Komárek Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Ahoj, nejsem si jist, zda můj dotaz směřuje přímo do tohoto tématu či místnosti. Za to se předem omlouvám!!! Mám dotaz ohledně řešení pojistné události, která mi vznikla koncem loňského roku (viz. příloha). Mám možnost se proti tomuto rozhodnutí odvolat? Když je všem zůčastněným stranám jasné, že hodnota zbytků vozu je max. 20.000,- Kč a 80.000,- Kč je naprostá "ptákovina"! Kde mám hledat viníka? Může za to ten likvidátor co to nafotil a sepsal nebo ten to předal někomu jinému z pojišťovny? Cca. 6x jsem už volal do pojišťovny s tím, že se chci proti jejich rozhodnutí odvolat. Jediné, co mi přislibovali bylo, že se mi ozve likvidátor a prošetří to znova, ale nikdo se neozval a zbyly mi jen zbytečně provolané peníze a vztek!! Může mi tu někdo s fóra poradit co mám udělat nebo kam zajet a co sepsat, aby se to konečně pohnulo? Upřesním, že jde o automobil na leasing a řešila to česká pojišťovna. Nepracujete někdo v český pojišťovně? Jak se to běžně má řešit? Je potřeba sepsat nějakou žádost o znovu - otevření té pojistné události? Díky za jakékoliv rady či zkušenosti s podobnou situací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Komárku, ty VOLE, to je síla... ty nedáš pokoj! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Komárku, ty VOLE, to je síla... ty nedáš pokoj! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 16. Únor 2008 Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Komárek si už plete odvahu s drzostí... po tom, co tu převedl, by měl mít ban! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 16. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Cože? Já se jen normálně ptám, jak vyřešit pojistnou událost a co mám dělat, když se chci odvolat u pojišťovny proti jejich rozhodnutí, konkrétně nesouhlasím s jejich určením ceny zbytků vozu, která je až zatraceně moooc vysoká! Za tu cenu to nikdy nemohu prodat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 16. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2008 Zde je zmiňované rozhodnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Zde je zmiňované rozhodnutí. Ahoj Komárku, myslím, že v tuhle chvíli by bylo asi nejlepší toto: - chtělo by si to vzít do ruky pojistné podmínky České pojišťovny a zjistit, jak a z čeho se vypočítává zůstatková hodnota po té totální škodě - zjistit si konkérního likvidátora (jméno osoby) jež za Českou pojišťovnu událost "likvidovala". Tedy toho, kdo vůz prohlížel a kdo vystavil protokol o tom, co je na odpis a co ti zůstává. - s tímto likvidátorem si domluvit osobní schůzku v místě pojišťovny (žádné telefony a řešení věcí po telefonu, to nikam nevede) a nechat si nahlédnout do celého spisu a pokuď možno i pořídit si kopie všech protokolů. - pokuď bys měl pocit, že jsi byl na svých právech zkrácen (ošidili tě), pak je třeba podat odvolání v celé věci, ale neznám lhůty a termíny, takže je třeba toto udělat co nejdříve, abys to pak neprošvihl, každopádně musíš na místě a nejlépe ihned písemně (klidně psát rukou). - asi ti pak nezbyde nic jiného než využít služeb soudního znalce v oboru motorových vozidel, který by posoudil vrak na základě fotografií ze spisu (vrak už asi neexistuje, anebo ano??? Prohlídka vraku by totiž byla mnohem jistější a přesnější pro jeho závěry). - tento znalecký posudek (pokuď bude ve tvůj prospěch) by měl pak logicky zpochybnit závěry České pojišťovny (jestli se podaří, to ale nevím, pojišťovny rády inkasují peníze, ale když mají platit, jsou to často nejroztodivnější obstrukce) - až poslední řešení je žaloba a soud (asi budeš čekat dost dlouho, a výsledek bude také nic moc). Snad jen na závěr k tomu jednání s Českou pojišťovnou: je třeba vystupovat korektně, nehádat se, tak nějak zjistit lidsky, v poklidu obecně to, co vedlo likvidátora k tomu, že u auta na odpis je v tvém případě tak vysoká zůstatková hodnota.. Lidským a férovým přásítupem se vždy člověk dozví více, než s výhružkami a osočováním. Ruku na srdce Komárku, stálo to na té silnici za to? Jinak s příspěvky výše moc nesouhlasím, normálně jsi se zeptal, jak to tady děláme všichni, a tak se ti alespoň já snažím normálně odpovědět Dej pak průběžně vědět, jak jsi dopadl a jek se ti v celé věci daří, zkusím buď poradit nebo i ostatní popíšou třeba svou podobnou zkušenost. Editováno: 17. Únor 2008, autor: Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Komárku, ty VOLE, to je síla... ty nedáš pokoj! Komárek si už plete odvahu s drzostí... po tom, co tu převedl, by měl mít ban! Jen ho nech. Něco na zasmání neuškodí. Ikdyž by to mělo bejt v lampárně ve Ftipech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brot1cz Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Nevím jestli si znás zaš neděláš pr..l. Na