Torreto Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 první číslo je na zimu- udává jak bude motor mazat v zimním období.Čím menší číslo,tím je olej řidší a rychleji maže. Druhé číslo je na léto- udává kdy olej neztrácí ještě potřebné mazací schopnosti.Zase čím větší je číslo,tím větší teplotu olej zvládne a není snížena jeho mazivost. Já používám 5W-40 proto,že můj motor už je postarší pán a tudíž kdybych dal třeba 0W-30(tzv.longlife) tak by mi to více teklo jelikož už těsnost motoru není tak dobrá. To chápu. Ale víš o co jde? Že když se motor zahřeje, tak má olej stejně kolem 90stupňů nebo třeba i 100stupňů.. tak nerozumím těm letním teplotám.. to mi fakt neleze do hlavy... ted přes víkend mám čas tak k tomu pořádně sednu a počtu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 no tam spíš nejde o to co udělá olej až se zahřeje ale než se zahřeje víš.On má nějaký ochranný film a v závislosti na teplotě ten film buď drží a nebo ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 Včera třeba dávali pěkný film v televizi. Koukali jste se? A já byl zahřátej až až. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 no hlavně abyses nepřehřál žraloku.Co pak stebou?Recyklovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 Ne sežrat. Nebo raději vožrat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 (editace) Kluci, dnes jsem měnil olej v mým 1,4tdi,PD Castrol 5w40 . Měním po 11 000km(proč v těchto km? protože má Fábie přeměřuje o 10%) takže teoreticky měním po 10 000km skutečně najetých. Toto mám zjištěno při srovnání s GPS a nebo chytněte se na dálnici kamionu a vesměs jezdí 86km/hoda mě to ukazuje o 10%víc. Editováno: 30. Červenec 2012, autor: stoupa1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 STOUPA1980: Tu sa riesia SUPERBY a nie fabie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stoupa1980 Vloženo 30. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2012 tak to jsem blesk. to je tak když si nepřečtu nadpis atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 28. Únor 2013 Sdílet Vloženo 28. Únor 2013 Tak jsem upravil Olejový dokument - Žraloku prosím kontrolu toho co je PD a co má DPF - ty nafty nejsou můj koníček :-D čekám jakékoliv příspěvky, oprava není problém. Možná jsem tam mohl hodit specifikace olejů, ale už je pozdě, jindy. Oleje Superb 3UI.doc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 9. Březen 2013 Sdílet Vloženo 9. Březen 2013 (editace) MŮJ PŘÍSPĚVEK: Naprosto nesmyslná tabulka, která běžnému člověku vůbec nic neřekne, nebo řekne-kupuj zbytečně drahý oleje Shell a Castrol. Spíš bych řekl reklama na dvě drahý značky olejů. Navíc ten název - aneb jednoduše na olej - nazval bych to jinak aneb jak složitě na olej Prostě řekl bych hodně zbytečná práce. Tady je můj JEDNODUCHÝ olejový dokument: Oleje Superb 3UI– aneb jednoduše na olej NALEJ TAM, CO TAM PATŘÍ DLE SPECIFIKACE MANULÁLU (5W30, 5W40, ATD) !!!A hlavně – měň to max po 15tis!!! Editováno: 9. Březen 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
supr Vloženo 9. Březen 2013 Sdílet Vloženo 9. Březen 2013 VALVOLINE DURABLEND 5W40 auto v popisu po max 15000 ven Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 9. Březen 2013 Sdílet Vloženo 9. Březen 2013 Šlo mi o to, aby si každý na své auto našel specifikace pro QG1 a QG2. Když se tu pořád někdo ptá. A pro příklad jsem uvedl 3 kvalitní výrobce oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 9. Březen 2013 Sdílet Vloženo 9. Březen 2013 Však jsem říkal, že jsem rebel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 Dobrá práce Johane.Určitě ideální pro ty kteří neví co tam dát.Díky za to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavska Vloženo 9. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2013 Zdravim, chci se zeptat za nedlouho budu měnit olej na Supu 1.9 96kw. Na štítku mám olej 5w-30 VA, Co znamená to VA doporučíte mi nějaky olej? VA sem žádný lej nenašel, Jinak mám naprogramováno QG2. