Přejít na obsah

SunSafe Glass


Petr.592

Doporučené příspěvky

Tady je to spise problem starych a mene citlivych GPS prijimacu, ktere Nokia (asi z uspornych duvodu) pro sve nektere mobily pouziva, ja ted hezdim po Balkane (Montenegro, jizni Dalmacie), a nosim sebou stale GPS logger Qstarz (primarne me vyrabi GPS data pro pozdejsi doplneni geotagu do EXIF mych fotek) s 51 kanaly a MTK chipem, ktery casto necham bud v pase kratasu, nebo fotobrasne na zadni sedacce, nicmene se nestalo, ze by i za SunSafe skly mel sebemensi problem. Strkam ho i do horniho kastliku, nebo kastliku po cigaret. popelniku, ani zde nema potize s prijmem a vesele loguje, prip. poskytuje GPS data pres BT dalsim pristrojum.

Je jasne, ze prave starsi GPS prijimace (zejmena ty menekanalove) budou za SunSafe skly potize mit a resenim je lepsi prijimac (napr. na bazi zmineneho MTK chipu), nicmene problem pro prenosne radar detektory zustava.

Resenim pro radar detektory je pevna sada (napr. Valentin One, ktera zrovna ziskala CZ homologaci od ministrerstva dopravy pro legalni zastavbu do vozu, prip. jine i lepsi jako je lokalizovany Bell), ta problem nema, prijimaci antena je venku, ale jiny zasadni problem nastava pote v policejnich statech, ktere i tyto prijimace nesmyslne kriminalizuji (zvlaste v pripade v prodvedeni pevnych zastaveb), napr. Svycarsko (kde memu kamaradovi pred mnoha lety malem zabavili auto na udani uctyhodneho svycarskeho obcana, ktery videl na parkovisti, jak si antiradar po prejeti hranic nasadil na predni okno), Rakousko, nyni take Slovaci... To je ale na jinou debatu, a hlavne jinde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Opět vytahuji tuto diskuzi, nějak jsem se nedočetl, jak to zjistím že mám Sunsafe okna????

No hlavne by jsi za ne musel doplatit (pokud nemas LKcko, ktere je ma seriove) hodne, hodne penez navic (kolem 25 tis.), to by jsi si jiste pamatoval... :)

A poznas to mj. podle vyrazne tissiho interieru oproti autu bez SunSafe, take se to vevnitr na slunicku vyrazne mene ohriva (a v zime lepe izoluje) a to docela dost. Skla jsou mimoradne tlusta, a nekolikavrstva, uvnitr s folii. Zkusim dnes vyfotit...

Jinak jejich barva je spise takove lehce dohneda (urcite ne do fialova, alepson ta ma), pokud se divas skrze 2 okna soucasne, tak uz je to docela dost hnede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jde o to, že auto nemám od nova jsem druhý majitel, navíc je z D a má celkem slušnou výbavu elegance, a čelní okno jsem vyměnil, takže nevím, jinak to má od xenonů, přes polokůži, výhřev parkováky, a milion dalších věcí prostě docela naložená, ale myslím jhak je to značený, třeba na oknech????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze jsem to vyfotil, je to udelane pouze N8kou v makro rezimu, velky fotak jsem sebou nemel, ale presto je videt v rezu tech vice vrstev a vyrazne vetsi tloustka celeho sendvice, nez u bezneho autoskla.

Nemecka Elegance SunSafe v zakladu nema, ty by si musel german take doobjednavat, a tomu moc neverim...

post-1470-0-79526700-1311686591_thumb.jp

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

DObrý večer,

mám dotaz ohledně sun safe. Na octavii RS 2009 je mom, jen mi teď budou měnit zadní okno (kufr kombi), protože když předělávali fólie tak strhli vyhřívací proužky. JE na pátých dveřích to okno taky speciální? Děkuji za rychlou odpověď, abych jim tam zítr mohl kdyžtak udělat bordel že si to nepohlídali :D :D kol-46.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DObrý večer,

mám dotaz ohledně sun safe. Na octavii RS 2009 je mom, jen mi teď budou měnit zadní okno (kufr kombi), protože když předělávali fólie tak strhli vyhřívací proužky. JE na pátých dveřích to okno taky speciální? Děkuji za rychlou odpověď, abych jim tam zítr mohl kdyžtak udělat bordel že si to nepohlídali biggrin.pngbiggrin.pngkol-46.gif

Pokud máš SunSafe originálně z fabriky, jsou vždy na VšECH oknech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Mate nekdo realne zkusenosti s pouzivanim moderni prenosne navigace (s cipem SirfStar3) v kombinaci s temito skly? A projde tim sklem i TMC signal? Bohuzel jsem nikde moc info nenasel, krome obecne informace, ze ty moderni cipy uz by snad s pokovenymi skly mohly jakz takz fungovat. Objednal jsem pred par dny Octavii L&K bez navigace a ted me to zaclo vrtat hlavou, zda tam bude externi navigace presne a bezchybne fungovat. Tak zavcasu nejake shanim info, at to kdyztak jeste zmenim. Vestavnou navigaci jsem sice nechtel kvuli nasim nejlepsim malirum a jinym neviditelnym rukoum, ale lepsi zabudovana navigace nez nefunkcni prenosna. :)

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsi asi udelal velkou chybu, myslim to, ze jsi nechtel vestavenou navigaci. Ja, kdyz jsem LK objednaval, tak snad ani neslo bez nejake "navi" (resp. radia s navigaci) ani objednat. A SunSafe skla jsou opravdu fenomen, bohuze pro Tebe i v tom, ze za nimi nebude skoro nic prenosneho fungovat.

