Přejít na obsah

Motor 1,2HTP 40kW - problemy

s-talker

Doporučené příspěvky

Zdravim vsecky, ikdyz nerad, tak musim napsat to co se deje s mym motorem...Je toho vic nez dost,takze nejake hledani nema cenu.

Uvedu vas do meho problemu, tedy spise do mych problemu. Mam Fabii 1,2 HTP 40kW, najeto 34tkm, kazdorocne servisovano,meneni oleje a filtru v servise. Pri prvnim meneni oleje jsem mel najeto 1700km, pote 5400, dale 12000,pak 24000 a nyni me ceka dalsi meneni pri 37tkm. Bohuzel posledni dobou motor dela same neprijemnosti, predstavte si situaci kdyz stojite na miste, zarazen neutral a mirne seslapnete plyn, myslim opravdu mirne...pri teto situaci se ozve divny zvuk, neco jako kdyz mate vysypane sroubky na nejake plose a zacnou poskakovat. Prevodovka by to byt nemela kdyz mam vyrazeno,takze bych to videl na motorovou cast...Dale kdyz jedu tak se ozyva zvuk motoru podobny dieselu (pro nenechavce, opravdu se mi neklube 4ty valec a ani se motor netransformuje na diesel) proste zvuk je ted jiny,obcas neprijemny,pri nekterych otackach se to zlepsi na normal. Nekdy je lepsi otevrit okynko at zvuk protekajiciho vzduchu to prehlusi...Dneska jsem jel,blizim se ke krizovatce a zastavim a cekam,mam neutral a stojim,najednou uslysim zvuk od vyfuku jako bych se chtel rozjet bez seslapnuti plynu, podivam se na otacky a klesaly zpet na 750ot/min. Toto prece neni normalni....Pred cca 2tydny jsem prijizdel ke krizovatce a opet dam neutral,zastavuju a kdyz jsem se chtel opet rozjet, podivam se a otacky byly na nule, svitila jen kontrolka baterky. Opet sem nastartoval a auto jelo dal. Minuly tyden v patek jsem zajel do autorizovaneho servisu skoda na vag, tam auto pripojili a zkontrolovali chyby, nasli pouze toto:

hladina paliva priliz nizka sporadicka chyba

rada valcu system davkovani paliva

system priliz bohaty sporadicky se vyskytujici porucha

valce byly 0 0 0 - takze vporadku

Cekal jsem, ze to na vagu najdou, ale bohuzel nic. Nevim uz co dal a chci jet na delsi cestu, proto se bojim abych dojel vporadku. :feve:

Vim ze motor zni i bezne divne,ale prece jenom s autem jezdim prakticky kazdy den a tudiz zmena zvuku je mi podezrela.

Prosim poradte, za kazdou radu budu jen rad.....dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

k tomu zvuku co pripomina diesel. ja som tiez nieco podobne zazil. najskor som si myslel ze sa dosral motor ale potom som zistil ze to ide zo zadu a bolo to lozisko na PZ kolese. ked som viezol znameho tak si myslel ze 1.2htp je diesel. :) odvtedy klud. a k tomu motoru tak to netusim. mne sa niekedy stane ze trochu zakolisu otacky ale to malo, este mi to nezhaslo. a to blbnutie motora by nemohlo byt sposobene aj nekvalitnym benzinom?......mozno to je blba otazka, ja nie som moc technicky typ

Editováno: , autor: barlang
Odkaz ke komentáři

diky za odpoved :) s tim loziskem jsi mi nasadil brouka do hlavy, jde to jakoby lip slyset kdyz se nahnu ke spolujezdci, je mozne ze na tom neco bude. A benzin beru jak kdy, ale nejvic na jedne benzince pobliz, je to myslim Oil Team, ale dneska sem bral na Slovnaftu, takze to stridam...zkusim shellku,ale ikdyz sem na ni bral pred tydnem tak nic se nezlepsilo ohledne toh zvuku, jen motor byl kultivovanejsi :feve:

Odkaz ke komentáři

presne tak to bolo s tym loziskom. ked som sa nahol ku spolujazdcovi tak to bolo lepsie pocut. ja som potom zdvihol auto u znameho co je mechanik, tusim s kolesami iba potocil a zistil ze to ze lozisko. tak ho hned vymenil. praca na nejakych 20 min. a ktomu benzinu raz cez leto som sa zastavil na jednej z lacnejsich benziniek a auto nejak nechcelo slapat kamosovi sa stalo to iste ale treba povedat ze to bol len jeden pripad o ktorom viem ale radsej tankujem inde. ked tak clovek niekedy cita diskusie tak na benzinky musi mat ozaj stastie.

Editováno: , autor: barlang
Odkaz ke komentáři

no to s tym benzinom .... u nas tusim v kosiaciach na hypernove raz vymenili naftu za benzin a ty co to natankovali tak po 100 metroch skoncili. a to s tym divnym zvukom netusim. mozno to bude nejaky jednoduchy problem.....niekde som raz cital nejaku diskusiu kde riesili tiez taky problem so zvukom ako ked poskakuje srobik po ploche a tusim to bol vypadnuty srobik niekde vo ventilacii. skus pockat mozno niekto poradi. ja som raz mal stresy ked mi blbly stirace-vzdy isli naopak ako mali...nakoniec to bola zla poistka a vobec sa nezdala ze je vadna a ked som ju vymenil tak isli ok. kamosovi sa raz rozsvietial kontrolka elektroniky motora tiez mal stresy nakoniec vymenil poistku lambdy a odvtedy nic nesvieti....

