Červen 5, 20196 r No ted vysla octavia combi tour ale 1.0 za 430t coz mi prijde dobra cena.. no s fabcou uvidim,zatim je vse v cajku a jezdi,okynka opravene,nova kabelaz,cena 2000.. zatim cajk.. uvide co ta octavka,ale litr.. pffffff
Srpen 2, 20196 r to je diškriminácia https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/cng-lpg-propan-butan-zemni-plyn.A190801_102932_automoto_fdv
Srpen 2, 20196 r Já si myslím, že to není zas tak špatný nápad, každá kačka se hodí, je to taká pozitívna diškriminácia
Září 4, 20195 r Letos zde nikdo nepsal žádný cestopis,tak zkusím pár řádku z našich cest.V červenci jsme jeli autem do Cannes,tam jsem to bral jako pohodu,ceny vyšší,moře nádherné a prostředí taky.Byli jsme i v Monacu,to už byla jiná liga.Moc pěkné a doporučuji za návštěvu.K čemu ale směřovala naše hlavní letní výprava,to nás teprve čekalo.Letos jsme doma dělali rekonstrukci koupelky v srpnu a vzhledem k tomu,že jsme měli dovču naplánovanou na poslední týden v srpnu jsme doufali že se vše stihne.Rekonstrukce byla hotová 3dny před odjezdem,tak nic nebránilo odjezdu.Kam?V tom jsme měli jasno.Albánie ,Durres.Rozhodovali jsme se kterým autem pojedem,jestli litrovou Fábinkou s Lpg.nebo Seatíkem na benzín.Zvítězil Seatík,kvuli pohodlí a po cestě jsme museli hodit dcerku s kámoškou na basketbalové soustředění do Luhačovic,tak by jsme se do Fábinky ani nevešli.Přípravy moc nebyli.Vemem pas,peníze,udělat pojištění a vyrážíme.Měli jsme naplánovanou cestu Luhačovice,Madarsko,Srbsko,Kosovo,Albánie.Den před odjezdem se dívám na zelenou kartu a hledám a? Kosovo nikde.Patrám dále na netu a zjištuji že naše zelená karta v Kosovu neplatí a je třeba na hranicích v Kosovu si vyřídit jejich kartu asi za 15E.To jsme ale zavrhli,tak jak dále?Bud cesta přes celé Chorvatsko,nebo si zajet trochu níž a jet přes Makedoni.Chorvatsko jsme zavrhli,Poplatky jen v Chorvatsku by byli skoro 100E,tak vyrážíme smer Makedonie.Před cestou jsem udělal přes net Slovenskou a Madarskou dálniční,ceny zhruba po 10E poté frčíme směr Srbsko,přes Bački Vinogradi,prujezd bez zdržení,dále projíždíme Srbsko,poplaty 5,5 8,5 a 5,5 E a vjíždíme do Makedonie.Spaní jsme zajištené nikde neměli,nevěděli jsme kam dojedem a v Skopje jsme řekli že to zapíchnem.Cesta z Luhačovic nám trvala 12 hod.Našli jsme hotel a přenocovali.45E noc dvoulůžak se snídaní.Ráno po snídani jdem na malou obhlídku města které ma plno soch a střídá se moderní a stará kultura dokupy.Vyrážíme v 9 hod na naší druhou část cesty .Už z domu mi bylo jasné,že to bude horší část.Kousek za Skopje dálnice pryč a po další chvíli nás čekaly hory.Poplatky v Makedonii asi 5E dokupy.Vlekli jsme se za auty a jak jsem viděl plno aut před náma,tak jsem vzdal předjíždění a jeli s kolonou jelo to tak padesátkou,někde dva pruhy ve stoupání,tak se dalo předjíždět ,boužel s maximální opatrností protože řidiči v protismeru předjížděli přes dvě plné,tak jsem dvakrát brzdil očima.Naštěstí vše ok.Před cestou jsem zjištoval,že v Albánii se má plati silniční dan,asi 1E za každý den.Měli jsme dostat při vstupu razítko do pasu a pří výstupu se mělo platit.Nebylo mi jasné kde co a jak.Hranice vše v pohodě,ale razítko nám nikdo nedal.O půl čtvrté odpoledne jsme byli v Durres,měl jsem stáhnuté mapy,ale náš hotel co jsme měli zarezervovaný z domu to nenašlo.Přitom byl poměně v centru.