Přejít na obsah

Klepání v motorovém prostoru


quicksilver

Doporučené příspěvky

Ahoj, jelikož jsem zde našel pouze téma na klepání hydraulických zdvihátek a nejsem si jist, zda je to můj problém, tak zakládám toto téma:

Takže: Při studeném startu mi trochu zaklepají hydr. zdvihátka, po 3 vteřinách utichnou - toto bych neřešil. Ale asi po dalších 20ti vteřinách se začne z motorového prostoru ozývat klepání, které se s mírně zvýšenými otáčkami zrychluje, ale po 1500ot mizí. Po spadnutí otáček opět začne klepat. Ještě mi chrčí napínák řemenu na alternátor a klimu, tak nevím, jestli to nemůže mít souvislost (volnoběžka alternátoru). Dneska mi to začalo klepat už i při teplém motoru na volnoběh, ale po extrémní zátěži do táhlých kopců šumavy s plně naloženým autem. Zastavil jsem na odpočívadle a po půl hodině jsem nastartoval a byl klid. Já fakt nevím, jsem z toho jelen. Intenzita cvakání je taková, jakoby cvakal jen jeden hydroštel, ale to je asi málo pravděpodobné, ne? že by cvakal jen jeden?

Děkuji za případnou radu :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak olej 5W30 je přímo ze servisu, dávají ho i manželce do služební fábie TDi a ta má najeto 260tkm a od výměny do výměny se nedolívá. V oleji to asi nebude. A kdyby klesnul tlak natolik, že by to nemazalo, tak by se rozsvítila kontrolka, ne? Měl jsem tu odpoledne kamaráda mechanika a zrovna jak na potvoru to skoro neklepalo, ale sundal jsem ten plastový kryt a oba jsme usoudili, že to jde z motoru, takže nejspíš ty hydrostavy, vlastně asi jen jeden. Ale nevím jestli to mám nějak moc řešit.... :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám sice benzín ale u Passata kolegy toto dělala napínací kladka altiku. Klepání jako by mělo něco vyskočit a kdaž na to šlápl tak ticho. Když jsme se na to dívali tak kladka na volnoběh vybrovala a klapala a když přidal vystředila se a bylo ticho. Možná to bude u nafty na Oct. stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...