Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

25 km je ozaj minimalny rozdiel, ktorý môže byť spôsobený aj tlakom čerpadla na čerpačke, ja som spravil minimalne  na jednu nadrž 550 km no spravil som už aj na plnu nadrž 700km, kratkodobu spotrebu na lpg nema zmysel riešiť.

• 3 měsíce později...

babulka: je to tak, jak psali kluci tech 25 km je dano ruznou jizdou, nikdy nejedes tu nadrz stejne ... taky jsem si to tak myslel jak ty ... dlouhou dobu jsem tomu venoval (mereni spotreby) vzdy dotankovanim do plna a vyjetim nadrzne do prazdna, takze pak jel chvili na benal nez natankoval znova ... zprvu jsem tankoval jen Flagu pak presel na jine benzinky a bezne jsem mel najezd tak 480km na nadrz, pak jednou tankoval zas Flagu a najednou 505km ... natankoval po druhy hned zas Flagu a najezd zas jen 480 km pak natankoval jinou cerpacku jiny plyn ne flagu asi hungas a najezd 515km ... neda se to presne proste urcit, jednou vic spechas a tak ti ta spotreba pak muze haprovat ... nebo jedes z kopce jednou na rychlost jednou na neutral ... jedine bys to zmerila tak, ze pojedes treba jednu trasu 100km nekolikrat v jeden den (aby byly stejny podminky pocasi treba i) a pokazdy bys musela dotankovat doplna na ty benzine co bys od ni vyjizdela (flagu) .. pak jela to samy ale od jine cerpacky a idealne v nedeli dopolko, kdy neni zadny provoz ... pak by to mohlo byt objektivnejsi ... :)

• 3 měsíce později...

je to trošku složitější než popisuješ Malto, nezáleží jen na tom, kdy, kde jak tankuješ, jak jezdíš, hodně záleží na tlaku, hlavně teplotě plynu, a hlavně složení plynu, jenže to není na rozepisování tady, ale na to si někam sednout a půl dne o tom diskutovat....

a hlavně, jak psal Misubaro, tady názorně vidíte, že na konkurenční čerpačky jezdí stejné cisterny...např cisterna jedné přepravní společnosti jede Primaplyn,Flagu, Český plyn(dál nevím, s řiriči jsem dlouho nemluvil), takže si říkat, že na Kralupol nepojedu,jedině  na Tomegaz, nakonec tam jede stejná cisterna z Kralupolu(on je totiž dlouhodobě zaváží, jak vím od dealera), takže takové úvahy, že si někdo bude dělat rozbory a že na to bude poukazovat je jak vidíte zcestné, akorát děláte zlou krev mezi zákazníky, já se spíš pozastavuji nad tím, co je to za plyn, který se např. prodává za 12.20 a snaží se i za míň, ale je to jedno, časem se to ukáže na servisech aut.... 

Nojo Karle, ale to by jsi nam musel rict jaka je aktualni nakupni cena LPG.. pak je taky rozdil v tom kolik vytocis LPG.. Brno ma na nekolika benzinkach cenu 13.30-Benzina, napr.. jak tu kdosi psal, videl i ceny pod 12 korun.. nevim co za tim je.. pokud je napr. nakupni cena -jakoze to nevim-cca 9korun, pak mi neprijde cena 12.20nejak mimo... pokud majitel sam LPG prodava, tudiz nepotrebuje obsluhu, ktere musi zaplatit, pak nevidim nic divneho na tom, ze prodava plyn s marzi dejme tomu 2 koruny.. kdyz vytoci cca 500l lpg, coz je 15 aut dejme tomu, tak proc ne.. a 15 aut muze udelat kldine za 2 hodiny..

• 11 měsíců později...

Jirka: u nás je cena momentálne LPG 11,90 jak Flaga tak ostatní, co vím tak u jedné (velké u nás) nebudu jmenovat je marže na LPG kolem 4kč tak si to spočítej ... ale ta cena kolísá, mají ale velkou výtoč tak s cenou jít vejš nechtějí když jim zrovna nákupka roste, že i tak je ta marže velká, např. oproti BA/Nafte kde je kolem 1Kč a možná i méně ...

tak a ještě jedna věc s tou spotřebou, dost mě baví různé kalkulačky různých firem co dělají zástavbu LPG ... parametry jsou většinou takové, kolik za rok najedete km, kolik je cena benzínu, kolik je cena lpg, jaká je spotřeba a vyskočí krásný čísilka, ale to je jen na první pohled .... protože tam není uvedeno, ža na benzín je spotřeba menší než na LPG a že i ten benzín stále potřebujete na rozjezdy, tudíž by to mělo být zohledněno ...

