Leden 14, 200817 r Tak se nám tady ta diskuze trochu rozjela... Vím, že serviska dneska zas tolik moc neznamená a taky že jsem vybíral auto hlavně podle stavu. Serviska byla až jako další kriterium. A když už jsem si vybral a zaplatil auto se serviskou, tak v ní chci pokračovat. V několik abazarech jsem se dozvěděl, že to auto by bez servisky prodávali o 20 - 30 táců níž, takže to je to, co řeším a co mě štve. Výměna rozvodů a kapalin po koupi ojetiny je samozřejmost a tak nějak jsem s ní počítal. Ale ten způsob jednání mě prostě nas*al a proto to řeším a budu do toho dloubat, dokud se z toho ten šmelař nepo.... Za to dobu, co jsem sem nepsal příspěvky už mi volali z Tukasu, jsetli jsem spokojenej a jak to dopadlo a že pro mě mají info, jak to bylo... Že prý původní majitel byl šikovnej a že si to dělal sám, a oni mu to pak zkontrolovali a orazili. Tomu se mi snad ani nechtělo věřit, že něco takovýho můžou vyslovit. A pak mi cpali nějakej papír, že to auto tam viděli a že je v pořádku. Co já s takovým papírem? Zaplatím s ním úvěr, nebo co? Ať si ho strčí někam. A když mi ho stejně pošlou, tak je to jedině dobře a myslím, že Škodovku bude moc zajímat, jaktože v jejich autorizovaném servise fungují takové postupy, že si někdo dělá auto doma na dvorečku a oni mu pak dají za šikovnost razítko? Spousta z Vás tady z fóra je šikovná a mnozí ještě šikovnější, ale dá někomu z Vás autorizovanej servis razítko na práci, kterou nedělal a nedostal za to zaplaceno? Pak tady někdo výš psal, že o nic nejde, že 2 razítka x 30 000 km nic moc není. Ty razítka jsou tam 4 a je to hodně. I kdyby bylo jedno jediný, tak ty záznamy v databázi nejsou a nikdo je tam zpětně nedá! Pak mi volal právník původního majitele, jestli to může brát za uzavřené, že jsem prý ( jednodušeji řečeno ) v Tukasu řekl, že jsem happy a že si tím papírem nechám zacpat hubu! Takže mlží a další věc, kterou se dostávám k dalšímu příspěvku o něco výš - že prý o ničem nevěděl. Že si prostě dělal doma na dvorečku a že když tam s tím autem jezdil průběžně s pojistnejma událostma, tak že mu to tam vždycky dali ( dobrovolně - už to vidím... Jů pane, vy máte ale hezký rozvody, nechcete razítko? ) Ty razítka mají stejná čísla, je to psaný jednou propiskou, slejným písmem a podpisem. To by poznal i blb, že je to psaný najednou! Už toho mám dost. Chtěl jsem se dohodnout a když to nejde po dobrým, tak to holt nejde... Je mi jedno, jestli budou v servisu padat hlavy, nebo jestli třeba přijde o licenci... Na to jim kašlu - nenechám se ojebávat. Ať si to vyrovná Tukas s vypečeným panem M. Je to tak Honzo, nemám co bych dodal, své příspěvky výše jsu sem psal proto, že v principu nesnáším jakékoliv podvodníky..
Leden 14, 200817 r Autor Já taky! Nenechám se oje*ávat... A když se ty podvodnický hajzli chtěj paktovat, tak ať se v tom máchaj všichni!
Leden 14, 200817 r Autor Chlapi není někdo z Vás, co to tu čtete, právník? Jeden, který ordinuje za rozumný peníz, by se mi teď hodil!!! :-)
Leden 21, 200817 r Autor Tak se zase divím, co je tady možný... Autorizovanej servis vystavil písemný potvrzení, že minulý majitel našeho auta si dělal servis sám ( že je šikovnej ) a oni mu provedené práce zdarma zkontrolovali a orazili servisní knížku... To jsem moc zvědavej, jak je pochválí pánové z M.B.
Leden 21, 200817 r Tak se zase divím, co je tady možný... Autorizovanej servis vystavil písemný potvrzení, že minulý majitel našeho auta si dělal servis sám ( že je šikovnej ) a oni mu provedené práce zdarma zkontrolovali a orazili servisní knížku... To jsem moc zvědavej, jak je pochválí pánové z M.B. Mohl bys Honzo napsat, co to je za autorizovaný servis? Abychom tam nejezdili, když dokážou dělat tyhle prasárny.. Jinak klasická "ojebávka", auto v životě neviděli a tomu, že by práce zdarma zkontrolovali a orazili servisní knížku, tomu věří už jen snad oni sami, soudný člověk nikoliv.. Nebo dělají rádi onu charitu? Také bych si tedy přijel pro pár razítek! Autorizované servisy ŠKODA - to je obrovská slabina celé značky a divím se, že z MB si na ty hle nepotivce nedošlápnou pěkně shora (nevezmou licenci. 2-3 případy ročně a jak by se servisy činily). O kvalitu a pravdivý původ by mělo jít především..
