Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dal bych ti sem pro představu pár fotek 215/45 R17, ale nějak mi nejdou vložit.. Chová se to jako, že to načítá, ale nenačte to ani za deset minut a to mam celkem rychlý připojení. Budu to zkoušet...

Vloženo

Tak snad teď. Pár fotek mojeho offroadu na 215/45 R17 Loni jsem na tom měl 215/40 17 a vypadalo to super :palec2: Jen na mě v servisu křičeli, že to je guma na fabii nebo golfa a ne na oktávku.

post-9528-1200505970_thumb.jpg

post-9528-1200506176_thumb.jpg

post-9528-1200506479_thumb.jpg

post-9528-1200506587_thumb.jpg

Vloženo

Tak jsem volal do HP a prej pružiny maj snížený buďto 20mm, nebo 60.. Tak a teď babo raď. Na předek si vezmu asi pružinu -20, takže se štelovacim tlumičem 0-40 to budu moc stočit do -60. Ale nevim co s tim zadkem. 20 dolu je málo a když dam - 60, tak to budu mít zase zadek níž než předek. kol100

Octavius84: Ty máš od nich pružinu - 45?? Za kolik ti to udělali? Jsem se blbec měl zeptat rovnou jich.

Vloženo
Protoze ted mam 225/45/17 a premyslim o necem jinem... Bud sem myslel 215/45/17 nebo prave 215/40/17...

215/40 je už dost nízká(to je opravdu spíš na fabii ;) ale jezdit natom samo jde ;)

teď dám právě 215/45 to už je na oktu lepší

jinak detailní foto na autě moc nemám :feve: , ale stejně to na mojih ráfkách bude víc napnutý než třeba na tvojich, takže to bude vypadat jinak ;)

Vloženo
2 Urbo, vem na predek i na zadek -60mm a neres to... Predek kdyztak dozenes tlumicem....

No spis to asi udelam tak, ze koupim vsechny tlumice a jen predni pruziny. Podle toho jak si to sedne a jak se mi to bude libit si spocitam o kolik dam zadek dolu a podle toho koupim (nebo necham udelat) pruzinu. Ja totiz zase jako vic jak o 60 predek dolu dat nemuzu, kvuli stavu okolnich silnic. tech 60 je max a chci mit rezervu, abych to mohl zvednout, kdyby mi to nekde drhlo, nebo tak.

• o 1 rok později...
Vloženo

mam takovy dotaz,

vymenil som komplet ulozenie vcetne tlmicov kyb exell G (mal som najeto 100t) ale takmer nic sa nezmenilo bije to stale rovnako akurat ze male nerovnosti prestali byt citelne... ale akurat uz je nejaka priecna nerovnosti retarder kocky diery a po zime tankodromy je to na vybitie zubov. Bavil som sa s sebom a on tvrdi ze to moze byt pravdepodobnost v pruzinach kedze nemamju spravnu charakteristiku pruzenia :( ma stym niekto skusenosti? ak ano ake pruziny by ste odporucili?

Vloženo

zdravim ,měl bych jednu otazecku: o kolik se da O1 r.v.1998 1.8 20V MAx. snizit s 18" alu kolesama aby to nijak nevadilo retarderum,ostrym zatackam ani nakladu:) kdybych to realizoval jen pruzinami... dekuji za odpoved:)

Vloženo

pokud chceš max snížit jen pružinama tak max jsou nějakejch -55, ale čert ví co pak vydržej tlumiče..

většinou se ke snížení pod 40mm doporučuje dát i sportovní tlumiče ;)

Vloženo (editace)

aha dikes ,no jak vidim tak nakonec mi nezbyde nez koupit ten HP podvozek ale zas momentalne 13000kc nimu:/ takze pouze s pruzinami nejlepe dat klasiku -35 (to by melo byt jeste v pohode ne?)a niz radsi ne co...aspon zatim jen tech 35 na pruzinach nez budou chechtaky na celej podvozek.. bo to vypada jak traktor:-D for kláca: a prosim te kolik je uplny max . polozeni O1 1998 i s sport.podvozkem aby se teda jeste dalo jezdit:-D dikes