takže já zadám do kalkulačky toto: cena benzínu 27,- cena lpg 12,- spotřeba 7,5 nájezd 12000km a vyskočí toto: aktuální náklady 24300,- na lpg 10800,- uspora 13500,- což ale není pravda, protože na BA mám spotřebu 6,5L tudíž celkový náklady by byly 21060,- a za další když jedu na plyn tak používám furt ten benzín takže lpg cena 10800 plus benzín 7000 (holt kratší cesty) takže úspora není 13tis ale jen 3.000,- když budu jezdit víc delších tras je jasný že můžu být někde na cca 9000,- a..... :) furt to není ta proklamovaná ani půlka nákladů :)

Mě to vychází po necelých třech letech dlouhodobým (tedy za to období) průměrem 1,1 Kč/km úspora. A to jezdím velmi "nevýhodně", najedu 10 000 km/rok, z toho 2000 km/týden na dovolené a do práce/města to mám cca 6 km. Přesto všechno podle dvou metodik měření mám ušetřeno přes 6 000 Kč a plyn zaplacený.

Obě metodiky jsou pochopitelně nepřesné. Jedna předpokládá nárůst spotřeby plynu o 20% a druhá odhadovanou dlouhodobou spotřebu na benzín při mých pojížďkách, která vychází jak z palubáku tak z webu a "cizích" spotřeb blízkým mému režimu ježdění - takže přesnost jako vyšitá.

Nicméně, i kdybych nárůst spotřeby nechal 30% a to už se mi nezdá, i tak bych měl přestavbu zaplacenou.

já mám dlouhodobou spotřebu pod 1kč/1km... měřeno vždy podle skutečného dotankování... spotřeba BA je přes léto zanedbatelná, mám tam ještě max motion 100 z jarní várky.. zatím najeto tak 20nádrží LPG a furt jezdím na stejný BA

ja vetsinou mam na jednu lpg nadrz benal za 200,- (v lete mozna i mene, v zime zase o neco vice, ty dve kila jsou asi tak ten prumer) takze to je ta 1/3 uspora, kdyz za lpg nadrz dam tak kolem 420,- ... jinak samo jezdim i delsi trasy takze ta uspora je vetsi nez jsem psal výse ... ale kdyz vemu ten prumer tak ta rocni uspora je +-(7-9)tisKč oproti benalu za 21tis.Kč ...

no.. lovato se prepina pomaleji nez tartarini-tatik to ma v aute a vim, ze mu to trva daleko dele, nez u me.. mne se prepne v podstate okamzite.. nastartuju, vyjedu z garaze, zavru vrata a uz blika kontrolka, ze se chce prepnout.. ja mel na jare 1/2 nadrze, tankuju prumerne 5 nadrzi LPG/mesic + ted byly dovolene, tak jsem tankoval i 2x v tydnu.. a nyni mam na ukazateli BA o 1 silnou carku mene.. musim rict, ze mne to benzin skoro nebere..

pokud ti bere auto na 1 nadrz LPG jeste 200kc benzin, to se na me nezlob, ale mas tam neco blbe nastavene, to neni mozny.. muj kamarad mel auto prestavene u jedne ,,silne,, spolecnosti v brne a ty ku*vy mu to nastavili tak, ze pokazde se mu to na volnobeh preplo do benzinu, rikal, ze mu to zralo benzin taky jak tobe.. pak zajel k jinemu plynari a problem byl odhaleny.. bud ti to prepina hooodne pozde, nebo mas nekde neco ojebane.. neni normalni, aby jsi na 1nadrz LPG cca 38l plynu jeste caloval 150-200kc za benzin..to je 5 litru benzinu na nadrz LPG proboha !!!!!!!... :o:o

5 l benzínu na nádrž udělám v zimě s přehledem.

tak když už jsou třeskuté mrazy, tak mi také vystačí beneli za 200 kila na cca 7 dní při každodenním ježdění, ale to už musí být fakt kosa a parkování venku a rozhodně to nelze brát jako bernou minci, protože naopak v létě mi třeba stačí BA za 200 kilča na 3 týdny ... a to se bavím pouze o Fábii. U Rooma, ač také Tartarini, ale novější systém, tak přpepíná daleko dříve než F a tam nemusím třeba i víc jak měsíc pro BA (beru u obou za stejnou částku)

Taky přispěju,mám Roomstera 1.6 16V,LPG Landi Renzo Omegas.