Říkal jsem si to už jak jsem je stahoval že 115mb nebudou moc přesné.Dali jsme 10E taxikářovi a ten volal do hotelu kde leží a pak jsme jeli za ním.Proč jsme jeli směr Albánie?Dočetl jsem se že tam je krásná přiroda a pěkné moře.Co se týká přírody,už jsem asi viděl pěknější mista,tedy trochu zklamání.Hotel velmi dobrý,cena 4 noci 240E se snídaní,jídlo vynikající,ceny o něco nižší než u nás,moře nenadchne,neurazí,písčité dlouhé pláže.Jinak ale vyžítí nic.Hotel vedle hotelu,jen restaurace,žádná promenáda,obchudky,trošku života,prostě velká nuda.Byli jsme i upně v centru Durres,velké zklamání.Proste nic k vidění krom nákladního přístavu který je ale oplocený.Věděl jsem že do Albánie už nepojedu.Čekala nás ješte cesta zpět.Původně jsem chtěl vyjet ve tři ráno a dojet do večera domu.Asi jsem se trochu zalekl,protože jsem se dočetl,že pohraniční police přes přechod kde jsme přijeli je otevřená od 8 do 22 hod,a my bychom byli na hranicích asi v 5 ráno a nevěděli jak to bude s placením té silniční daně,jme si řekli,že vyjedem už odpoledne.Vyjeli jsme ve 14 hod,přijedem na hranice,celník mrkne do pasu a pouští nás dále.Takže mi je do ted záhadou kde a jak jsme měli platit.V 22 dojíždíme do Niše,tam přespáváme na apartmánku a ráno už pohoda domu.Shrnutí?Kdybychom jeli na Lpg,tak ušetříme tal 60% nákladů,v Makedonii i Albanii stálo Lpg tak 33% z ceny benzínu.V Albánii je značka auta číslo jedna Mercedes.Nejlépe model 190 nevím z kterého roku.Jen pro zajímavost jsem se ted díval na tipcars,boužel tyto vozy už se u nás neprodávají.Nikde jsem se necítil nebezpečně,všichni lidé po cestě milý a bez problémů.S otázkou Albanie už jsem vyrovnaný.Už tam nepojedu.Jak jsem řek.Moře fajn,jídlo vynikající ale vyžití nula.Domů jsem nic nedovezl krom třech magnetků a plechovkových piv na zkoušku.Utratili jsme vlastne jen za jídlo.Zvažuju další cestovatelské cíle a čas ukáže co bude dále.Máme plán Španělsko až do Almérie a taky Řecko,tam jsme ještě nebyli,ale to může byt i za vice let.
Září 6, 20195 r Díky za informace o Albánii, měl jsem takové nutkání ji zkusit, ale takhle jsem nalomený, takže se to asi zatím odkládá. Večerní ruch tančíren a restaurací nemusím, ale přes den korzuji vždy po okolí a tam musí být něco zajímavého k pokoukání, jinak ležet jen u moře a cpát se, mě nebaví.
Září 15, 20195 r Zdravím pánové. Potřeboval bych nutně poradit, první problém s mojí Fábií Mou. Na LPG je všechno v pořádku, tj. výkon, spotřeba, ochota motoru do otáček a nerozsvítí vrtulník. Na benzín je problém: špatné startování jak za tepla tak za studena (až do teď startovala tak 0,5-1s a teď startuje klidně 4-6s než naskočí), cukání na volnoběh (není vidět na otáčkoměru), motoru se chce hůř do otáček (i na volnoběh) a má podle mě menší tah a spotřeba na benzín je při stejné trase (nebo při přepínání třeba na rovině) klidně o 1-2l větší na benzín a teď i rozsvítila vrtulník, diagnostika chyba P0171. To je chudá směs?? Tzn. že tam jde málo benzínu?? Mě se spíš zdá, že ho tam jde podle palubního PC a spotřeby hodně. Všichni většinou řeší, že mají problém s LPG a na benzín jim to jezdí v pohodě. Já mám opačný problém. Jinak na jaře v dubnu měněno: olej+filtr, vzduchový+kabinový filtr, svíčky. Teď před 14 dny měněný výfuk (byl tam originál z výroby 9 let) a dodělávané tažné zařízení. Ve středu měněný benzínový filtr za MANN, jestli není problém s průtokem benzínu, problém nevyřešený. Včera natankováno 20l benzínu Verva100 a taky žádné zlepšení Je zvláštní, že na LPG jede motor super a na benzín takové problémy. LPG je od BRC a seřízeno od Karla, takže že šlape super, tomu rozumím. Ale nějaký nápad, rada, zkušenost co s tím benzínem??
