Přejít na obsah

Pegas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

631 zobrazení profilu

Oznámení Pegas

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Přepočet trasy při špatném odbočení? To je snad funkce navigačního software a né nějakého elektrického zapojení. Jediné co k tomu může připojit je GPS anténa. Přepočet trasy si snad dělá každá navi sama. Takže co to tady zase Cosby pouštíš za chytrosti?
  2. TIGUAN z mého pohledu je supr vozidlo. Uvnitř je prostornější než OCT II akorát kufr je menší. Jízdní vlastnosti perfektní, spotřeba do 7l. Motor TDI CR úplně jinde než TDI PD. To už nechci nikdy ani vidět. Cena je asi vyšší, ale dá se dojednat individuálně v nějakém rozmezí. Kdybych v takové výbavě kupoval Octavii 4x4 např SCOUT tak by rozhodně vyšla na stejný prachy možná víc. Kuga je FORD a tím pádem není o čem dál hovořit. Nebrat. RAV4 hodně chválí, ale interiér je děs a hrůza. Ty tlačítka, páčky .... Prej má RAVka dost dobrej podvozek, ale údajně je na tom Tiguan lépe.
  3. Když jsem si dával Xenony do OCTII bez aut. regulace sklonu blikalo na mě každé 3-tí auto. SKlopil jsem je mechanicky. Blikalo každé 5-té auto a svítilo to moc krátko před auto. Tak jsem na to zanevřel a prodal je dál. Teď mám v Tiguanu Bi-Xenony s natáčení a pčisvěcováním do zatáček ale řeknu vám to je jiné kafe. Ani jedno auto ještě nebliklo že by to oslňovalo. Je asi fakt, že orio z fabriky je někde jinde než dobastlované Xeny.
  4. Chlapi super přípravky na čištění interiérů našich vozů dělá česká firma Eurona Cerny. Jsou to koncentráty na různé materiály a čistím s tím kůži, plasty, umývám auto... Jelikož se jedná o koncentráty vyjde to cenově hodně dobře... Pokud chcete více informací tak napište na dita.eurona@seznam.cz a paní vám sdělí informace i jak si to objednat...
  5. pořád tady špekulujete jak obejít tu diagnostiku prasklé žárovky. Uvědomte si následující: pokud překlenete diodu odporem tak de-facto diagnostika nikdy nepozná že LEDka nebo žárovka je vadná a bude si "myslet" že je vše OK. Tak potom se patři vykašlat na letování odporů do parkovaček a rovnou přes kódování vypnout studenou diagnostiku parkovacích světel a je to ne? Prostě se nebudou vůbec testovat a svítit budou pořád.
  6. U DSG spojku nevymáčkneš :-) Zamkneš polohu P a auto nepopojede. Zamykatelná zpátečka je pro DSG ideální.
  7. Takže LEDky od Mr. Stockera už začínají zlobit a nefungují. Dneska ráno mi LEDka v zrcátku u řidiče začala místo svícení blikat. Bliká v intervalu cca 2x za sekundu. Takovej pomalej stroboskop. To samé začala dělat ta malá Ledka v osvětlení interiéru ve stropě. Jsou to šmejdy. Prvně je poslal bez odporů a teď začínají zlobit. Takže životnost je cca 2 měsíce. Za 3000,- super kup.
  8. Hoši hoši, někdo už pořešte ty hrůzostrašný parkovky. My všichni co víme o elektrice sotva že kope se Vám budeme klanět Ve stropě určitě ne, protože stropní svítilny nekontroluje diagnostika tzv. studenou diagnostikou. (Takhle je to uvedeno v Coding calculatoru) Jde o to, že dignostika měří na diodě úbytek napětí 0,7V ale pokud je tam originál žárovka jejíž vlákno má odpor pár ohmů tak tento odpor vlastně tu diodu překlemuje a tím pádem tam je nulový napěťový potenciál. Jakmile ale žárovka praskne a nebo se tam dá LED modul tak klema přestane fungovat a proud protéká kontrolní diodou v ŘJ cenrální el. a na diodě se objeví 0,7V a jakmile tam napětí je tak to diagnostika vyhodnotí na svorkách a,b jako prasklou žárovku neboli porucha v el. obvodu. Každá usměrňovací dioda má takovou vlastnost že pokud přes ní protéká proud má na sobě úbytek 0,7V. Pokud je žárovka a její vlákno OK tak veškerý proud teče vláknem a na diodě nenaměříte nic. Tím pádem je to pro diagnostiku jako OK. Viz schéma na obrázku... parkovačky pořešíme zrovna tak a bude!
  9. Takže jsem dal odpory 320ohmu i na ty LED moduly ve dveřích a je to OK. Diagnostika už to vidí jako OK.
  10. Jak je to se snímačem hladiny v nádržce ostřikovačů? Je tam ten snímač k každé Octě II nebo jen za příplatek? Já jsem si nakódoval pomocí VAGu hlídání hladiny v této nádržce, ale i když ji dám plnou tak mi to na displeji píše ať doplím kapalinu. Tudíž přepokládám že tam to čidlo není. Mám Eleganci DSG z roku 2005. Tak jsem to zase deaktivoval. Jak to teda je? Dá se jednoduše někam kouknout jestli tam ten snímač je nebo není?
  11. Ne pozor! Oni svítí normálně(myslím ty ve dveřích řidiče a spolujezdce) ale diagnostika si je testuje a je to pak v závadách jednotek 42(dveře řidiče) a 52(dveře spolujezdce)
  12. Chlapi ale ty LEDmoduly ve dveřích řidiče a spolujezdce vykazují pak ve VAGu závadu v elektrice. Budou se tam muset dát odpory taky. Na displeji palubky to nevypíše ani kontrolku nerozsvítí ale v diagnostice VAG to pak visí pořád.
  13. Na jeden modul jsem dal 2000ohmu ale asi zbytečně páč to stačí mít jen na jednom z nich ale musí tam být 220ohmu. Já našel doma jen 380ohmu a taky to funguje. Takže závěr: na jeden z modulu stačí dát 220 až 400 ohmu a pojede to,
  14. Takže jsem to zprovoznil. Pohledal jsem nějaké odpory a do jednoho modulu jsem připájel 380ohmu a šlape to taky. myslím si že v tom druhém ani odpor nemusí být, ale dal jsem tam pro jistotu nějakej 2000ohmu. Funguje to a diagnostika nic nehlásí. Takže utíkejte do elektrosoučástek a kupte si odpory. Tím pádem by se daly pořešit i parkovačky ne?
×
×
  • Vytvořit nový...