Přejít na obsah

TDI 81 KW/100 KW přez 160 km/h vyprská vodu

Sparkler

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám docela velký problém. Na mojí Octávě při rychlé jízdě (tím myslím víc jak 160) se mi začne přetlakovávat chladící systém a začne unikat chladící kapalina přez přepad v baňce. Vyměnil jsem tedy baňku i víčko a problém stále trvá. Teď jsem zkušebně najezdil přez 1500 km do 160 km/h s využíváním plného výkonu auta a neubyl ani milimetr. Koukal jsem pod víčko oleje a na měrku a žádná známka emulze nebo něčeho co by neznačovalo problém tu není. Když zkontroluju chladící kapalinu, tak je pořád stejně růžová jako když jsem jí koupil a ani nijak nezapáchá. hadice jsou vizuálně zkontrolovaný a vypadají v pohodě. Mám už připravený nový těsnění pod hlavu, ale nechce se mi do toho dokud neuslyším i jiný názor. PORAĎTE MI PROSÍM ČÍM BY TO MOHLO BÝT !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem machr přes motory, ale to těsnění budeš určitě potřebovat. Podle mě je volná hlava, podfouký těsnění. Komprese při vyšších otáčkách tlakuje chladící soustavu. Tak proto, když tomu "dáš" voda vře a přetéká přepadem.

takže asi bych to měl udělat co nejdřív co??? Jo a prosím tě když už bude hlava vyndaná, tak musí jít na srovnání, což prý znamená její kompletní odstrojení a potom se musí vyměnit simeringy u ventilů???

Odkaz ke komentáři

takže asi bych to měl udělat co nejdřív co??? Jo a prosím tě když už bude hlava vyndaná, tak musí jít na srovnání, což prý znamená její kompletní odstrojení a potom se musí vyměnit simeringy u ventilů???

Nedokážu odpovědět...

To musí posoudit mechoš až při eventuelní demontáži hlavy a po její prohlídce.

Odkaz ke komentáři

90 procent .. tesnění pod hlavou .... samo se musí srovnat... odstrojavat jí není nutné .. zaleží jak je skroucená a kolik ji uberou .. jinak když se vyndavaj ventily tak se dávaj automaticky nové gufera .... ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám docela velký problém. Na mojí Octávě při rychlé jízdě (tím myslím víc jak 160) se mi začne přetlakovávat chladící systém a začne unikat chladící kapalina přez přepad v baňce. Vyměnil jsem tedy baňku i víčko a problém stále trvá. Teď jsem zkušebně najezdil přez 1500 km do 160 km/h s využíváním plného výkonu auta a neubyl ani milimetr. Koukal jsem pod víčko oleje a na měrku a žádná známka emulze nebo něčeho co by neznačovalo problém tu není. Když zkontroluju chladící kapalinu, tak je pořád stejně růžová jako když jsem jí koupil a ani nijak nezapáchá. hadice jsou vizuálně zkontrolovaný a vypadají v pohodě. Mám už připravený nový těsnění pod hlavu, ale nechce se mi do toho dokud neuslyším i jiný názor. PORAĎTE MI PROSÍM ČÍM BY TO MOHLO BÝT !!!

ahoj kamo měl jsem to samé je to těsnení pod hlavou 100% čau stalo mě to 8000kč

Odkaz ke komentáři

Zdravim, mám uplně stejný typ motoru jako ty a stalo se mi to také. Je to opravdu na 100% těsnění pod hlavou lol

zrovna mi ji opravujou. Ti ale závidim že ti vřela při takový rychlostí páč tý moji stačilo jet 5 minut rychlostí kolem 130km/h a už jsem stál u krajnice a čekal až schladne abych mohl dolít vodu :)

Nejlíp to poznáš pokud necháš motor ohřát a pak při chodu motoru šáhneš na hadice od chladiče, jestli budou natlakovaný tak je to těšnění nebo prasklá hlava.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Zdravim, mám uplně stejný typ motoru jako ty a stalo se mi to také. Je to opravdu na 100% těsnění pod hlavou lol

zrovna mi ji opravujou. Ti ale závidim že ti vřela při takový rychlostí páč tý moji stačilo jet 5 minut rychlostí kolem 130km/h a už jsem stál u krajnice a čekal až schladne abych mohl dolít vodu :)

Nejlíp to poznáš pokud necháš motor ohřát a pak při chodu motoru šáhneš na hadice od chladiče, jestli budou natlakovaný tak je to těšnění nebo prasklá hlava.

Ahoj, tak už to mám opravený a měl jsi pravdu. Bylo fouklý těsnění na třetím válci. Teď mi po tý montáži zase padá nafta a blbě startuje, ale to snad vyřeším až zkontroluju přívod nafty.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...