Září 15, 20195 r m před 7 hodinami, extreme4u napsal: Zdravím pánové. Potřeboval bych nutně poradit, první problém s mojí Fábií Mou. Na LPG je všechno v pořádku, tj. výkon, spotřeba, ochota motoru do otáček a nerozsvítí vrtulník. Na benzín je problém: špatné startování jak za tepla tak za studena (až do teď startovala tak 0,5-1s a teď startuje klidně 4-6s než naskočí), cukání na volnoběh (není vidět na otáčkoměru), motoru se chce hůř do otáček (i na volnoběh) a má podle mě menší tah a spotřeba na benzín je při stejné trase (nebo při přepínání třeba na rovině) klidně o 1-2l větší na benzín a teď i rozsvítila vrtulník, diagnostika chyba P0171. To je chudá směs?? Tzn. že tam jde málo benzínu?? Mě se spíš zdá, že ho tam jde podle palubního PC a spotřeby hodně. Všichni většinou řeší, že mají problém s LPG a na benzín jim to jezdí v pohodě. Já mám opačný problém. Jinak na jaře v dubnu měněno: olej+filtr, vzduchový+kabinový filtr, svíčky. Teď před 14 dny měněný výfuk (byl tam originál z výroby 9 let) a dodělávané tažné zařízení. Ve středu měněný benzínový filtr za MANN, jestli není problém s průtokem benzínu, problém nevyřešený. Včera natankováno 20l benzínu Verva100 a taky žádné zlepšení Je zvláštní, že na LPG jede motor super a na benzín takové problémy. LPG je od BRC a seřízeno od Karla, takže že šlape super, tomu rozumím. Ale nějaký nápad, rada, zkušenost co s tím benzínem?? Může to být problém čerpadla, benzinových vstřikovačů...začalo to dělat před výměnou výfuku nebo až potom?
Září 15, 20195 r pokud máš VAG, chtělo by to mrknout, zda ti nevynechává zapalování na některém válci, mohlo by to signalizovat jak už tu padlo problém se vstřiky
Září 16, 20195 r Začalo to dělat až po výměně výfuku. Pár dní (dejme tomu týden, 10 dní) po výměně se ty starty začaly postupně zhoršovat. I ten výfuk má takový divný "prdící zvuk" který se při přepnutí na LPG o něco zlepší. Už po prvním startu u známého na dvoře, který mi ho měnil, jsem se ptal, jestli tam nemám dalších 15 koní podle zvuku navíc. VAG nemám, on má nějakou diagnostiku Delphi a ta samozřejmě neukázala nic, byla čistá. 3h po tom, co jsem odjel se rozsvítil vrtulník a já jsem přes ELM327 a mobil zjistil tu chybu P0171. Mě to přijde jako by tam šlo moc benzínu, je ho i cítit. Takhle to bylo cítit při studeném startu, když byl sytič, ale pak to za chvíli zmizelo. Teď mi to přijde, že je cítit pořád. Mám kod motoru CHFA, kdyby to byly vstřiky tak je tam lišta nebo každý zvlášť?? A mění se raději všechny najednou?? Umíte mi říct cca cenu za vstřiky a čerpadlo (to je pod zadní pravou sedačkou, že).
Září 16, 20195 r vstřiky jsou na liště, vytahuje se každý zvlášť z lišty, na škoda dílech je cena za vstřik 4208,- ; čerpadlo se pohybuje od 2t-5800, záleží co tam je za verzi a od jakého výrobce vezmeš. Ale pokud to je od výměny výfuku, viděl bych to spíše na nějakou netěsnot, že to bude přisávat vzduch a proto to bude chudé.
Září 16, 20195 r Výfuk je Walker. Kdyby tam byla netěsnost a přisával si vzduch, tak by se to projevilo i na LPG nebo ne?? Je zvláštní, že po přepnutí na LPG se ten zvuk výfuku změní, trochu ztiší a zklidní. Ale je pravda, že když nastartuju nebo prošlápnu plynový pedál na benzín, tak se mě několik lidí ptalo, jestli nemám ve výfuku díru.
