Přejít na obsah

Testovacia jazda HTP 47Kw

Wheel

Doporučené příspěvky

Ahoj všetkým, ospravedlňujem sa za trochu netradičný mail, no nemôžem inak. Dole v bazári som si vystavil inzerát na Fabiu Ambiente 16V, no naskytla sa mi príležitosť kúpiť výhodne veľmi zachovalú 1,2 Ambiente 47Kw s malým počtom Km. S motormi htp nemám vôbec žiadne skúsenosti, preto by som vás všetkých chcel poprosiť, ktorí máte krátku Fabiu s týmto motorom a palubným počítačom (na otestovanie spotreby v rôznych režimoch), či by ste boli ochotní poskytnúť malú testovaciu jazdu. Som z Brna. Samozrejme, benzín bez problémov preplatím.

Vopred vďaka za prípadnú pomoc.

S prianím pekného dňa

Wheel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja jsem z brna, mam i tu fabii, ale bohuzel ridit te nechat nemuzu, pac to mam od skofinu zakazany smluvne :(

jinak asi takto, pokud jezdis hlavne po meste, bez obav ji ber.. ma vyborny tah hlavne v nizsich otackach a to je hlavne pri rozjezdu na krizovatkach znat ;) vetsina lidi co jsem vezl dokonce neverili, ze je to 1,2ka..

jinak spotreba.. pri optimalni jizde, kdy se nemusis moc zastavovat a rozjizdet se dostanes i na 5,2l/100km (to se mi povedlo zrovna v patek, kdyz jsem vecer jel mestem, skoro bez jedineho stani na cervenou), vetsinou vsak jezdim tak za 7-8l/100km, nicmene ja jsem priznivec sportovnejsi jizdy, takze v klidu se dostanes niz..

co se dalnice tyce, tam je to tak kolem 9-10ti.. ale ani na dalnici moc problem s vykonem nemam, naposledy jsem si to frcel po d1cce 140kou, z kopce i 160 :D

nejvetsi omezeni poznas pri predjizdeni, ale to je jen o zvyku, ze proste si nechavas vetsi rezervu.. dalsi omezeni poznas pri jizde do kopce (naprikald jak je ustredni hrbitov, nebo stoupani do kouhoutovic) .. jakoze jde to, ale jakmile ti tam vjede nejakej blbec, co te pribrzdi, tak uz prilis energie k zive jizde nepoberes..

jo a jezdim na v-power.. kdo rika, ze to rodzil neni, nevi o cem mluvi :DD

Editováno: , autor: mytrix
Odkaz ke komentáři

Ahoj všetkým, ospravedlňujem sa za trochu netradičný mail, no nemôžem inak. Dole v bazári som si vystavil inzerát na Fabiu Ambiente 16V, no naskytla sa mi príležitosť kúpiť výhodne veľmi zachovalú 1,2 Ambiente 47Kw s malým počtom Km. S motormi htp nemám vôbec žiadne skúsenosti, preto by som vás všetkých chcel poprosiť, ktorí máte krátku Fabiu s týmto motorom a palubným počítačom (na otestovanie spotreby v rôznych režimoch), či by ste boli ochotní poskytnúť malú testovaciu jazdu. Som z Brna. Samozrejme, benzín bez problémov preplatím.

S prianím pekného dňa

Wheel

a proč se nesvezeš přímo s tou bazárnickou, aby jsi viděl spotřebu, tak by jsi musel najezdit tisíc km, což ti tady nikdo neposkytne

Odkaz ke komentáři

S prianím pekného dňa

Wheel

htp je citlivé na spôsob jazdy!

Ideálny je na jazdenie po meste kde sa dá chodiť cca 7l/100km. V zime s kopou križovatiek a krátke trasy cca 9l/100km. V lete v meste s priebežným prejazdom 50-70km/h dá sa v pohode aj 5,5l/100km. Mimo mesto (90km/h) podľa podmienok 4(!) až 6,5 l/100km. Dialnica 130km/h cca 7-8l/100km. Z týchto parametrov si môžeš spraviť obraz. Myslím že v zmiešanom cykle je tých papierových 6l/100km objektívne číslo

HTP je slušný motor vo svojej kategórií a rozumne nahradil staré 1,4MPI.

Amen.

Odkaz ke komentáři

co se dalnice tyce, tam je to tak kolem 9-10ti.. ale ani na dalnici moc problem s vykonem nemam, naposledy jsem si to frcel po d1cce 140kou, z kopce i 160 :D

jj to je ozaj zavratna sportova jazda 140km/h (mozno na HTP), myslim ze uplne normalna, inak ze sa bavime o tacho rychlosti.

Odkaz ke komentáři

tu su nejake linky:

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=37487

http://magazin.auto.cz/testy/skoda-fabia-1...ec-potreti.html

http://magazin.auto.cz/testy/skoda-fabia-c...re-05-2003.html

este mozes pozret testy na www.tipcars.cz tam testovali co viem tak nove HTP na spotrebu a su tam zaujimave vysledky, staci sa v tom pohrabat.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...