Leden 21, 200817 r Autor No ona je tady realita malinko jiná... Ono to vypadá, že auto tam servisovali, ale nešlo to účetnictvím... Pan majitel tam jezdí se spoustou firemních aut a ono se to jedno soukromý na tý faktuře za služební ztratí... Tady nejde o to, že by to auto nebylo servisovaný. Ono bylo a dokonce pečlivě, ale tady jde o to, že servisní knížka se nedá považovat za platnou. A my jsme si koupili auto se serviskou a né s památníčkem na razítka! Takže pánové, kdo chce nějaká razítka, zajeďte si do Štěrbohol, je tam jeden velikej autosalon!!!
Červen 1, 200817 r Chtěl bych vidět kolik z vás tady bude jezdit se starým autem do autorizovaného servisu platit přemrštěné ceny jen proto, aby měl záznam v servisce! Ale po předchozím majiteli by jste to chtěli...
Červen 1, 200817 r ona má totiž váhu i serviska vyplněná od obyč. servisu, je to doklad, že auto je servisováno
Červen 3, 200817 r No ona je tady realita malinko jiná... Ono to vypadá, že auto tam servisovali, ale nešlo to účetnictvím... Pan majitel tam jezdí se spoustou firemních aut a ono se to jedno soukromý na tý faktuře za služební ztratí... Tady nejde o to, že by to auto nebylo servisovaný. Ono bylo a dokonce pečlivě, ale tady jde o to, že servisní knížka se nedá považovat za platnou. A my jsme si koupili auto se serviskou a né s památníčkem na razítka! Takže pánové, kdo chce nějaká razítka, zajeďte si do Štěrbohol, je tam jeden velikej autosalon!!! Tak co jak jsi teda nakonec dopadl?
Leden 13, 20205 r Jak již bylo zmíněno,servisní knížky se falšují nebo nejsou k dispozici při koupi vozu vůbec -můj případ. Proto při koupi vozu jsem se zaměřila na tyto důležité faktory: - požadovaná motorizace,spotřeba,vybavení - technický stav-přizvala jsem odborníka v oboru k ověření momentálního dostupného technického stavu vozidla - nájezd-počet ujetých km - havarijní stav-ten však může být taktéž zatajen a nezaevidován-tudíž prvotní důsledná vizuální kontrola byla prvořadá - počet majitelů-max 2 - stav interieru Jelikož se auta prodávají s protočenými tachometry,před koupi vozu jsem si ověřila výše uvedená data u CEBIE, kde mi zjistili za danou úplatu historii vozu. Mám za to,že na ojeté vozy je 6 měsíců záruka na skryté závady. ..V této době je ideální odvést auto k servisní kontrole ke zjištění diagnostiky,protože když kupuji vůz naslepo,chci o něm něco vědět. Nakonec i konečná technická kontrola při koupi vozu prozradí víc. I když píšu s odstupem času,musím přiznat že se mi jevíte jako spekulant. Koupíte žádaný vůz Octavia TDi ,81Kw -max 8 let starý,prakticky v nejlepší výbavě ELEGANCE v dobrém - TOP stavu za 241000 Kč ,a teď přemýšlíte jak cenu ještě snížit...Myslím,že majitelem vozu byl starší pán a byl z Vás asi pěkně vyplašený. Kdybych byla majitelem vozu já,odstoupila bych od smlouvy a nebála bych se,že ho neprodám. Původní cena daného vozu se totiž bez dalších jiných přídavků pohybovala v r. 2001 kolem 585000 Kč! Roční amortizaci si doufám jistě dokážete spočítat. Svým způsobem servisní knihu nepotřebuji,než falešnou raději žádnou. To,co auto potřebuje po x km nebo x letech mi stejně řeknou v servise při servisní kontrole nebo si to najdu v příručkách Škoda. Je jen jedna věc -přes kterou nejede vlak a se kterou bych se nesmířila- bouraný vůz Ostatní odchází únavou materiálu,opotřebením i stylem jízdy a s tím se musíme,bohužel,smířit...Svou evidenci o opravách a údržbě si vedu sama a to je dostačující. Předpotopní psaná servisní knížka se už "nenosí", jsou nahrazeny elektronickými... Mirka
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.