Escrito Vloženo 22. Červen 2008 Sdílet Vloženo 22. Červen 2008 Měl bych dotaz jestli někdo nevíte, bouchá mě něco od levého předního kola ale jen při volnoběho bez záběru motoru, je to ložisko nebo kloub hřídele. Na ložisko se mě to moc nezdá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maco66612 Vloženo 22. Červen 2008 Sdílet Vloženo 22. Červen 2008 Ja mam asi ten isty problem, lave predne, vydava taky cudny zvuk, ked prejdem po nerovnosti, neviem co by to mohlo byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 23. Červen 2008 Sdílet Vloženo 23. Červen 2008 Jestli je to takový tupý bouchání sem tam občas, tak v podstatě kterejkoliv silentblok (ramene, motoru, převodovky, torzky, uložení tlumiče). Prasklej homokineťák spíš cvaká a vadný ložisko zravidla hučí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 24. Červen 2008 Sdílet Vloženo 24. Červen 2008 anebo to taky může být špatný čep, taky bouchá jen někdy. Nech si auto zvednout na zvedáku a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laso82 Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 (editace) No mne podobne búcha náprava ked prejdem dákou jamou alebo po hrboloch. Mám nové čapy,klby. Ked dám auto na zdvihák tak sa mi struna s tlmičom celá kýve hore dole . Môže to byť axialné ložisko???? prosím poradte. Je to felícia 1.3 R.V 2001 Alebo to môže byť tlmič samotný??? Necvaká to ale búcha nepravidelne. Editováno: 31. Červenec 2008, autor: laso82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piškot Vloženo 31. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2008 Laso82 : Jestli se ti volně hýbe celý tlumič ( zkus to i do stran ) tak bych vyměnil tu gumu i s ložiskem ( č.7 a 9 ). Rovnou omrkni tlumič jestli to nemá už za sebou. Všichni si taky zkontrolujte řízení jestli nemá vůli. Vemte za spojovačku a zakývejte s ní nahoru a dolu. Dělá to tupé rány a je to cítit ve volantu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra Louvar Vloženo 3. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2008 mě to dělá taky ale v ravym kole ale hlavně kdyš zatáčim na levou stranu na pravou to nedela. :help: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laso82 Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 Laso82 : Jestli se ti volně hýbe celý tlumič ( zkus to i do stran ) tak bych vyměnil tu gumu i s ložiskem ( č.7 a 9 ). Rovnou omrkni tlumič jestli to nemá už za sebou.Všichni si taky zkontrolujte řízení jestli nemá vůli. Vemte za spojovačku a zakývejte s ní nahoru a dolu. Dělá to tupé rány a je to cítit ve volantu. Na volante to necítit až pri cca 120km/h trocha trase ale to bude skôr ojazdenou gumou.Vôlu nemá. Tlmiče to už majú za sebou dávno tak asi to budem meniť celé aj s gumou a ložiskom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piškot Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 S tím řízením jsem to myslel tak že má vůli hřeben řízení vůči " obalu řízení " nebo jak to mám nazvat. Prostě je už vymačkané to plastové pouzdro na obr. č. 11. Na volantu je to cítit lehce při přejetí nerovnosti a hlavně je to cítit na podlaze u spolujezdce. Já mám to samé ale neřeším to. Když jedu zatočím do leva a je to víc slyšet. Zatočím na místě levá pravá a také je to slyšet.Také je dobré vyzkoušet vůli spojovačky proti hřebenu a případně vyměnit ty plastové mističky. Když jsou špatné silentbloky na ramenou tak většinou se to chová tak že při jízdě rovně pridáš plyn aby to šlo pořádně do tahu tak auto jde ke straně a když pustíš plyn tak se zase vrací zpátky. Chce to prostě omrknout. Laso82 : Hlavní je aby jsi měl dobře vyvážená kola a dobré pneu ( stačí když jedna pneu má poraskané kordy a už to vibruje ) Nejlepší je si půjčit od někoho dobrá kola a zkusit to. Ale jak říkáš vyměn tlumiče a uložení a pak můžeš řešit další věci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.