Editováno: , autor: tydyyt
Vloženo

Záleží jaký máš ET. Jestli ti ty kola lezou ven, tak ti můžou škrtat kola o poděhy a ani nemusíš bejt moc nízkej. Já mam teď sníženo asi cca o 6cm, na příčnejch prazích neškrtam a dá se s tim jezdit celkem normálně a to jezdim prahu a okolí. Bejt tebou koupim HP pružiny a pak až našetříš, můžeš dokoupit HP tlumiče. Ty pružiny stojej asi 1000,-/kus bez daně.

Vloženo

bejt tebou koupil bych si perka cca -40 nějakej weitec nebo eibacha(ten dělá taky nějakejch -45) a pak ktomu časem pořídit třeba ty HP tlumiče snima se dostaneš ještě níž a je po starostech ;)

jinak co vim tak se dá snížit na -110 vpoho :) já měl oktu asi na nějakjech -90 až -100 ;)

jde oto jak píše urbo jaký máš kola, ale vejde se tam poměrně dost ;)

Vloženo

Jo já mam péra HR a k tomu HP štelovací přední tlumiče a vcelku spokojenost i když by to mohlo bejt o trochu tvrdší. Taky jsem na to neměl najednou, takže jsem koupil pružiny a pak za pár měsíců ty tlumiče až jsemzase našetřil. Jediná nevýhoda je, že jestli ti to budou dělat někde v servisu, tak zaplatíš dvakrát práci. Ale jinak aspoň pojezdíš na těch pružinách a uvidíš, kde škrtáš a kde ne a ujasníš si jak to vlastně chceš. Jinak komfort jen s pružinama vs. pružiny i tlumiče je skoro stejnej, akorát, že když máš jen pružiny a přejedeš nějakou vlnu, tak to víc propruží a můžeš si škrtnout přednim nárazníkem, nebo tim kolem v podběhu.

Vloženo

je diky to jsem presne potreboval asi nejprve koupim ty HP pruziny jak rikate u uvidim:) no kola jinak zatim 17" 7.5, ET 35 takova ta klasika a a mozna pujdou 18" 7.5 ET 35 takze sirka stejna....dikes

Vloženo

Hodim ti sem foto. Sériovej podvozek tu vyfocenej je a tohle je s pružinama HR -35/-35. Zadek si sednul víc než předek, to se stává docela často :(

To v garáži je potom fotka i s těma tlumičema. Neni to tam tolik vidět, ale aspoň pro představu. Nějak velkej rozdíl to na oko neni, ale jezdí se s tim líp. Kdyžtak v mym tématu "Urbo - Modrá O1 Combi" je těch fotek víc a je tu i hodně lidí, co to maj udělaný líp než já.

post-9528-1238151306_thumb.jpg

post-9528-1238151397_thumb.jpg

Vloženo

taky se na to chystam, pac s 17" to bude offroad :(

zatim chci jen pruziny, asi 35/35, ale mam strach, ze si zadek sedne :(

jaky je tak optimalni ET, aby to necouhalo ven??

Vloženo

No hele teď mam kola s ET 40 a když dam 2cm podložku, tak mi to leze cca o 1cm ven, takže když dáš kola s ET 30, tak by to mělo bejt ok, ale většinou se na oktávky dává ET 35 nebo 38. Jinak kdybys chtěl pružiny, tak asi budu prodávat ty moje HR -35/-35. Jsou na TDi a nemam je ještě ani rok. On si ten zadek sedne vždycky trochu víc, bohužel. To bys musel koupit spíš -50/-35.

Vloženo

on zadek sedne víc hlavně kuli tomu že se to dá na kombika, ten je na prdeli těžší než naco byly perka dimenzovaný ;) a málo kerej výrobce rozlišuje jestli se jedná o kombi nebo lift

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...