Nefunguji (skoro vubec) prenosne radar detektory ("antiradar"), spatne funguji prenosne mobilni telefony a spatne funguji prenosne navigace (hlavne vestavene v mobilech a ty levnejsi), ale ne vsechny. Mizerne me za skly funguji/nefunguji i walkie-talkie..

Napr. navigace v N8ce ma casto potize (pri velkem poctu satelitu slape), starsi TomTom 9 take obcas ztraci (zejmena pri mensim poctu vyditelnych satelitu), ale muj kapesni (nekolik let stary) GPS logger Qstarz s MTK chipem a 51 kanaly je uplne v pohode i zastrceny v jakemkoliv kastliku.

U Columbuse se me jeste nikdy nestalo, ze by na cestu nevidel, v tunelech (a to i ve velmi velmi dlouhych), kde na GPS nevidi, prebira praci jeho inercialni cast s e-gyro. To mnoho prenosnych, zvlaste tech lacinych nema. Ackoliv jsou dnes mnohokrate lepe vybaveny, zejmena pri praci s POI, ale moc me to nechybi. Asi to bude chtit vyzkouset.

A TMC signal ? Co tim autor myslel ? TMC informace (dopravni) jsou soucasti FM vysilani, a bez externi anteny opet potize, proto vzdy lepsi vestavena navigace.

Urcite bych to jeste zmenil, napr. Columbus neni jen navigace (jak se tu casto mylne glosuje), ale cele mulitmedialni centrum s mnoha, mnoha uzitecnymi funkcemi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také mohu potvrdit špatný signál GPS, hlavně navigace v telefonu se hůř chytá. Klasická navi je na tom o něco lépe, ale mě to moc netrápí, mám Columbuse. Horší je to s dálkáčem ke vratům od garáže, vždycky když je chci otevřít, tak musím vystrčit ovladač z okýnka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

pokud bych si dal vyměnit pouze čelní sklo za sun glass, tak mi nebude fachčit ovladač od brány kterej používá radiový vlny?

Ano.mohou byt problémy, nicmene pokud budes mit jen predni (po nejake vymene), ostatními to ven proleze, a asi to pracovat bude, zalezi na vykonu vysilace v ovladaci. V mem pripade (všechna okna original SunSafe) jsem při pouziti Walkie Talkie na beznych pasmech musel okno stahnout, abych se dovolal do jiné vysilacky vzdálené cca 800m (!).

Nevedel by nekdo kolik stoji nove celni sklo SunSafe na Octavku? At vim na kolik pripojistit skla. Dik.

Asi nejjednodusii bude si zavolat do nejakeho servisu, obecne to ruzne franchizove "Autosklo" servisy asi budou mit o něco levneji, nez znackovy servis Skoda.

Doplneno - v servise me sdelili, ze cca 7-8 kKc (vc. DPH) dle typu auta...

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice nemám SunSafe, ale nedávno jsem měnil přední sklo s dešťovým senzorem a zatmaveným pruhem za cca 6-7 tisíc i s prací ve značkovým servise. Pojištěné jej mám na částku 10 tisíc, to mi zřizoval rovnou pojišťovák a ani jsem nezjišťoval kolik sklo stojí. Asi mají buď nějaké tabulky nebo je to asi adekvátní částka pro takové normální auto typu Octavia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Do většiny čelních skel se dává bezpečnostní fólie - zvyšuje ochranu posádky (odolnost proti průrazu, omezení tvorby střepů, atd.)

Diskutovaná atermická skla navíc obsahují tenkou kovovou vrstvu, která odráží tepelné složky slunečního záření (tuším kolem 30%)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde o to, že i běžná skla se dělají vrstvená (= bezpečnostní) - jak jsem psal, tak prakticky všechna čelní skla jsou vrstvená.

 

Boční často vrstvená nebývají (kvůli ceně) a jsou pouze kalená (rozbíjí se na drobné "tupé" střepy) - ale to záleží na na výrobci/výbavě... v případě marthasse je mi divná ta barva - ale samozřejmě se dělají i zelená.

 

@marthass pokud máš atermiské sklo, tak bys to mohl poznat podle čelního. To má několikacentimetrový okraj bez fólie a tedy s nepatrně jiným (světlejším) odstínem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady.

 

Čelní sklo mám od předešlého majitele měněné, nemusí souhlasit. Ale jen jsem dumal, co to je ta fólie mezi těmi skly v boku. Zkusím najít tu fotku. Díky

 

Tohle mám ve sklech. Možná je to normoš. Ale kdyby ne, tak já spíš pro zajímavost

 

http://www.2i.cz/0f0c2f05d6

Editováno: , autor: marthass
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...