Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte. Mám škoda octavia rok 97, 1.8 92kW a bude asi nějaký problém s brzdama. Když nastartuji a rozjedu se a chci brzdit tak se mi začne klepat volant, nechápu proč? Ale po delší jízdě cca 20km už volant neklepe ale mám pocit tako by to méně brzdilo, nevíte čím to může být? Proč se mi ze začátku i při mírném přibržodvání rozklepe do stran volant? Musím se mrknout ještě na destičky ale snad to bude jen tím.

PS: při startování svítí chvíli ABS, pak zhasne, ale jen při nastartování, čím to? proč?

Upraveno od Ray

bych si tipnul, že máš zvlněný kotouče a možná i trošku přidřený pístky v brzdičích. Koukni na ty kotouče a uvidíš ;)

Ahojte. Mám škoda octavia rok 97, 1.8 92kW a bude asi nějaký problém s brzdama. Když nastartuji a rozjedu se a chci brzdit tak se mi začne klepat volant, nechápu proč? Ale po delší jízdě cca 20km už volant neklepe ale mám pocit tako by to méně brzdilo, nevíte čím to může být? Proč se mi ze začátku i při mírném přibržodvání rozklepe do stran volant? Musím se mrknout ještě na destičky ale snad to bude jen tím.

PS: při startování svítí chvíli ABS, pak zhasne, ale jen při nastartování, čím to? proč?

A abs ma svietit ked startujes asi 3-4 sekundy.

Kotouče KO to je jasné + destičky překontrolovat

ABS si dělá vlastní diagnostiku takže pokud za jízdy nesvítí bude to ok..................

Ahoj,mám podobný problém.

Mám octu r.v.97 a už asi měsíc se mi zdá,že mi to taky méně brzdí,ale volant mi necuká.

Měl jsem to v servisu,kde teda nic závažnějšího nenašli. Brzdy vyčistili,vyměnili brzd.kapalinu.

Na kotouče už mi příště nedoporučili dávat nové destičky,ale vyměnit komplet ( kotouče+destičky)

Pedál brzdy se mi pořád jeví takovej měkčí a bere až někde v půlce.

Myslíte že by to mohlo být těma zvlněnejma kotoučema??

Díky za rady a návody co s tím :help:

• 2 týdny později...

zvlněný kotouče by ti kopaly do pedálu.

Měl jsem podobný problém, při šlápnutí na brzdu se rozvibroval volant, žádné kopání do pedálu, navíc ty vibrace se neobjevily vždy-sice většinou jo, ale přesto ne vždy.

Příčinou byl prasklý kotouč vlevo vpředu. Následovala výměna kotoučů a destiček a byl zase klid.

Su to zvlnene kotuče ten problem som mal tiež

• 4 měsíce později...

Doporučuji nepoužívat originál kotouče ŠKODA, zvlní se zase. Dejte BOSCH. :palec2:

Doporučuji nepoužívat originál kotouče ŠKODA, zvlní se zase. Dejte BOSCH. :palec2:

J

ja si myslim ze jsou spatne kotouce,to je zvlnené chce to treba pretocit na soustruhu.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.