Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

nevim proč tu řešíte furt palubák pokud vítte že reálná spotřeba plynu je o cca 15% vyšší než ukazuje tak si to vždy můžete dopočítat a ten kdo by chtěl být fakt echt tak se dá nastavit přes vag aby to ukazovalo o různou hodnotu (v%) více takže po zadání parametru 115 v příslušném příkazu to bude ukazovat reálnou spotřebu plynu.

mimo soutěž:

Vcelku mě fascinuje jak se tu řeší spotřeba já mám HTP (6V) a jezdí tak za 6,5-7l BA a když jsem začal kalkulovat plyn tak jsem počítal že hraniční je promě spotřeba 9l lpg.

abych se podělil o spotřebu s HTP 40kW - na benzín jsem jezdil cca 5-5,7litrů, na plyn se pohybuji 6-7litrů. Každopádně při mém ročním nájezdu jsem s plynem naprosto spokojen, cenu přestavby jsem měl zaplacenou po 8 měsících ;)

já už mám na plyn 4200km a spotřeba se průměrně ustálila na 7,63l LPG + zatím cca 0,25l BA...stímto jsem taktéž spokojený. ale ťuk ťuk

• 3 týdny později...

Zdravím,

chci se zeptat. Dnes se mi stala taková nevšední věc.

Tankoval jsem lpg na jedné čerpací stanici v Prostějově(měl jsem najeto 465 km), obsluha mi řekla že jim blbne čerpadlo tak neví co se tam vleze. Dal tam 13 litrů a nic víc, tak jsem na cestě z Prostějova zastavil ve Vranovicích abych dotankoval. Tam jsem natankoval jen 9,8 litrů(ujeto 471,5),říkal jsem si, že je to divné. Moc tam toho nevlezlo, celkově 22,8 l. Nezdá se mi, že bych jel na extrémní úsporu, akorát dodržuju rychlosti a jezdím s předvídavostí.

Výsledná spotřeba mi vychází něco málo pod 5 litrů. Přijde mi to extrémně málo, průměr mám po počítaných cca 3000 km 7,1 l.

Jednou na nádrž se mi podařilo jet za 5,95, ale toto beru jako extrém.

A to je právě otázka pro Vás je možné mít tak malou spotřebu na plyn? Nebo je chyba někde jinde? Vlezlo se tam tolik paliva kolik by normálně mělo? S ventilem by problém být neměl, nenechávám to tam pretláčet.

Předem děkuji za projevený zájem.

Jinak mám Fabii combi 1.2 HTP 47 kW r.v. 2006.

Upraveno od havraneek

Ber plyn na jedné čerpačce (pokuď to lze), po několika vyjetých nádržích budeš vědět jak si na tom reálně.

Z jednoho či dvou čerpání nelze téměř nic odvodit (jiný tlak, jiná kvalita plynu, jiné podmínky jízdy ...)

P.S. Můj rozptyl po jednotlivých čerpáních je až 5,1L LPG.

Kratka fabia 1.4 mpi 50 KW, sekvent D.T. GAS SYSTEM

Plne nalozeny so spolujazdcom (sedacky zadne sklopene, cln, motor, zradlo na 14 dni, veci....) Pov. Bystrica - Bratislava 135 km/h spotreba 9.2 l (vzdy mam viac smerom do BA, smerom spat som mal plne nalozeny vodou 7.7), cele madarsko a kusok slovinska (same obmedzednia, priemerna rych. tak 60 km/h) za 6.7 l / 100 km, parada. teraz som uz v CR, presiel som cez 300 km na 20 litroch, takze spotreba dobra, siel som aj rychlejsie, napisem presne kolko bolo ked natankujem. Zatial plna spokojnost, den pred odchodom mi menili Plynove vstreky, konecne fabka netrha na studenom motore ked prepina benzin - lpg

• 1 měsíc později...

Takze jsem si poridil do Fabie Combi 1.2HTP 47 KW, LPG a prozatim dojmy slusne. Slovo prozatim ma svuj vyznam:-) Mam to tam od minuleho patku a najeto 600km na LPG. Spotreba pri jizde 30%dalnice 30%mesto a 40% okrsky na BA 6-6,2 , na LPG 37,2litru najeto 510km coz znamena 7,25l. Pokud vezmu v uvahu, ze si to jeste sedne a doladi, mohlo by to byt 6,5l LPG/100km coz je skvele. Nejak mi sice nesedi naplneni nadrze, protoze mam toroidni 48 litrovou a naplnim tam 37,2 litru. To neni 80% ale nic hrozneho a asi nenormalniho. Jen kolega ma 42 litovou, uplne stejneho vyrobce a da tam taky 37 litru..:-D

Nic si z toho nerob, ja mam 47 litrovy toroid a dam tam 35 litrov (nidky nedovlim tankovat dalej ked zacne tukat ventil)

Na prvnim tankovani to vyplo, pri druhe to zacalo vydavat zajimavy zvuk, udajne pruzina, alespon dle slov obsluhy, ktera tankuje plyn snad 15 let a normalni jev. Po tomto zvuku to ihned vypnul.

po vyjetí nádrže si můžeš u servisáka nechat nádrž poladit. Třeba jako já :kol-28: , 47l toroid plním na 44l :kol-47: , na to už něco najedu :kol-28:

to bych tady takhle verejne nepriznaval a hlavne to nikomu neradil...

záleží jestli mu to bude servisák ochoten udělat. Já mám s tím mým dobré vztahy a on také ví, že když naberu plnou, tak jedu. Nicméně trochu by mu to poladit měl, aby to tam dostal alespoň na těch 80%

nehledě na to že ty dnešní nádrže, už nemají ty hrkací mulťáky, tak se nechají v případě potřeby (viz dovča) natlačit co zvládne čerpadlo u pumpy.

