Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Hmmm, tak to je hustej návod, chápu správně, že se kvůli tomu blinkru musí sundat celý zrcátko?...stejně to teda asi budu muset svěřit nějakýmu servisákovi.....

Vloženo

Tak jsem volal profíkům do Škodovky - kolik budou chtít za ten blinkr....tak prý 590,-kč a 500,-kč za práci....tak jsem se zeptal jestli to je s osvělením, začal koktat, že to jsou asi všechny...tak jsem se mu pokusil vysvětlit, že to nejsou všechny a že teda potřebuje vědět VIN......tak takovej profík jsem taky :smich:

ach jo, asi to nechám až přijedu z toho Holandu....

Vloženo

Ahoj...taky mi to přestalo svítit a demontáž je velmi jednoduchá...stačí jen vytáhnout plast zrcátka směrem nahoru (nebát se a potáhnout) a odšroubovat dva malé torxy...jeden je trochu schovaný za sklem a když se to obšroubuje takhle , tak není třeba ani vyloupovávat sklo zrcátka ;)

PS: Zkoušel jsem i vyměnit diody a stejně to svítilo slabě,takže si taky koupím ten spodní díl... http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/blinkr-zrcatka.html

• o 2 týdny později...
Vloženo

no tak dnes se me stala skoro podobna vec, z niceho nic me prestala blikat prava strana[spolujezdec](teda ne ouplne, sviti vsechny 4 diody, ale tak slabe a zlute, ze to je videt jen kdyz clovek cuci s nosem tesne u zrcatka), tak se chci jen zeptat, je to na vymenu toho spodku, nebo by se to dalo nejak opraviti, nebo je nekde jinde problem? predem dekuji za odpovedi. <_<

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Měl jsem ten samej problém už na obou zrcátkách jsou to šmejdy zatejká do nich a pouze v jednom případě pomohlo rozebrání a vysušení a očištění zoxidovaného tišťáku ale ne na dlouho stejně šlo do kelu.Origo drahý díly a stejně nevydržej (895Kč). Postup demontáže sundat plastový obal(lakovaná část) nebát se trošku zabrat potom ze zhora povolit dva torxy jeden je dobře přístupný a ten druhý je trochu schovaný stačí pootočit zrcátkem a už to jde.

Vloženo

Správný postup demontáže. Já jsem ještě odšrouboval držák s motorky (3šrouby), aby se šlo dostat ke šroubům poz. 2.

Použil jsem kloubový nástavec na golu a torx 10. Nic jsem neulomil.

Podle mě se zákonitě musí něco ulomilt, když rvete nejdříve ten vrchní kryt.

post-10351-1263377457_thumb.png

Vloženo

post-10351-1263377457_thumb.png

Tak podle tohohle postupu akorát urveš packy co držej zrcátko nejednodušší je sundat kryt je to rychlejší a bezpečnější dělal jsem to několikrát a bez problémů za minutu je vyměněno.

Vloženo

No zdá se mi to moc komplikovaný tak jak to dělám je to rychlí a jednoduchý a bez problémů ale nikoho to nenutím dělat ať každý zváží jak na to když to jde několika způsoby.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Najde se někdo kdo tu demontáž opravdu popíše refundovaně. Chtěl bych ten blikač zpětného zrcátka s osvětlením nástupního prostoru vyměnit, a nechtěl bych to polámat. Dík

• o 2 týdny později...
Vloženo

Předevčírem se mi podařilo rozjet už ten skoro mrtvý blinkr...přepájel jsem to znova a origo žlutou ledku jsem nahradil stejnou,ale bílou, u které jsem nožičky kontaktů rozdělil na tři třetiny a prostřední jsem odlomil a naletoval na své místo...aby to svítilo trochu žlutě,natřel jsem to žlutou barvou ;)

Vím,že to není jako origo ale funguje to a to je hlavní ;) ...příště to ale radší celé vyměním,teď jsem to chtěl jen zkusit,jestli to jde :)

Bohužel jsem to nenafotil,ale svítí to stejně :)

• o 4 týdny později...
Vloženo (editace)

Pajko tenhle je bez osvětlení nástupního prostoru a ten s osvětlením je dražší já už během tří let dával čtyři nový origo škoda repliku jsem nikde ještě neviděl a cena 4x800 Kč je darda při týhle výdrži.Řešením by asi bylo sehnat face zrcátka ty jsou dělaný jinak. Tohle to s osvětlením http://www.cc-autodily.cz/svetlo-smerove-leve-1_1?brand=SKODA&model=OCTAVIA

Editováno: , autor: acek

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...