Miloš Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 I 2% jsou dobré! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 25. Září 2008 Sdílet Vloženo 25. Září 2008 Tipoval bych právě, že příprava nebude, jenom jsem tím myslel, že na přidělání se tam musí donýtovat ty šestihranné nýtovací Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 3. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 Ahojte máte někdo zkušenosti z doděláním hagusů? Případně nějaké foto nabo návod z instalace? Předem moc díky Montoval jsem cca před měsícem,ale foto nemám. Existuje šablona od MB. Přiložíš na auto a ona ti ukáže,kde máš vrtat. Vyvrtáš malou dírku skrz plech střechy a do dírky zasuneš takový T kus - taky součást šablony. Obkreslíš zasunutý T kus - má tvar oválu - a vyjmeš. Frézkou uděláš tvar který jsi si nakreslil, vložíš hagusy,zašroubuješ do závitů co jsou ve výztužích střechy a je hotovo. Šablonu potřebuješ hlavně proto,že hagusy mají z výroby připravené ty závity a musíš se trefit přesně. Sedí pak v těch výztužích a ne v plechu střechy - tam je jen těsnění. Pokud by jsi je dal na nýtovací matice pouze do plechu střechy tak je máš jen na parádu a při prvním převozu čehokoliv na hagusech se ti ze střechy vytrhnou a půjdou světem. Stačí takhle popis montáže? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 3. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2008 Tak to se tak nějak samosebou předpokládalo, že to bude přidělané do střechy skrz výztužné profily a ne jen do holého plechu střechy Jinak podle zbytku návody to mají docela ošetřené zajímavě..jen bych asi řešil nějakou ochranu hran plechu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libik Vloženo 25. Duben 2009 Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 Montoval jsem cca před měsícem,ale foto nemám. Existuje šablona od MB. Přiložíš na auto a ona ti ukáže,kde máš vrtat. Vyvrtáš malou dírku skrz plech střechy a do dírky zasuneš takový T kus - taky součást šablony. Obkreslíš zasunutý T kus - má tvar oválu - a vyjmeš. Frézkou uděláš tvar který jsi si nakreslil, vložíš hagusy,zašroubuješ do závitů co jsou ve výztužích střechy a je hotovo. Šablonu potřebuješ hlavně proto,že hagusy mají z výroby připravené ty závity a musíš se trefit přesně. Sedí pak v těch výztužích a ne v plechu střechy - tam je jen těsnění. Pokud by jsi je dal na nýtovací matice pouze do plechu střechy tak je máš jen na parádu a při prvním převozu čehokoliv na hagusech se ti ze střechy vytrhnou a půjdou světem.Stačí takhle popis montáže? Montoval jsem originál Škodovácké hagusy před týdnem a foto mám :-) Postup tak jak ho posal waikiki sedí, takže jenom doplním obrázek oskenovaný z návodu (koupíte ho s hagusy) a svoje zkušenosti. Poptával jsem to v servisu a nejlevnější montáž mi nabídli za 2000,-. To se mi zdálo moc a pustil jsem se do toho i bez vrtací šablony. Zaměřil jsem si polohu hagusů na autě, které je mělo z výroby a odměřil to na svém autě. První díra byla hodně napínavá, ale uhnul jsem asi jen o 2mm. To je ještě v toleranci, protože výsledná díra se frézuje/brousí na rozměr cca 12x18mm. Kdyby to chtěl někdo opakovat po mně tak jsem přiložil fotku, kde je zaměřená díra u 5tých dveří (133mm od spáry, 15mm od hrany prolisu). Ostatní díry jsem odměřil podle montovaného hagusu. První mi trval asi 3 hodiny, druhý tam byl za hodinu. Když nemáte dremel a půjdete do toho jen s vrtačkou jako já tak se zásobte brusnými tělísky, protože jich spotřebujete hodně :-) Zajímal jsem se i o neoriginál hagusy Neumann, ale ty nedoporučuji, protože se montují na nýtovací matice do plechu střechy a tím pádem má nosič menší nosnost. Navíc mají jiný tvar než originály. Sice při jejich montáži nemusíte hledat polohu vrtaných děr, ale zase musíte řešit nýtování matic. Montaz_hagusu___Octavia_II.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek Vloženo 11. Květen 2009 Sdílet Vloženo 11. Květen 2009 Tak jsem dnes úspěšně namontoval hagusy. . Půjčil jsem si pro jistotu OCT II, která je měla z výroby. Provedl jsem zaměření origo dír. A za 1,5 bylo hotovo. Fotky jsem nedělal, míry mám zapsány, tak pokud bude někdo potřebovat, rád je poskytnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melman Vloženo 9. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2009 Věděl by někdo kolik ty originál hagusy stojí ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kandel1 Vloženo 15. Září 2009 Sdílet Vloženo 15. Září 2009 Zdravim, nemate nekdo doma ve skrini pouzitou montazni sablonu na dodelani podelnych nosicu na combika.Kdyby jo, ozvete se pres SZ...Dik moc....kandel1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeanny Vloženo 28. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2009 Věděl by někdo kolik ty originál hagusy stojí ? Nosič 3200 a práce 1800, celkem 5000 v servisu Škoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willis Vloženo 29. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2009 Jestli je někdo pořebujete můžu prodat, sehnal jsem stříbrné. cena cca 1.500 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romero Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Zdravim, nemate nekdo doma ve skrini pouzitou montazni sablonu na dodelani podelnych nosicu na combika.Kdyby jo, ozvete se pres SZ...Dik moc....kandel1 máš tu šablonu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek24 Vloženo 8. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2009 Máš na prodej stříbrné hagusy pokud ano mám zájem odkud jsi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jolikparker Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Kdyby někdo chtěl mám na prodej sadu krásných stříbrných hagusů. Cena 3000,- tel.: 773 47 07 97 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 21. Květen 2010 Sdílet Vloženo 21. Květen 2010 Mám takový dotaz a nikde jsem nenašel v tomto tématu odpověď. Lze hagusy pořídit i na sedana OII FL, tedy ne na kombík? Zkoušl to někdo, má někdo nějaké zkušenosti, co doporučujete? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 29. Květen 2010 Sdílet Vloženo 29. Květen 2010 Nikdo nikdy neuvažoval nad hagusema na limizímu, jsem snad sám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 30. Květen 2010 Sdílet Vloženo 30. Květen 2010 Technický dotaz, kde by jsi je jako chtěl sehnat..nebo bys je chtěl z něčeho zbastlit? To asi opravdu nikoho tu neláká.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 31. Květen 2010 Sdílet Vloženo 31. Květen 2010 (editace) Technický dotaz, kde by jsi je jako chtěl sehnat..nebo bys je chtěl z něčeho zbastlit? To asi opravdu nikoho tu neláká.. Asi jsem to fakt nedomyslel, jen mě zamrzelo, že nějaký Hyunday Matrix, který je o 500 mm menší, tyto hagusy má, určitě existuje menší velikost, ale nikoho asi nezajímá něco vymyslet na limuzínku škodovky; mimochodem si myslím, že bych nebyl jediný, kdo by si to koupil. Editováno: 31. Květen 2010, autor: Kvakin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix.nine Vloženo 17. Červen 2010 Sdílet Vloženo 17. Červen 2010 nevim ale asi by to esteticky neladilo, daji se poridit klasicke pricniky (zahradka) a kdyz je nepotrebujes nehyzdi vzhled kratké strechy....gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'> ja bych do toho nesel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kvakin Vloženo 20. Červen 2010 Sdílet Vloženo 20. Červen 2010 (editace) nevim ale asi by to esteticky neladilo, daji se poridit klasicke pricniky (zahradka) a kdyz je nepotrebujes nehyzdi vzhled kratké strechy....gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'> ja bych do toho nesel Příčníky mám, ale než se namontují na střechu a do těch inteligentních dírek jeto . Navíc mi to rve srdce pokaždé, když se to posune nebo vyskočí s té dírky - no hrůza. Takže raději nehezké hagusy, jak doškrkaná střecha. Možná existují nějaké lepší vymakanější, já mám jen ty co se prodávají v salonech s autama. Editováno: 20. Červen 2010, autor: Kvakin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady11 Vloženo 19. Březen 2012 Sdílet Vloženo 19. Březen 2012 Ahoj, chci se zeptat, jak ošetřím navrtanou střechu při dodělávání hagusů. Chystám se na to a z téhle věci mám strach, aby mi tam neteklo a nekvetlo to. Někdo tady psal silikon. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladabrno Vloženo 19. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2013 Je tady někdo z Brna kdo by mě dodělal hagusy na octavii? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 19. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2013 Já znám někoho z Prahy kdo je umí ve 3 ráno z auta sundat, taky jsem nevěřil, že i tohle se krade, dokud jsem nekoukal do děr na střeše.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 25. leden 2014 Sdílet Vloženo 25. leden 2014 nemate náhodou někdo tu škodováckou šablonu na montáž hagusu k zapůjčení nebo přesné míry kde vrtat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr1885a Vloženo 7. Únor 2014 Sdílet Vloženo 7. Únor 2014 (editace) také bych potřeboval šablonu někde půjčit. Editováno: 7. Únor 2014, autor: petr1885a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 ja by som sa chcel spytat na opacnu vec. ked demontujem hagusy, existuju dake zaslepky na dierky alebo nejaka krytka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.