobit a jestli to má turbo nebo ne, to už neřeším. :)

Editováno: , autor: sweet22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...