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 Ahoj, chystám se na výměnu omotorového a převodového oleje. V převodovce nic neřeším a liju originál na 500km (průplach) a poté zase 2.5L origoše. Ale co do motoru ? U minulích aut jsem lil mogul (ten ale šíleně podražel) tak jsem přešel na castrol. Teďka mi ale padnul do oka MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 . Máte někdo s tímto olejem zkušenosti ? Mě to příjde že je to vesměs to stejný, ale motor to asi chápe jinak :-) Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 Tuším, že Víťa (Vick) dává tento olej do své káry už hodně tisic km tak myslim, že nebude problém kdyžtak počkej on ti tu napíše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 (editace) Motor nic nijak nechápe, motoru je to jedno, pokud je dodržená specifikace a hlavně interval výměny Mě se líbí ty typy olejů: ULTRA, POWER, SUPER, GOLD, PREMIUM atd. Všechno je to na jedno brďo. Možná naopak, čím delší název, tím větší mrdka. Ale u výrobku, jehož dodavatel má ISO (certifikaci) a splňují specifikaci, se nemusíme bát, ať je to olej jakýkoli, tedy LEVNÝ nebo DRAHÝ... Znáte film "Zítra to roztočíme drahoušku"? Jak tam pan Novák leští starou Oktávku a na okně má samolepku: CASTROL - FOLLOW ME . To mě vždycky pobaví Editováno: 12. Prosinec 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 12. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2013 Ahoj, chystám se na výměnu omotorového a převodového oleje. V převodovce nic neřeším a liju originál na 500km (průplach) a poté zase 2.5L origoše. Ale co do motoru ? U minulích aut jsem lil mogul (ten ale šíleně podražel) tak jsem přešel na castrol. Teďka mi ale padnul do oka MOBIL SUPER 3000 X1 5W-40 . Máte někdo s tímto olejem zkušenosti ? Mě to příjde že je to vesměs to stejný, ale motor to asi chápe jinak :-) Díky Zdar taky pouzivam tento olej a je ok. Na zimu jsem ted dal ale 0w40, at to rychleji promaze motor. Jinak 5w40 davam na jare a uplne v pohode. Motor nic nijak nechápe, motoru je to jedno, pokud je dodržená specifikace a hlavně interval výměny Mě se líbí ty typy olejů: ULTRA, POWER, SUPER, GOLD, PREMIUM atd. Všechno je to na jedno brďo. Možná naopak, čím delší název, tím větší mrdka. Ale u výrobku, jehož dodavatel má ISO (certifikaci) a splňují specifikaci, se nemusíme bát, ať je to olej jakýkoli, tedy LEVNÝ nebo DRAHÝ... Znáte film "Zítra to roztočíme drahoušku"? Jak tam pan Novák leští starou Oktávku a na okně má samolepku: CASTROL - FOLLOW ME . To mě vždycky pobaví To me rozsekalo. CASTROL - FOLLOW ME Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
angel.CZ Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 no ta 0W40 je docela dražší, já měním co cca 8-10 000km (mám LPG a tam je to i lepší) Takže i 4x ročně.... což už udělá své :-) Vemu ten 5W40, můžu ho mít za pěknou cenu. Díky tedy a kdo maže ten jede ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 http://autosalon.iprima.cz/clanky/motor-kde-133-000-km-nebyl-menen-olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 Tady pro ty co preferují Castrol, návod jak si ověřit že máte kvalitní origo olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 (editace) Tak to je hodně hustý. My to bereme po sudech, ale od renomovaného dovozce, zkontroluju etikety aspoň Editováno: 6. Duben 2015, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tarantulas Vloženo 6. Duben 2015 Sdílet Vloženo 6. Duben 2015 Schválně zkontroluj a dej vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 7. Duben 2015 Sdílet Vloženo 7. Duben 2015 taky na to kouknu, a odkud je to čerpáno ten materiál, jen aby to pak nebylo třeba obráceně, či to není jen nějaký konkurenční boj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.