Přejít na obsah

klima

burek

Doporučené příspěvky

cauec chlapi.vcera sem jel po meste zapnu climatronika na auto a chladilo to dnes zapnu,roztoci se klimakompresor motor zacne byt hlucnejsi ale topi to teple at nastavuju jakoukoliv teplotu.nevite co stim?

Ty woe tvoje auto jeden velkej problém ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cauec chlapi.vcera sem jel po meste zapnu climatronika na auto a chladilo to dnes zapnu,roztoci se klimakompresor motor zacne byt hlucnejsi ale topi to teple at nastavuju jakoukoliv teplotu.nevite co stim?

To doplnění by sedělo, jen je divné, že to den předem šlo. Já doplňuji každou sezonu, protože to přes zimu uteče. Ú dajně se to nedá dobře najít a vyměňovat po hadicích je celkem drahej koníček. Pokud prý to vydrží na sezonu, tak to nemám řešit. Ale tohle ze dne na den nevím !!!

Odkaz ke komentáři

Na jeden rok je dost málo.

Normální unik je asi 10% za rok těsněním na hřídelce klimakompresoru.Čím míň auto jezdí tím to muže víc utíkat protože utěsnění kompresoru pomáhá olej obsažený v náplni klimatizace.

Pokud je v náplni obsaženo barvivo tak místo kde je unik media je mastný a zbarvený zeleně.

Místo uniku je možné také najít detektorem.

Častým místem uniku jsou spoje hadic a kompresoru nebo chladiče.Jsou tam specialní O kroužky za pár kaček ;)

Odkaz ke komentáři

Mohlo by to být servo ovládání klapek. ( recirkulační + čerstvého vzduchu ), je umístěné vpravo pod oknem.

Je to poměrně častá závada.

Proveď kontrolu akčních členů.

Udělěj základní nastavení a uvidíš.

co by to tak stalo???

Odkaz ke komentáři

Nevím co ještě chceš. Nějaké rady jsi dostal, ale nenapsal si, jestli to tedy vše funguje. To ovládání klapek funguje? Diagnostika nic nehlásí? Klima naplněná? Já bych taky sázel na ty klapky. ;) Je fajn, že chceš poradit a věr tomu, že se tady lidi snaží, ale taky musíš jejich rady aplikovat v praxi, ale mě přijde, že neděláš na tom autě nic. :feve:

Odkaz ke komentáři

Nevím co ještě chceš. Nějaké rady jsi dostal, ale nenapsal si, jestli to tedy vše funguje. To ovládání klapek funguje? Diagnostika nic nehlásí? Klima naplněná? Já bych taky sázel na ty klapky. ;) Je fajn, že chceš poradit a věr tomu, že se tady lidi snaží, ale taky musíš jejich rady aplikovat v praxi, ale mě přijde, že neděláš na tom autě nic. :feve:

ja ale nemam vag.bohuzel.a chtel jsem vedet jestli se to nekomu stalo aby jsem vedel s cim ma pocitat.

Odkaz ke komentáři

klimu mam ale doplnenou stale to stejne....takze to bude asi timhle nic jineho diagnostika nepise.pokud ale vim tak v71 je směšovací klapka topení a klimatizace takze pokud nejede nesmesuje se studeny vzduch z klimy a jede porad teply.

Editováno: , autor: burek
Odkaz ke komentáři

Pokud netopí je to tou V71, ovládá dvě klapky atp. Už jsem to tu někde psal zkus si to najít. Pokud nechladí, tak to musí poradit někdo jiný, ale každopádně by to servo mělo fugovat, není tam pro srandu.

Obyčejně má rozlomené kolo, potom zpětná vazba káže bludy a ŘJ. nastavuje nesmylsné hodnoty. Výsledkem je zima v autě.

Editováno: , autor: Liboro
Odkaz ke komentáři

klimu mam ale doplnenou stale to stejne....takze to bude asi timhle nic jineho diagnostika nepise.pokud ale vim tak v71 je směšovací klapka topení a klimatizace takze pokud nejede nesmesuje se studeny vzduch z klimy a jede porad teply.

V 71 není směšovací klapka ale omezovací klapka

směšovací (mísící) klapka je značena V68

Odkaz ke komentáři

Pokud netopí je to tou V71, ovládá dvě klapky atp. Už jsem to tu někde psal zkus si to najít. Pokud nechladí, tak to musí poradit někdo jiný, ale každopádně by to servo mělo fugovat, není tam pro srandu.

Obyčejně má rozlomené kolo, potom zpětná vazba káže bludy a ŘJ. nastavuje nesmylsné hodnoty. Výsledkem je zima v autě.

no nevím - omezovací klapka přivírá vstupní otvor aby při vyších rychlostech nefoukalo moc z ventilátorů, na teplotu to nemá zásadní vliv

já bych v 1. řadě skontroloval jestli to chladí - od toho jsou ve VAGu bloky hodnot

v 2. řadě bych zkontroloval jestli důležité klapky jako je mísicí fungují od toho jsou akční členy

Editováno: , autor: Vaša
Odkaz ke komentáři

no nevím

já bych v 1. řadě skontroloval jestli to chladí - od toho jsou ve VAGu bloky hodnot

v 2. řadě bych zkontroloval jestli důležité klapky jako je mísicí fungují od toho jsou akční členy

vis vyhodil toto ..

jinak klimakompresor sepne ale fouka teple.klima doplnenaaaaaa.

post-13196-1207652127_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...