Spotřeba plynu je 8L/100km + asi litr benálu,jezdím couračky cca 15km .Na plyn je najeto 130 000km.

abych neplácal do větru, porovnání dvou aut, stejný motor, stejný výrobce LPG, ovšem jiné typy

Fábia

F-LPG.pngF-BA.png

Roomster

R-LPG.pngR-BA.png

Já jezdím s  Fábií za 7 litrů LPG.na 100km.Počítáno zpětně cca necelé 4 roky(nudil jsem se v práci).Někdy je to míň někdy víc podle využití auta.

a benzinu davas kolik?

tak mohl bych ty data také vycucnout i za 2 a 3/4 roku, co to na mobilu zapisuji a sleduji, ale řekl bych že tam budou rozdíly max. v desetinách

edit: tak třeba u Fábule LPG průměrka 6,74l/100km, tedy nižší o 0,06l (přičítám to tomu že poslední rok a něco, jezdíme dost často ve čtyřech do práce)

cena na km 0,99 Kč (v 2014 byly dražší PHM), dál už to čekovat nebudu, jsou to jen setiny :punk:

... tak mi to nedalo :D ... za letošek mám u fábule průměrku 6,97 :kol-46: ale zase cenově na kilák je to i s vyšší spotřebou a nízkým cenám na pohodu, páč je to zatím 0,85 Kačáků :kol-31:... jak říkám jezdíme dost často ve čtyřech a žádná tintítka :kol-46:

V 1. 9. 2016 at 14:15, JirkaBrno napsal:

a benzinu davas kolik?

Tak to jsem tehdy nepočítal ,ale tankuji za 200 Kč benzín vydrží v létě i 2 měsíce v zimě samozřejmě míň.

Přepíná mi to v zimě  po 1,5 km max 2 km.V zimě taky jezdím do práce autem tak je spotřeba větší.

..daval bych benzinu vic, aspon pul nadrze, at se ti maze a chladi benzinove cerpadlo a nespali se.. kor v lete

Mne vychádza spotreba na Fabii 1.4 16V 63kW okolo 7l/100km,prednedávnom som absolvoval cestu Šaľa-Trnava-Senica-Hodonín-Brno a späť na morave nie podiaľnici tak 4 ľudia a zpoly naložený kufor späť 3 ľudia a kufor prázdny a vyšla mi spotreba 7,1 i/100km LPG.Keďže jazdím do práce aj po diaľnici tak sa spotreba niekedy vyšplhá až k 8 litrom.No skorej ma trápi že do nádrže LPG natankujem menej paliva ako by som mal.Tak napríklad na jednotkovej Fábii Combi 1.2 47kw je poľská nádrž objemu 43,5l a naozaj do nej dám 80% a to 34 litrov.Na dvojkovej Fábii Combi 1.4 63kw je tiež poľská nádrž s objemom 45l a dám do nej iba 31l a mal by som dať 36l,takže sa mi zniži dojazd o cca 65km.So spotrebou to nemá nič spoločné.Asi bude zle nastavený plavák v LPG nádrži.Je to na veľa roboty a peňazí za prestavenie toho plaváčiku v servise?

ja mam nadrz 48 litru a tankuju kolem 40l do prazdne nadrze.. vyjde mi to pres 500km dojezd, nejvic sem dal tusim 520L a jeste tam plyn byl.. podle dotankovani mi vychazi cena kolem 0.95kc/1km pri cene plynu 11.80.. ja jezdim v podstate porad ve 2 a dalnice  Br. Slatina-Rajhrad.. pripadne Brno-Breclav

S tim benzinem.. ja beru v podstate uz 4 roky jen maxmotion 100oktanu.. nechci si zasravat palivovou soustavu a hlavne vstriky  tim hnusem N95 s bioslozkou. 

před 4 hodinami, JirkaBrno napsal:

..daval bych benzinu vic, aspon pul nadrze, at se ti maze a chladi benzinove cerpadlo a nespali se.. kor v lete

Já benzínu beru asi jak Malta ,jak jsem tady četl.Jak pípne rezerva tak natankuji za 200Kč a v zimě teď beru za 300Kč.Na co vozit navíc tolik benzínu tím i zátěže.

A to chlazení a mazání čerpadla je bezředmětné,znám i lidi co jezdí na benzín a taky tankují za 200-300Kč a jezdí hodně na rezervu.Já akorát dávám VIF aditivum navíc,toť vše víc neřeším.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.