ls8 Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Ahoj, mám necelý týden novou Octavii Tour s motorem 1.6 75kW, na volnoběh je z motoru slyšet zřetelný zvuk klepání. Četl jsem mnoho příspěvků na toto téma, zejména http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=21475 - mohlo by se jednat o elektromagnetický ventil odvětrání nádrže, nebo je to běžné u zcela nového auta? Mám najeto cca 200km, první tankování byla plná nádrž Shell V-Power. V pondělí asi zajedu nebo alespoň zavolám do servisu, nechci ale zase vypadat jako plašan který v servisu prudí s každou blbostí. Díky za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 asi těžko ti někdo po netu poradí co způsobuje klepání... já být tebou, tak s tím jedu do servisu... od toho ten servis je, ne? rozhodně nejsi plašan... za svoje peníze chceš snad auto, který je OK! ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ahoj,mám necelý týden novou Octavii Tour s motorem 1.6 75kW, na volnoběh je z motoru slyšet zřetelný zvuk klepání. Četl jsem mnoho příspěvků na toto téma, zejména http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=21475 - mohlo by se jednat o elektromagnetický ventil odvětrání nádrže, nebo je to běžné u zcela nového auta? Mám najeto cca 200km, první tankování byla plná nádrž Shell V-Power. V pondělí asi zajedu nebo alespoň zavolám do servisu, nechci ale zase vypadat jako plašan který v servisu prudí s každou blbostí. Díky za každou radu Vůbec to není o tom, jestli je nebo není člověk plašan!! Nová 1,6 MPičko musí jít jak hodinky. Zajel bych do servisu, kde jsi auto koupil. A postavil je před hotovou věc. Jestli klepe, ať to odstraní, ne? Auto je přece v záruce Jestli se jim do toho nebude chtít nebo ti řeknou, že je to normální, tak jim ho tam nech a dokud závadu neodstraněj, máš nárok na náhradní vůz. Odkud jsi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rorejs Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ahoj,mám necelý týden novou Octavii Tour s motorem 1.6 75kW, na volnoběh je z motoru slyšet zřetelný zvuk klepání. Četl jsem mnoho příspěvků na toto téma, zejména http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=21475 - mohlo by se jednat o elektromagnetický ventil odvětrání nádrže, nebo je to běžné u zcela nového auta? Mám najeto cca 200km, první tankování byla plná nádrž Shell V-Power. V pondělí asi zajedu nebo alespoň zavolám do servisu, nechci ale zase vypadat jako plašan který v servisu prudí s každou blbostí. Díky za každou radu Ten zvuk elekromagnetickeho ventilu na odvetrani nadrze mi asi tak nejvic pripomina jakoby jsi hodne ryhle cvakal s propiskou ( 1.6i 75kW AVU - MR2002 ). Mirny klepani po startu ( studenym ) pry zpusobuje hydraulicke vymezovani vule ventilu ... ale teda tohohle ja jsem si teda u sebe nikdy poradne nevsimnul. Jestli je to spis kovovevej zvuk a dela to i zatepla, tak bych nevahal se servisem. P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ls8 Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Ano, je to jako hodne rychle a hlasite cvakani propiskou a vychazi to z motoru nekde pred spolujezdcem. Po nastartovani to nedela, zacne to asi tak po minute nebo po dvou, a pak uz to dela porad. Zitra s tim jedu do servisu a uvidime. Editováno: 17. Únor 2008, autor: ls8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ls8 Vloženo 19. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 Tak problemem je skutecne elektromagneticky ventil v systemu s aktivnim uhlim, nicmene podle servisu je takovehle cvakani uplne normalni. Motor 1.6 75kW je tak tichy ze je cvakani ventilu slyset v aute, pres dvoulitr bych to pry uz neslysel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rorejs Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 Tak problemem je skutecne elektromagneticky ventil v systemu s aktivnim uhlim, nicmene podle servisu je takovehle cvakani uplne normalni. Motor 1.6 75kW je tak tichy ze je cvakani ventilu slyset v aute, pres dvoulitr bych to pry uz neslysel jj, mne to takhle cvaka uz 5 let a auto slape v pohode ... je fakt ze poprve kdyz jsem si toho vsimnul tak jsem z toho byl taky takovej rozpacitej, ale nechal jsem si to vysvetlit ze to vlastne cvakat ma a tak to neresim ;-) P. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 Tak problemem je skutecne elektromagneticky ventil v systemu s aktivnim uhlim, nicmene podle servisu je takovehle cvakani uplne normalni. Motor 1.6 75kW je tak tichy ze je cvakani ventilu slyset v aute, pres dvoulitr bych to pry uz neslysel Včera jsem byl v bazaru a měli tam startlou zánovní 1,6 75kw a opravdu byla tak tichá až mě to až překvapilo. Moje už má něco za sebou a ložiska na altiku už neskutečně hučely. Dnes bude na repasu altiku tak jsem zvědav. Mě cvaknou i ventily na LPG při přepnutí z benzínu na LPG a to je slyšet o dost víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 22. Únor 2008 Sdílet Vloženo 22. Únor 2008 Tak problemem je skutecne elektromagneticky ventil v systemu s aktivnim uhlim, nicmene podle servisu je takovehle cvakani uplne normalni. Motor 1.6 75kW je tak tichy ze je cvakani ventilu slyset v aute, pres dvoulitr bych to pry uz neslysel Presne tak, klepe elektromagneticky ventil Tiez som mal dost zmiesane pocity, ked som pocul, ze nieco v motore cvaka, ale je to v poriadku, ked chytis hadicku vychadzajucu z toho ventilu, budes citit ako sa ten ventil otvara a zatvara. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.