Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
hmmm tak to není příjemná informace... to se ten provoz opravdu trochu prodraží... :feve:

Jestli taky mohu-u 1.9 je skutečně doporučeno měnit olej po 7 500 km.Já mám doma dodnes 1.6 MPI Combi a i po 11 letech je to bezva vůz.Nedá se to srovnat s novou OII 1.8TSI ale je to fakt bezva auto.Kolega v práci měl 1.9SDI ve Feldě a pokud vím jedinou výtku k této motorizaci byla velká váha motoru a tedy i zátěž přední nápravy se všemi důsledky opotřebení.SDI je asi o 30 kg těžší nežli 1.6MPI a u ní s vůlemi či únavou materiálu nemám žádný problém.Měnil jsem v 60 000 tlumiče a brzdy-jinak je náprava bez vůlí a bez problémů (vůz má nyní 100 000 km najeto).Jak moc hlučná je SDI nevím v praxi jsem s ní jel jen jednou či dvakrát a už si to nepamatuji.Řekl bych, že je jedno zda-li koupíš SDI či 1.6MPI budeš spokojený s obojím.U 1.6 se olej se mění po 15 000 km či jednou za rok.

Vloženo

děkuju za info, s nákupem si zatím opravdu užívám :feve: jeden se mi pokoušel prodat zaručeně "nebouraný" vozidlo který bylo navlečeno na nevím co ale tak zhuntovanej podvozek jsem neviděl, druhý jedinec z Kladna neměl ani tolik slušnosti zavolat že nemá čas tak jsem si zase udělal výlet k zamčený garáži. Ach jo..

Vloženo
děkuju za info, s nákupem si zatím opravdu užívám :feve: jeden se mi pokoušel prodat zaručeně "nebouraný" vozidlo který bylo navlečeno na nevím co ale tak zhuntovanej podvozek jsem neviděl, druhý jedinec z Kladna neměl ani tolik slušnosti zavolat že nemá čas tak jsem si zase udělal výlet k zamčený garáži. Ach jo..

Welcome to the real World... ;)

Vloženo

1,9D je dobré řešení, motor, pokud se nezanedbávají výměny je prakticky nezničitelnej, znám člověka, který má 440 000km a pořád spolehlivě chrochtá.

Já už mám čtvrtou, jezdí s tím převážně manželka po nákupech, s dětma do hudebky a za prací, spotřeba kolem 5,5l/100.

Na co si dát pozor? Jestli není zkorodovaná víc, než je zdrávo, jestli nebyla havarovaná a neodborně opravená a jestli chytne na první otočení motoru.

V současné době jdou s cenou dolu, protože stoupá cena nafty. A to je dobře, spousta lidí vidí vyšší povinné ručení, ale ten rozdíl s smázne po několika natankování. Jinak díly jsou dnes na tohle auto za hubičku (kompletní přední rameno pod 400)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...