Upraveno od Malta

No asi to resit nebudu, tohle auto je jako treti v 2-clene domacnosti, takze jen kolem komina atd.. bylo porizeno spise kvuli psovi ;) na prevoz na zahradu, chatu atd. Musim, ale rict, ze jsem necekal, ze HTP na LPG pojede celkem slusne, alespon na ten obsah a pocet valcu. Musel jsem to trochu natrenovat, kdy radit :kol-142:

tak na ježdění kolem komína bych to též neřešil ... má to význam na dálkové a na jízdy do zahraničí, zejména na dovču, aby jsi nemusel zastavovat u každé vrby

• 2 týdny později...

Tak od června co mám fabču na Lpg 8500 km s průměrem 7,05

• 1 měsíc později...

tak ja tu moji nijak nešetřím a využívám celé pole otáček motoru-- bylo ně divný, že naprostá většina plynařů jezdí jak s hnojem, ale oni fakt asi soutěží za kolik nejmín jim to jede.. na to já peču.. auto má sloužit mě a jestli bere o 2 liry plynu za 17 kč litr víc nebo min, už mě nebere.. poslední rok sem projel na benzin 50t korun, takže s plynem to bude uspora pořádná i tak.. nabral jsem u OMV 100oktanový naturálek, aby si vstřikovače taky daly bene, když ráno jedou těch 300 metrů na benzin a ted jen doufat, že to vše vydrží co nejdýl..

Upraveno od JirkaBrno

nevím proč dáváš do auta 100oktanový benzin,pokud umíš číst, nikde není psáno, že se tam má dávat, tím naopak palivové soustavě ublížíš, začne to uvolňovat nečistoty a vstřiky půkdou do kopru....

Zdravím plyňákov ja mám v aute plyn od cca 4000 km teraz mám 115000 na lovato fast 1 som mal spotrebu 7,4l (neodborná montáž robilo to sprostosti a nakoniec odišla rj vrelé díky pán Vaňo) som musel dať premontovať Elpigas odvtedy spokojnosť spotreba 6,3 a rovnaký štýl a to nie som žiadny dôchodca v klobúku okresky 110 dialnica 140 benzín nesledujem ked svieti smadné oko dotankujem prepína mi skoro teplotu prepnutia mám 40 C :kol-47:

nevím proč dáváš do auta 100oktanový benzin,pokud umíš číst, nikde není psáno, že se tam má dávat, tím naopak palivové soustavě ublížíš, začne to uvolňovat nečistoty a vstřiky půkdou do kopru....

nemyslim si... mam najeto 22t km, rok stare auto, nevim, co by se melo uvolnovat.. davam to tam kvuli tomu, ze si rikam, ze ten benzin treba neobsahuje 5% bio nesmyslu, ktery se mi rozklada v nadrzi, kdyz to tam budu mit treba 2-3 mesice a nevyjezdim to... tak pro to.. nerikam, ze to je dobre, proste se mi to tam chtelo dat... co ty doporucujes, staci obyc 95tka?

Taky si myslím, že čím míň Bio tím lépe a v tak novém autě to ani nemá co rozpouštět. Takže já jsem pro ten lepší benzín i když do svojí leju obyč, ale já mám o 12 let straší auto s již dost ojetým (zajetým) motorem a dávám tam 10 litrů každé 3 - 4 týdny.

dávám tam 10 litrů každé 3 - 4 týdny

to mi prijde celkem dost ne..?? neznam teda podrobnosti tveho provozu, ale ta spotreba je celkem velka..

ne pokud by jezdil s autem dennodenně. Já do fábule dávám cca 5l (za dvě kila) v létě na 14 dní, v zimě tak na týden ... jezdím každý pracovní den a někdy i něco málo o víkendu

ja som tankoval vždy 1x za 1 1/2 roka

plnú ja viem bola to blbosť ale to som ešte nevedel to čo som sa dozvedel tu teraz dávam tak za 10€ na mesiac

Upraveno od tuttinko

tak asi zalezi na poctu startech, teply motor, studeny motor atd atd.. ja uvidim, mam tam dotankovano za 400 10lOMV 100oktanu, uvidim, kdy to cca vyjedu.. rano u nas 4stupne, vyjel jsem z garaze, ktera ma teplotu 15stupnu, na plyn se to preplo po cca 500metrech. chapu, ze pokud clovek 10x denne startuje tak to asi vyjede casteji, nez ten, co startuje 2x denne..

njn, já též vidím rozdíl old a new Tartarini ... už jsem to tu psal, že room mi přepíná podstatně dříve, jinak u Fábule jsou to dva starty denně (vždy studené), v obou případech parkováno venku

dávám tam 10 litrů každé 3 - 4 týdny

to mi prijde celkem dost ne..?? neznam teda podrobnosti tveho provozu, ale ta spotreba je celkem velka..

Auto jezdí každý den, stojí venku. Za posledních cca 65 tisíc km mám spotřebu benzínu 0,4 litru/100 km a 8,3 litru LPG.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.