....hovorim skus pockat a uvidis ci niekto neporadi

Odkaz ke komentáři

tak s tou naftou to snad ne,to bych toho moc nenajezdil. Zkusim se ted zamerit na lepsi benzinky a uvidime, jinak co se tyka tech chyb VAGu,tak podle me to je jeste od te doby, kdy mi odesly svicky, rano sem takhle nastartoval a valil se bily dym z vyfuku,chvilku sem to nechal a radsi to po pul minute vypnul. Pote jsem nastartoval a jelo to max na 500otacek a kdyz sem pridal tak to umrelo, proste hruza, nevedel sem cim by to mohlo byt, tak sem resil a resil....casem uz sem nenastartoval vubec (pokud na 500otacek date 1 a drzite to na spojce tak se to mirne hybe,aspon sem popojel z garaze abych se na to moh poradne podivat) a nakonec sem se podival na sivky,byly cele zasrane,tak jsem je vymenil za nove a od te doby uz to bylo ok. Svicky sem vyreklamoval a prislo mi aji prohlaseni od Brisku. Takze myslim ze ta mala hladina je z toho a potom kdyz sem nastartoval,tak tam asi toho benzinu bylo jeste z predchozich startu,takze to by byla ta obohacena smes....a ten sroubek zni jakoby byl nekde dole v leve casti,coz se mi jako ventilace nezda :feve:

Odkaz ke komentáři

tak to vazne netusim co by to mohlo byt. jedine cim som si viac-menej isty je to lozisko..viac ti asi neporadim...ja mam 120000km a az na to lozisko ziadny problem...snad to tak zostane a este teraz ma napadlo ze na jesen sa znovu objavil divny zvuk nieco ako to lozisko ale nakonec to boli pneu...uz boli zodrane kvoli blbej geometrii a s novymi som pockal do teraz. minuly tyzden som dal nove a vsetko ok....ale ja by som s tym divnym zvukom vsadil na to lozisko

Odkaz ke komentáři

abych to trosku upresnil, tak sem se pokusil udelat zaznam na diktafon, no je uz starsi takze to nejak nepobral (hlavne ty vyssi rychlosti,tak to prosim pochopte),ale nektere pasaze z toho poznate, ten zacatek a potom si dejte 2:16 - tam je takove bouchani pri dobrzdovani (uz sem kvuli toho vymenil kotouce ale jde to odjinud)

aspon vam to mozna objasni ten zvuk pri rozjizdeni, ten je fakt divny :feve:

zde ke stazeni

Odkaz ke komentáři

abych to trosku upresnil, tak sem se pokusil udelat zaznam na diktafon, no je uz starsi takze to nejak nepobral (hlavne ty vyssi rychlosti,tak to prosim pochopte),ale nektere pasaze z toho poznate, ten zacatek a potom si dejte 2:16 - tam je takove bouchani pri dobrzdovani (uz sem kvuli toho vymenil kotouce ale jde to odjinud)

zde ke stazeni

no mám sice 47kW, ale ty zvuky jsou fakt brutus :kuk:

Odkaz ke komentáři

zde ke stazeni

nejde mi ten zvuk pustit jinak bych to poslechl.. jinak v tu sobotu stim počítám, přijeď mrknem na to, kdyžtak to pichnem na mašinu. a uvidíme co nám to řekne třeba na to přijdem a budeš mít konečně klidnou hlavu.. :p

Odkaz ke komentáři

preboha to si isiel na traktore?

ono to taky zkresluje ten mikrofon, je to uz prece jenom stary diktafon (vlastne maly mp3 prehravac) a zapomel jsem dodat, ze mam ladeny koncovy tlumic vyfuku, takze to taky trosku pozmeni celkovy zvuk, ale spis mi jde o to klepani pri rozjizdeni a bouchani pri brzdeni v ten cas,co sem napsal

Odkaz ke komentáři

Stenly: no je fakt ze to je nekvalitni zaznam, snad to zas tak brutalni neni,co bych si s tim motorem pak pocal :feve:

Vlasta: no je fakt ze na odstraneni vyfuku se chystam uz delsi dobu, ale ten jeho zvuk mi pak bude chybet :(

není pravda ani to nepříjde a možná budeš ještě radši až budeš mít klidnější jízdu.

Odkaz ke komentáři

s-talker: Poslech jsem si to nekolikrat, ale obavam se, ze cokoliv hodnotit z takoveho zaznamu je nemozny.

Ten vyfuk tam dela hodne bordel, je tam na konci slyset servo, jezdis podle meho nazoru castecne nekde po nejake sotoline, funi do toho vitr... :(

Z toho se fakt neda nic "vycist".

Snad jen ten zvuk pri tom brzdeni mi prijde jako nejaka ciste mechanicka zalezitost, ale jak jsem rekl, chtelo by to videt na zivo nebo aspon poradnej zvukovej a idelane i video zaznam.

Zkusil bych snad jen se rozjet, vypnout motor a dobrzdit s vypnutym motorem. Jestli se bude ten zvuk taky ozyvat.

Odkaz ke komentáři

Maverick: ja vim, kvalita je slaba,bohuzel jsem nesehnal nic lepsiho a alespon sem chtel dodat neco, co by aspon trosku mohlo pomoct v hledani problemu. A mas pravdu, rozjizdim se nejdriv na sutrech,pak jedu k ceste, tam zastavim a po chvilce odjedu pryc, pak je zvuk uplne neidentifikovalny az do doby kdy brzdim, tenhle zvuk je z nahravky asi nejdulezitejsi, zbytek je v hrozne kvalite a poznat to nejde. To s tim vypnutym motorem je fakt dobry napad,tohle sem nezkousel, urcite si to overim,diky ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...