brtenak Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 Mám 1,9 TDI 66kw ALH čeká mě výměna oleje a zajímalo by mě zda používáte clenery či čističe či jak se tomu správně říká co se nalijí do motoru před výměnou a nechají se chvilku na volnoběh blafat a pak se olej vypustí.Nebo jenom teplý motor-vypustit- nový filtr-nový olej a je hotovo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 Som za: teplý olej vypustit- nový filtr-nový olej a je hotovo. Ak sa nemýlim, tak preplach sa používal hodne dávno ked este neexistovali celoročné oleje, takže na leto sa lial letný olej a na zimu zimný olej viskoznejsi, medzi tym sa robil preplach. Pri dnešných olejoch je preplach zbytočný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 brtenak ziadne cistice nepouzivam iba ako pises teplý motor vypustit nový filter olej hotovo... prajem ti vela stastnych km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 3. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2011 Ano, taky jsem to takhle teď dělal. Jen pozor ať to není horký, dost blbý nechat si polít prsty horkým olejem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 4. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2011 Je tu někdo kdo dává do okty olej 15W-40? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 5. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2011 KaJe o octavii neviem ziadnej ale kamarat dava do golfa lV 66kw tdi na leto castrol 15w40 a na zimu 10w40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2011 Díky. Docele přemýšlím nad tím, že bych to zkusil. Specifikaci taky splňuje a možná by mi to tolik nežralo olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 6. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2011 KaJe nechcem ta sklamat ale pochybujem ti prestane zrat olej ta zmena velmi tomu nepomoze pricinu treba hladat inde a odstranit ju a nemusis nic skusat... daj vediet ako si to vyriesil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovanini Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 Zdravim,mate niekto skusenost s tymto olejom?Q8 FORMULA EXCEL 5W40.Je to z Kuvajtu a tam je najkvalitnejsia ropa(nizkosírnata).Cena za 4L oleja je 600kč a to je fakt slusne,len aby to nebolo na ukor kvality.Dik za info(je to do O1-1,9TDI-66kw-150000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 jovanini tu Q8 FORMULA EXCEL 5W40 môžeš bez obáv kupit a použit vo svojom motore... len dodrž servisný interval výmeny oleja a bude to v pohode... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaper Vloženo 23. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2011 Chystám se na výměnu oleje. Chtěl bych se vás odborníků zeptat zdali je dobré před výměnou motor "pročistit" nakým přípravkem popřípadě jakým? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Já jsem si tady to vlákno pročetl a dověděl se, že není třeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 24. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2011 Zdravim,mate niekto skusenost s tymto olejom?Q8 FORMULA EXCEL 5W40.Je to z Kuvajtu a tam je najkvalitnejsia ropa(nizkosírnata).Cena za 4L oleja je 600kč a to je fakt slusne,len aby to nebolo na ukor kvality.Dik za info(je to do O1-1,9TDI-66kw-150000km Odkaz na oleje Q8: http://www.q8oils.sk/sk/q8/produkty.asp?sk=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 28. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2011 Zdravím lidi, mám dotaz. Když je na měrce oleje min a max tak kolik je to litrů? Jestli třeba mezi tím se hladina pohybuje mezi 4ma 4,7 litry nebo jak to je? Kdo ví ať odpoví díky je to jen tak pro info ať vím kolik mi toho ubylo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 29. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 Luke.Kraut rozdiel na ryske-mierke olejovej je medzi min a max cca 1liter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 29. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 Děkuji takže to tak vypadá, že si Octa vzala na 4 tisíce půl litru. Sakra to mi příjde nějak hodně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 29. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2011 Luke.Kraut ak ťa to poteší tak sú motory ktoré majú väčšiu spotrebu oleja ako máš Ty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovanini Vloženo 3. Září 2011 Sdílet Vloženo 3. Září 2011 Zdravim,mate niekto skusenost s tymto olejom?Q8 FORMULA EXCEL 5W40.Je to z Kuvajtu a tam je najkvalitnejsia ropa(nizkosírnata).Cena za 4L oleja je 600kč a to je fakt slusne,len aby to nebolo na ukor kvality.Dik za info(je to do O1-1,9TDI-66kw-150000km no este dopisem:auto ma QG1-premenl.serv.interval,predtym daval majitel do auta mobil 1-0w40,ja som tam dal castrol edge 5w30-LL,ale rad by som sa vratil na klasicky interval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 3. Září 2011 Sdílet Vloženo 3. Září 2011 jovanini v pohode mozeš prejsť na QG2 servisný interval nič ti v tom nebráni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 3. Září 2011 Sdílet Vloženo 3. Září 2011 Ahoj vsem Cetl jsem skoro cele tohle tema, ale nenasel jsem ani pri vyhledavani nejake udaje o oleji EUROL. Jedna se me o to, ze jsem pred tydnem koupil O1 1,9 TDI. A v motoru je prave onene olej EUROL 5W40 Turbo. Jde me o to, ze tento olej vubec neznam, a ani pri vyhledavani na netu, jsem o nem skoro nic zajimaveho nenasel, takze chci vedet jestli je tento olej OK a nebo je to nejaky laciny smejd, ktery by bylo vhodne co nejrychleji vymenit ? Jinak po precteni ruznych natoru, jsem si uz objednal olej Total Quartz 9000 5w40. Takze kdyz by ten EUROL byl nejaky moc fuj, tak bych to radeji co nejdrive vymenil za ten Total. ja na eurol jezdim ve skutru nakitovanym uz 11 roku a v pohode .kamos ho lil do auta taky nekolik roku a v pohode.je to mene znama znacka ale kvalitni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tumik21 Vloženo 8. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2011 Mám motor 1,9tdi 81Kw, co říkáte na olej castrol edge turbo diesel 5w40 ??? nebo co by jste doporučili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 ivuso: Bez problemu ho muzes pouzit, splnuje normu pro PD VW 505.01 takze se nemusis obavat. Jen nechapu, proc nechces zustat u te 5w40 kdyz prave 5w40ka odolava vecim teplotam nez 30ka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 pripájam sa ku Grymovi súhlas... môžeš ten shell použiť bez obáv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxa421 Vloženo 13. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2011 (editace) mám O1 1,9tdi 66KW ALH, můžu tam dát olej Shell Helix Ultra X 0W-30 nebo radši nedoporučujete? Díky za info Editováno: 13. Listopad 2011, autor: Maxa421 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2011 Není to moc, už? Spíš bych šel do 5W-40. Jinak důležitá je specifikace VW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.