alvr Vloženo 27. Březen 2008 Sdílet Vloženo 27. Březen 2008 Zdravim. Koupil jsem z nemecka starsi TDI 66 rv01 kombi se 150tkm. Jezdi, startuje pekne, ale mam divnou spotrebu. Na PC mi ukazuje celkovy prumer 5,2l. Ale podle tankovani ta spotreba vychazi asi 6,8l. Je to normalni, aby to PC tak lhalo, nebo by to nemelo delat? A vubec, neni ta skutecna spotreba 6,8l nejak vysoka? Jezdim s tim jak po meste, tak delsi trasy, obcas i popojedu kratkou vzdalenost se studenym motorem. Co si o tom myslite? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sakin Vloženo 27. Březen 2008 Sdílet Vloženo 27. Březen 2008 Tech 6,8 není až tak moc. Ono je stále kosa a fakt záleží na stylu jízdy. Kamarádovi taky ukazuje palubák 4,4 l ale ve skutečnosti má kolem 5,5l . Zistili sme že ten palubák opožďeňe ukazuje a počítá hodnoty. Jako například - šlápl na pedál na plno a než to ukázalo celou okamžitou spotřebu tak už přeřadil na vyššý rychl. stupeň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alvr Vloženo 27. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2008 Tech 6,8 není až tak moc. Ono je stále kosa a fakt záleží na stylu jízdy.Kamarádovi taky ukazuje palubák 4,4 l ale ve skutečnosti má kolem 5,5l . Zistili sme že ten palubák opožďeňe ukazuje a počítá hodnoty. Jako například - šlápl na pedál na plno a než to ukázalo celou okamžitou spotřebu tak už přeřadil na vyššý rychl. stupeň. tak to me ale prekvapilo, ze muze vzniknout takovy rozdil mezi PC a skutecnou spotrebou. Da se stim neco udelat co se tyce srovnani tech hodnot, aby to aspon ukazovalo priblizne stejne? Pomuze tomu napichnuti na diagnostiku? Jeste tu skutecnou spotrebu musim presneji zjistit pri ruznych provoznich podminkach, at vim co me nejvic klame. Mas nejaky spolehlivy tip, jak tu spotrebu nejpresneji zmerit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Březen 2008 Sdílet Vloženo 27. Březen 2008 Spotřebu změříš nejlíp když budeš tankovat plné nádrže, budeš si to zapisovat a pak vypočítáš spotřebu. A palubák jde nastavit, takže se mu klidně může trochu přidat, aby ukazoval více, ale to musíš vagem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sakin Vloženo 28. Březen 2008 Sdílet Vloženo 28. Březen 2008 Spotřebu změříš nejlíp když budeš tankovat plné nádrže, budeš si to zapisovat a pak vypočítáš spotřebu. A palubák jde nastavit, takže se mu klidně může trochu přidat, aby ukazoval více, ale to musíš vagem. Lépe bych to ani nenapsal...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chossse Vloženo 28. Březen 2008 Sdílet Vloženo 28. Březen 2008 Bud klidny,mi pise palubak porad neco kolem 7,6 ale merenim tankovanim do plna jak se tady pise mi tu zere 6,8 takze neres palubakum nekdy jebe! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 29. Březen 2008 Sdílet Vloženo 29. Březen 2008 pal. PC je dle mého názoru dost zmateným, hlavně ten můj po Brně, ukazuje jak to jde po městě furt nahoru, přitom o půl litru přeměřuje ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.