Září 16, 20195 r před 8 hodinami, extreme4u napsal: Výfuk je Walker. Kdyby tam byla netěsnost a přisával si vzduch, tak by se to projevilo i na LPG nebo ne?? Je zvláštní, že po přepnutí na LPG se ten zvuk výfuku změní, trochu ztiší a zklidní. Ale je pravda, že když nastartuju nebo prošlápnu plynový pedál na benzín, tak se mě několik lidí ptalo, jestli nemám ve výfuku díru. No tak to je přesně to co dělají všichni výměňkáři....nový výfuk má zřejmě jiný odpor a jakmile to začalo jezdit na plyn, rozladilo to benzinovou mapu,,,po startu chcipe a smrdí benzin, to jsou příznaky...říkám to pořád dokola, jakmile se něco takového zásadního vymění, musí se to znovu naladit...takže doporučuji udělat základní nastavení(nebo odpojit na cca 2 hodiny baterku) pak najet cca 200-300 km jen na benzín a pak se to musí najet znovu na benzin,plyn, pak to bude fungovat, jestli jste byl u nás, číslo máte, domluvit termín a naladíme...
Září 17, 20195 r Karle díky za odpověď. Výfuk byl ještě z výroby a skoro po 10 letech to už měl za sebou (zadní díl se už začal otvírat jak konzerva). Baterku dnes odpojím klidně přes celou noc. Potom teda budu jezdit jen na benzín 300km. A pak můžu zkusit přepnout na LPG?? Nebo dokážu nějak udělat to základní nastavení já?? Byl jsem u vás, číslo mám, jen jsem z Karlových Varů a mám to k vám 310km :-( V rámci toho, že za cca 2 měsíce mě čeká STK a abych prošel Emisemi a hlavně abych do té doby něco nepoškodil (katalyzátor, vstřikovače, apod.), tak klidně pojedu 4h tam a 4h zpátky domů, jen to u vás asi nebude práce na 1h (že by mi paní udělala kávu) a klidně bych nechal udělat výměnu obou filtrů. Pokud ano, tak nemám problém. Nebo máte/znáte někoho sem ke mě blíž, kdo se zabývá BRC?? Díky moc.
Září 18, 20195 r Snad nedostanu ban za dotaz k jiné značce :-) 1.6 od Fordu (ve Volvu, ale je to 1.6 74kW od Fordu). Jde to přestavět na LPG nebo je pravda, že raději vůbec a když už, tak jen s přimazáváním ventilů?
Prosinec 12, 20195 r Tak mám po servisu v 211000km. Trošku jsem rozčarování z cen kotoučů a desek, co mi servisak napočítal, myslel jsem si, že mě natáhl-což je docela mozne- ale pravděpodobně bere díly z auto Kelly, nebo alespoň kopíruje jejich ceny.. No poučení pro příště pro mě je-koupit si svoje díly.. Ono jen na brzdach protect skoro 3litry je vcelku dost.. Upraveno Prosinec 12, 20195 r od JirkaBrno
Prosinec 13, 20195 r Ate větrane 422151 a desky ate 607111.. Bohužel Kelly má ceny o třetinu vyšší než originál Škodovacke desky a kotouče.. Přitom servisak dělá ve skodovce takže to mohl koupit tam... No, už je to fuk, pro příště jsem poučen..
Prosinec 15, 20195 r Já celé roky beru hlavně tady: https://www.cc-autodily.cz/kotouc-brzdy-predni-5-5 https://www.cc-autodily.cz/segmenty-treci-predni-12 Po registraci je i sleva. Celkem je na ně spolehnutí.
Prosinec 15, 20195 r Jasný, kdybych to věděl dopředu, koupím si to taky někde jinde, ale volal mi, že má shozeny kola a že ty brzdy jsou ko a vydrží max 10 tisíc, tak jsem to nechal vyměnit.. No jak píšu, pro příště jsem poučen.
Prosinec 17, 20195 r Já jsem dával na svoje auto tady tohle. A fungovaly a brzdily dobře.Byl jsem příjemně překvapen.Výdrž taky v pohodě. https://www.cc-autodily.cz/sada-kotoucu-desticky-1 Akorát kdybych si to nechal měnit tak bych chtěl vědět předběžně cenu a potom se rozhodl.Já si tohle vše dělám sám tak jenom za cenu materiálu.
Únor 16, 20205 r Víkend v Praze a pak dotankovani, najeto 460km a rychlost tak 140-160.. Trošku si paplo, tam nás jelo 5, zpátky dva.. No, co mě překvapilo je cena cng.. 28.90 za kilo.. Nic moc..
Únor 16, 20205 r CNG ještě nedokončilo zdražování. Dále se bude zvyšovat zdanění a i cena suroviny půjde nahoru, zemní plyn se stane hlavní surovinou pro výrobu elektřiny v EU. Kupovat dnes auto s pohonem na CNG je ekonomický nesmysl.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.