všechny tvoje otázky už jsem ti jednou odpovídal v tom předešlém tématu, kde jsi se hrozně bavil a dělal znás blbce. Tak ve zkratce ještě jednou, máš možnost ten vrak nechat pojištovně a oni ti pak daj celou obvyklou cenu, aspoň mě to bylo nabídnuto. Jinak věř tomu že ty zbytky cenově tak budou podle jejich tabulek, jak jsem daval fotky v předešlém tématu, kde jsem auto poslal přes střechu byli zbytky 119 tis, ale ve finále jsem ten vrak prodal 150tis. Tak si pořadně zjisti jestli ta cena zbytku je opravdu podhodnocena. Většinou to maj spočítaný + - dobře. Editováno: 17. Únor 2008, autor: brot1cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Jen ho nech. Něco na zasmání neuškodí. Ikdyž by to mělo bejt v lampárně ve Ftipech. Chlapi, otec má Peugeota, tak koukám kvůli němu i na jiná Fóra. Jsu překvapený, jak jinde se mluví vulgárně, příspěvky vkladatelů jsou útočné, nepřátelské a často mimo téma. Už jsu tady skoro 3 roky a tak si říkám, že by byla velká škoda toto forum zaplevelit tak nějak podobně. Spousta lidí to tu má rádo (a já též) a všechno je to o lidech samých a i když si mistr Komárek prostě jednou naběhl, věřím, že se poučil. Od té doby je klid a nechápu, proč se někteří k tomu pořád vracíte? Myslím že férovější by bylo spíše napsat příspěvek k tomuto tématu (a nic ve zlém, buďme zkrátka všici kulturní a vzdělaní lidé ) Editováno: 17. Únor 2008, autor: Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Petr, brot1: aspoň někdo se najde kdo poradí a nevidí za vším levárnu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ahoj, vrak stále mám, takže přivolání soudního znalce nemusí být zas až tak od věci. Nezlobte se na mě, ale ten vrak 80 tisíc hodnoty nemá ani omylem - to jedině, že by byly pneumatiky a boční skla tak drahý. (v případě barumek o tom ale silně pochybuju)! Zítra jedu do té pojišťovny, tak uvidím co se mi tam podaří zjistit nového, dam vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ahoj, vrak stále mám, takže přivolání soudního znalce nemusí být zas až tak od věci.Nezlobte se na mě, ale ten vrak 80 tisíc hodnoty nemá ani omylem - to jedině, že by byly pneumatiky a boční skla tak drahý. (v případě barumek o tom ale silně pochybuju)! Zítra jedu do té pojišťovny, tak uvidím co se mi tam podaří zjistit nového, dam vědět. Petr ti určitě radí dobře, řešení sporu s pojišťovnou je vždy složité, poptej se v místních servisech po soudním znalci, požádej ho o schůzku a poptej se ho na své možnosti-osobní jednání je v tomto případě nutné a slušnost samozřejmostí.Držím palce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 s tou slušností je to někdy dost těžký, když člověk ví, že evidentně jedná s volem co nechce uznat chybu, kterou udělal. tím nechci nic připodobňovat ke komárkovo likvidátorovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Nemusíš nic připodobňovat, ale je to tak Editováno: 17. Únor 2008, autor: Komárek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 hoď foto, ať vidíme, za to ti ty šmejdi nechávaj 80.000,-Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 hoď foto, ať vidíme, za to ti ty šmejdi nechávaj 80.000,-Kč Mno hrůza, sráči. Docela mě to namíchlo, když mi přišel domu ten papír! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 s tou slušností je to někdy dost těžký, když člověk ví, že evidentně jedná s volem co nechce uznat chybu, kterou udělal. tím nechci nic připodobňovat ke komárkovo likvidátorovi Přesně tak, Luke Já teď poslední dobou "doluju" z jednoho nejmenovaného severomoravského investora (developera) doklady k rozestavěné stavbě (pro hypotéku, jako podklad bance) a musím si tu holt postěžovat. Firma s dlouholetou tradicí zaměstnává na vysoké pozici pana inženýra, který neumí scanovat a má problém otevřít i přílohu e-mailu.. Takže jsem vyčerpal všechny možnosti slušného člověka a jsu z tohoto stávajícího stavu zoufalý Hrůza, co člověk musí s těmito neschopnými lidmi zažít za obstrukce.. (omlouvám se, že si stěžuji tady a ne v tématu v "hospodě") Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brot1cz Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Mno hrůza, sráči. Docela mě to namíchlo, když mi přišel domu ten papír! Jak je na tom motor a převodovka? Za agregaty odčítaj celkem dost, odečtou si i za sedačky když jsou nepoškozený. Asi nejlepší je foto auta. Jinak pojištovna výchazí s toho co napíše a nafotí likvidátor, takže jedině se odvolat a nechat prohlídnout jiným likvidátorem. Nebo jak píše Petr, nechat prohlídnout soudním znalcem, ale tohle všechno je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem. Bejt tebou, když ještě máš vrak, přenechat ho pojištovně a nechat si vyplatit celou obvyklou částku. Tím na tom nic tratit nebudeš, dostaneš cenu podle tabulek jakou mělo