Přejít na obsah

Motor 1.8T

Zdenek T.

Doporučené příspěvky

mam o1 s 1.8T motorem uz 8 let. najeto 194000. Problemy zadny, peknej plynulej tichej chod. Jediny co se na tom motoru delalo tak gufera na ventilech, protoze byly po 8 letech tvrdy + kontrola turba (turbo jako novy).

spotreba podle stylu jizdy. da se tim jet mimo mesto za 6.5l ale i za 12l (kdyz to silene prasis) po meste cca do 10l

Uz rok mam na nem cip na cca 140kw.

Celkove skvelej motor, muzu doporucit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám 1.8 T dva roky, kupoval jsem jí se 171 tis. km a teď mám 223 tis. km, jediné co mě v poslední době zlobí je elektromagnetický ventil tlaku turba, občas vypadává, tak se ho chystám vyměnit, jinak motor je jak nový! Spotřeba je tak 7,5 - 8,0 jezdím hlavně dálnici, ale dá se i za 5,9 plynulou jízdou po okrsce!

Editováno: , autor: Octavinek
Odkaz ke komentáři

1.8T - nejlepší benzín do oktávky :palec2: Načipovat, dát do plynu a jezdit. Jestli půjdou ceny nafty a benálu pořád takhle nahoru, tak se to LPG začíná sakra vyplácet. Za chvíli budu jezdit i městě levněji než TDI :kuk: . No motor můžu určitě doporučit, je povedenej, nemá vážnější slabiny nebo nemoci. Stačí dodržovat výměny oleje a podobný blbosti a maká jak má.

Odkaz ke komentáři

Mám stejné poznatky jak je již uvedeno v předchozích příspěvcích .

A moje osobní zkušenosti ( mám motor AUM ) :

- problém s kolísáním otáček - odstraněno výměnou gumové hadice - turbo - klapka

- problém se zapalovacími cívkami - 3 mám vyměněny a čekám kdy se ozve ta poslední

Když to tady pořádně prohledáš, tak najdeš veškeré možné informace, nejšeš první kdo se dotazuje na tento typ motoru !

Mirek1,8T

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Najel jsem s timhle motorem zatim jen necele 4 tisice mam ho ani ne dva mesice takze o poruchovosti nastesti nic rict nemuzu. Motor ma velmi příjemny chod v podstate na jakykoli rychlostni stupen zrychluje, cca od 2000 prijemne tahne a cim vic otacek tim lepe. Spotreba je na dany vykon myslim velice dobra, nejvic zalezi na ridici ale vyhoda je ze i kdyz se nestoji na plnem plynu tak tenhle motor jede a nebrzdi provoz, ja mam dlouhodobou spotrebu 7.4 l /100 km a dosavadni rekord na trase 25 km mam 5.3 l na sto, ale to jsem jel na spotrebu.

post-17734-1212481781_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
Najel jsem s timhle motorem zatim jen necele 4 tisice mam ho ani ne dva mesice takze o poruchovosti nastesti nic rict nemuzu. Motor ma velmi příjemny chod v podstate na jakykoli rychlostni stupen zrychluje, cca od 2000 prijemne tahne a cim vic otacek tim lepe. Spotreba je na dany vykon myslim velice dobra, nejvic zalezi na ridici ale vyhoda je ze i kdyz se nestoji na plnem plynu tak tenhle motor jede a nebrzdi provoz, ja mam dlouhodobou spotrebu 7.4 l /100 km a dosavadni rekord na trase 25 km mam 5.3 l na sto, ale to jsem jel na spotrebu.

ja mam rekord na 50km trase 5.1 a dlhodobu priemernu mam 7,9 ale cisto v meste

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...