Přejít na obsah

vynechání zapalování, vibrace motoru

lukasmach

Doporučené příspěvky

teoreticky by ti to měli uznat páč to vědí že tenkrát udělali chybu.....do roku 2004 tuším byli krátký vodící lišty...když se ti to stalo a měls záruku tak ti to udělali na záruku....jinak jak píšou kluci zapalovací modul by to mohl být taky....mě blbnul taky a dělalo mě to podobný brikule s motorem jak tobě...nech si to napíchnout na vag...nebo od někoho půjč dobrý modul a odskoušej...a pak jedině ten řetěz.... :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to dneska měl na diagnostickým nástroji,co přines místní technik - taková krabička 30x10 cm - nejdřív to našlo snad 4 závady - 1. a 3. válec - rozpoznán výpadek spalování, vynechává zapalování. Pak to našlo jen 1 válec, pak žádnou závadu a tak dále ...

Jak rozeznám zapalovací modul a řetěz? Problém je v tom, že to asi budu muset nechat odtáhnout do servisu 25 km ....

Odkaz ke komentáři

su to rozvody na 100 percent.

po záruke to menili este na pocet km ale tusim do 60 000.

aj ked urobili chybu, nemopzu za nu zodpovedat ked autop preslo uz 130tis km....

mne to preskocilo na obidvoch ale mal som ich v zaruke a vymene v skodovke zdarma.

ale hned jak sa to stalo som uz nestartoval, tak neviem.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři

su to rozvody na 100 percent.

po záruke to menili este na pocet km ale tusim do 60 000.

aj ked urobili chybu, nemopzu za nu zodpovedat ked autop preslo uz 130tis km....

mne to preskocilo na obidvoch ale mal som ich v zaruke a vymene v skodovke zdarma.

ale hned jak sa to stalo som uz nestartoval, tak neviem.

zase na druhou stranu, nikde není stanoven interval výměny řetězu či ližin, takže nějakých 130t km by pro mě nebyl argument

Odkaz ke komentáři

taky bych rekl na stoprocent že jsou to rozvody, když to přeskočí jedna vačka je kousek poutočená,většinou se to stane při krátkým popojetí jako si měl ty a navíc když máš špatnej modul, \udělá to nepravidelný chod motoru, a to je šance k přeskočení. jinak výměna tě výjde asi na 4000 Kč záleží ale na serčvisu, pokud bys měl řádně vyplnšnou servisku, tak platíš jen polovinu, teď si nejsem jist, ale myslím že materiál neplatíš, nebo práci. a ty rány z výfuku ti může dělat špatně spálenej benzín, potkat by se tam nic nemělo. ale startování ti nedoporučuji.zíra v práci se ti podívám jestli je vidět přeskočenej rozvod jen když sundáš plast na motoru.myslím že jo,ale nejsem si jist.

Odkaz ke komentáři

Kdyby ti to jenom chcípalo a nevycházeli rány z motoru. Typoval bych to na přívod paliva. Buď podávací čerpadlo v nádrži nebo pumpa na motoru. Nevím přesně jak je to u HTP dělaný. Já se vyznám v FSi.

Jestli máš diagnostiku zkus kouknout do bloku na tlak paliva. V případě ztráty tlaku ti mohou nastat ty výpadky v zapalování.

Další příčína jsou ty zapalovací moduly. Některý starší provedení byly málo těsněný a vlhkost je dokázala zničit.

Odkaz ke komentáři

na prave strane hlavy jsou krytky do nichz se po demontazi nasunou pripravky na postaveni vacek.pod nimy jsou videt drazky.kdyz se nechaji postavit do roviny OK.pokud ne preskoceno.a preskakuje vyfukova vacka o jeden zub.

super, dik za doplnšní, nebyl jsem si tím úplně jist. ale je to tak ja říkáš, zítra to rpo názornost práci nafotím.

Odkaz ke komentáři

přikládám slíbené fotky, pohled od převodovky, šipky ukazují na šroubky, ty se demontují a vevnitř je hřídel s zářezem na fotce není moc vidět, a na poslední fotce je vidět přípravek který se nasadí na obě hřídeledotáhne a tím drží aretovaný vačky a zároveň sou seřízený, jinak když oděláš obě dvě zátky a podíváš se tam tak to uvíš jestli jsou vodorovný- to je dobře a nebo jedna z nich je pootočená, a to značí přeskočený rozvod.

post-14559-1215525088_thumb.jpg

post-14559-1215525117_thumb.jpg

post-14559-1215525153_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...