auto v den nehody, od částky bude odečtena jen spoluučast. Editováno: 17. Únor 2008, autor: brot1cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Jak je na tom motor a převodovka? Za agregaty odčítaj celkem dost, odečtou si i za sedačky když jsou nepoškozený. Asi nejlepší je foto auta. Jinak pojištovna výchazí s toho co napíše a nafotí likvidátor, takže jedině se odvolat a nechat prohlídnout jiným likvidátorem. Nebo jak píše Petr, nechat prohlídnout soudním znalcem, ale tohle všechno je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem. Bejt tebou, když ještě máš vrak, přenechat ho pojištovně a nechat si vyplatit celou obvyklou částku. Tím na tom nic tratit nebudeš, dostaneš cenu podle tabulek jakou mělo auto v den nehody, od částky bude odečtena jen spoluučast. Brote, to zní lákavě, a na vyžádání musí ten vrak pojišťovna převzít, nebo jej může odmítnout? Tomuhle nějak nerozumím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brot1cz Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Brote, to zní lákavě, a na vyžádání musí ten vrak pojišťovna převzít, nebo jej může odmítnout?Tomuhle nějak nerozumím? Měli by ho vzít. Nevím stoprocentně jestli to jde u český, ale když já měl nehodu, tak mi to likvidátor nabízel, ale byla to pojištovna kooperativa. Mě se to zdálo taky hodně za ten vrak a právě likvidátor mi nabízel že bud mužu si ho nechat a nebo ho přenechat pojištovně. Nakonec jsem si ho nechal a prodal ještě o třicet tisíc dráž než mi odečetli, proto pravě říkám že většinou to maj spočítaný dobře, ono to vypadá, ale ten vrak nákou cenu má. Jsou firmy co to vykupujou a dávaj za to slušný peníze. http://www.abhcar.cz/ http://www.milocar.cz/?pg=homepage Mužeš zkusit jim ten vrak nabídnout a uvidíš kolik ti za něj jsou ochotný dát, nadsadil bych větší cenu budou smlouvat. Měl jsem dvě nehody jedna byla z mojí viny, druhá ne, jenou jsem prodal vrak první firmě co jsem dal a podruhé druhé a vždy jsem se dostal na cenu lepší než odečetla pojištovna za zbytky. Taková je má zkušenost, samozřejmě moch bejt likvidátor blbec a napočítal to na moc, to njde posoudit když aspon není fotka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Jen se zeptám..to vozidlo bylo na leasing? Já jen, jestli nebude spíš všechno řešit s leasingovkou, místo s pojišťovnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Přesně tak, Luke Já teď poslední dobou "doluju" z jednoho nejmenovaného severomoravského investora (developera) doklady k rozestavěné stavbě (pro hypotéku, jako podklad bance) a musím si tu holt postěžovat. Firma s dlouholetou tradicí zaměstnává na vysoké pozici pana inženýra, který neumí scanovat a má problém otevřít i přílohu e-mailu..Takže jsem vyčerpal všechny možnosti slušného člověka a jsu z tohoto stávajícího stavu zoufalý Hrůza, co člověk musí s těmito neschopnými lidmi zažít za obstrukce.. (omlouvám se, že si stěžuji tady a ne v tématu v "hospodě") Petře, je známá věc, že inženýři "logaritmických pravítek" už svůj stín nepřekročí. Ale to není jen tuzemská záležitost. Jeden můj italskej dodavatel měl podobnýho postaršího zpátečníka jako ředitele pro východní Evropu a celej ten jinak dobře našlápnutej bussines chcípnul na jeho neschopnosti akceptovat moderní techniku a technologie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brot1cz Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Jen se zeptám..to vozidlo bylo na leasing? Já jen, jestli nebude spíš všechno řešit s leasingovkou, místo s pojišťovnou. Nebude, ja měl auto taky na leasing a řešíš si to sám, leasingovku to více méně nezajímá, je zajímá jen aby jsi jim doplatil co tam ještě dlužíš. Je to tak že peníze od pojištovny příjdou leasingovce a ta pošle zbytek majiteli, kdyby náhodou nastala situace že ani peníze od pojištovny nepokrejou dluh, což se může stát, musí majitel zbytek doplatit. Vše s pojištovnou řeší majitel vozu, teda když to není operativní leasing tam je to jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Petře, je známá věc, že inženýři "logaritmických pravítek" už svůj stín nepřekročí. Ale to není jen tuzemská záležitost. Jeden můj italskej dodavatel měl podobnýho postaršího zpátečníka jako ředitele pro východní Evropu a celej ten jinak dobře našlápnutej bussines chcípnul na jeho neschopnosti akceptovat moderní techniku a technologie. Jirko dík! Jde o základní počítačovou gramotnost, ale bohužel, ani jeho "telefonický" - tedy ústní projev za mnoho nestojí. Holt na to jdu nyní z druhé strany: přímo k jednateli firmy. Asi mě nebudou mít rádi, ale na ruhou stranu si platím jejich servis, který si účtují a pak také si říkám, že kdo si má udělat jiný pořádek ve vlastní firmě, než její majitel, že?? Ale jinak je to spíše k pláči.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.