Přejít na obsah

Tempomat vs. cyklovač?


Pegas

Doporučené příspěvky

Zjistil jsem že blbne občas sériově namontovaný tempomat u Octavie II DSG 77kw. Prostě během jízdy ho třeba vypnu pak zase několikrát zapnu a je to OK. Ale z toho ho prostě nezapnu. Zkrátka mrtvej. Někdy pomůže vypnutí/zapnutí motoru ale připadá mi že to není pravidlem. Připadá mi ale jakoby se to ovlivňovalo zapnutým cyklovačem se senzorem deště. Dneska totiž nepršelo a tak jsem cyklovač ani stěrače nepoužil a tempomat šel zapínat vypínat v pohodě. Tak nevím.

Včera jsem "kopal" do bzdy jestli třeba neblbne brzdový spínač a nemělo to na to vliv. Jedině snad tempomatová páčka. Dá se to nějak chytit diagnostikou ve chvíli kdy by to nešlo zapnout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně to začlo zlobit po cca roce provozu, dešťový senzor nemám. Podle servisu zlobí mikrospínače v páčce tempomatu..občas se stalo, že nešel aktivovat během jízdy, většinou pomohlo vypnout a zapnout klíček zapalování.. Občas se i stalo, že se najednou za jízdy s tempomatem sám deaktivoval..to už bylo hodně nepříjemný. Po výměně je to zatím OK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

i mě občas stávkoval a většinou pomohlo taky vypnutí otoru. Mě nejdříve "údajně" přehráli software tempomatu, ale nepomohlo to, tak na záruku měnili páčku. Poté mě to ještě jednou jedinkrát nešlo zapnout a od té doby 1/2roku bez problému, tak doufám, že to tak vydrží. Holt ji budeš muset taky vyměnit, není to až takový finační nářez, myslím, že to utáhneš pokud ti to nevymění na záruku.

Editováno: , autor: Rass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...