Přejít na obsah

Dotaz bouchání v přední nápravě Felicia

Escrito

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

No mne podobne búcha náprava ked prejdem dákou jamou alebo po hrboloch. Mám nové čapy,klby. Ked dám auto na zdvihák tak sa mi struna s tlmičom celá kýve hore dole . Môže to byť axialné ložisko???? prosím poradte. Je to felícia 1.3 R.V 2001 Alebo to môže byť tlmič samotný??? Necvaká to ale búcha nepravidelne.

Editováno: , autor: laso82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Laso82 : Jestli se ti volně hýbe celý tlumič ( zkus to i do stran ) tak bych vyměnil tu gumu i s ložiskem ( č.7 a 9 ). Rovnou omrkni tlumič jestli to nemá už za sebou.

Všichni si taky zkontrolujte řízení jestli nemá vůli. Vemte za spojovačku a zakývejte s ní nahoru a dolu. Dělá to tupé rány a je to cítit ve volantu.

post-10586-1217493803_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Laso82 : Jestli se ti volně hýbe celý tlumič ( zkus to i do stran ) tak bych vyměnil tu gumu i s ložiskem ( č.7 a 9 ). Rovnou omrkni tlumič jestli to nemá už za sebou.

Všichni si taky zkontrolujte řízení jestli nemá vůli. Vemte za spojovačku a zakývejte s ní nahoru a dolu. Dělá to tupé rány a je to cítit ve volantu.

Na volante to necítit až pri cca 120km/h trocha trase ale to bude skôr ojazdenou gumou.Vôlu nemá. Tlmiče to už majú za sebou dávno tak asi to budem meniť celé aj s gumou a ložiskom.

Odkaz ke komentáři

S tím řízením jsem to myslel tak že má vůli hřeben řízení vůči " obalu řízení " nebo jak to mám nazvat. Prostě je už vymačkané to plastové pouzdro na obr. č. 11. Na volantu je to cítit lehce při přejetí nerovnosti a hlavně je to cítit na podlaze u spolujezdce. Já mám to samé ale neřeším to. Když jedu zatočím do leva a je to víc slyšet. Zatočím na místě levá pravá a také je to slyšet.Také je dobré vyzkoušet vůli spojovačky proti hřebenu a případně vyměnit ty plastové mističky. Když jsou špatné silentbloky na ramenou tak většinou se to chová tak že při jízdě rovně pridáš plyn aby to šlo pořádně do tahu tak auto jde ke straně a když pustíš plyn tak se zase vrací zpátky. Chce to prostě omrknout.

Laso82 : Hlavní je aby jsi měl dobře vyvážená kola a dobré pneu ( stačí když jedna pneu má poraskané kordy a už to vibruje ) Nejlepší je si půjčit od někoho dobrá kola a zkusit to. Ale jak říkáš vyměn tlumiče a uložení a pak můžeš řešit další věci.

post-10586-1217845515_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...