Maurik Vloženo 4. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2011 Ano, rozhoduje cena a ten Mobil je levnější než Castrol :-) Tak tedy koupím ten Mobil. Teď jen vybrat správný filtr, ale když píšou, že to je i na toto: SKODA;OCTAVIA Combi (1U5);1.6;07.98-;74;101;1595 Tak to asi může být ne? Moc ti děkuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 4. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2011 Maurik Nemáš zač ďakovať to je v pohode len nech auto slúži... Ináč ide ti tam taký filter viď foto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maurik Vloženo 4. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2011 Díky a mohl by to být i tento filtr: http://www.autodily-prostejov.cz/filtry/olejovy-filtr-audi-seat-skoda-vw.html Já jen, že tam toho kupuju víc, tak abych to vzal při jednom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 5. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2011 Maurik Jasné zober ho nakúpiš všetko na jednom mieste... Ja som Ti tú fotku dal iba ako info nemusí byť presne ten Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maurik Vloženo 6. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2011 Tak je vše objednané a zaplacené, tak snad jsem to nějak tím olejem nepokazil a nebude vadit, když tam naleju ten Mobil :-)Prostě je to na prd, když člověk nevím, co je momentálně v autě za olej! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 7. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2011 Maurik Napíšem Ti to ešte raz môžeš byť absolútne kľudný ten olej čo si objednal je určite lepší ako ten čo máš teraz v motore Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maurik Vloženo 7. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2011 Dík, ale to víš, já jsem ze všeho vyjukanej :-) Já četl tolik diskuzí, že jsem z toho zmatený :-)Já jsem nesvůj, když nevím, co právě teď mám v autě za olej, ale i jiné kapaliny, tak nechci něco pokazit. Jinak ještě jednou moc děkuju za informace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 7. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2011 Maurik Ty už nerieš žiadne diskusie zbytočne sa tým zaťažuješ hlavne vymeň olej a filter a jazdi,jazdi a ešte raz jazdi... potom dáš vedieť čo ja už viem teraz že určite tým olejom nič nepokazíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajka Vloženo 13. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2011 Zdar chlapi mám QG0 s víměnou 10000km a chtěl bych to na vagu namačkat na 15000km.šlo by to .používám olej castrol 5w-40, za rok najedu víc jak 10000km.dík za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 13. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2011 http://forum.skodahome.cz/topic/101603-obecna-pravidla-pouziti-motorovych-oleju-pro-dieselove-motory-koncernu-volkswagen/page__view__findpost__p__1470955 pozn. č. 2 a 3 !!! Já nevím, že vám je líto dát pár korun na víc za olej. Motor vám slouží dobře, tak proč ho šidit. V práci kdyby vám dali 60% výplaty za stávající práci, tak půjdete stávkovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajka Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 dík za info to je to co jsem chtěl vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohar Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 len keď dáš po polosyntetike plnu synt.tak ti može rozpustiť všetok bordel v motore a tym upchat olejove kanaliky a tym by si mohol zničit motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohar Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 dík za info to je to co jsem chtěl vědět Mne sa to stalo ešte kedysi na favoritke.teraz mam octavku 1,6 75kw a tiez je tam 10w40 a nebudem davat iny,lebo by som musel dat urobit komplet vyplach motora aby som mohol zacat davat iny olej,a to robit nebudem,radsi zostanem u toho co je tam od novoty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 je normalni,aby pri vymene oleje zbylo u 1,8 turba jen 3,5l oleje??nedochazi k opotrebeni motoru??od jake hladiny se rozne kontrolka stavu oleje,ze ho mam malo v motoru?kolik vam zbyva pri vymene?..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 jinak jezdinm na Shell Helix 5w 40,jedna z nej voleb oleju... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 (editace) pohar len pre tvoje info 10W40 vôbec neurčuje či je olej synteticky alebo minerál! a ver tomu že keď tam nalejem 5W40 nič sa nestane žiadne karbóny sa nerozpustia ak bol stále dodržaný výmenný interval a nepreťahoval sa... lebo potom to môže dopadnúť aj takto... http://www.assuredpe...on%20issues.pdf EDIT: stany keď máš olej na minime viď ryska vtedy by sa ti mala rozsvietiť oranžová kontrolka oleja... komplet náplň vrátane olejového filtra je u tvojho motora 4,5l dajme tomu že si to mal na minime a nie vždy všetko pri výmene vytečie von tak je to možné že si dostal von iba 3,5l... preto je potrebné kontrolovať stav oleja ryskou a keď chýba tak doplniť... Editováno: 29. Prosinec 2011, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 Prosím vás, projel jsem všechny stránky ale moudrý prostě nejsem.Udělal jsem špatně když jsem do 1.6/75 Kw nalil ARAL 10W - 40 a použil olejový filtr mann ? Nebo by bylo lepší na jaře, kdy se chystám na výměnu oleje použít něco jiného? Chci dávat do auta fakt jen to nejvhodnější, protože už nechci řešit přidřený motor a drážy ve válcích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 (editace) Preco si tam dal 10w40??? Splna ten ARAL olej normu VW??? Filter MANN je o.k. Mal si tam naliat ARAL 5W40. LINK: http://www.olejservis.cz/aral-high-tronic-5w-40-4lt/d-73910/ Editováno: 2. leden 2012, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 Aral Blue Tronic 10W40 spĺňa benzínovú normu od VW 500.00 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
schneefall Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 OK tak jestli tomu motoru nebude vadit přechod z 10 na 5W, tak ho tam při další výměně šoupnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 schneefall ten prechod na 5W40 mu určite neuškodí... môžeš skrátiť servisný interval na 10 000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 nechapu proc nejezdite na kalsiku 5w 30 nejlepe shell helix? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 Nejlépe je pro každého něco jiného. Zkrátka stačí aby olej vyhovoval VW specifikaci. Důležité! je dodržovat hlavně intervaly, popřípadě je z 15 zkrátit na 12-13 tkm, a kontrolovat hladinu. To je podle mně lepší služba motoru než používat nějaký "nejlépe" olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 stany Ja to chápem prečo každý nejazdí na Shell helix 5W30... Lebo nie je vhodný pre všetky motory a u mnohých rozhoduje aj cena kde ti lacnejší olej urobí tú istú službu... Ako píše Wojnar dôležitá je norma VW a dodržať servisný interval výmeny oleja nenaťahovať ho!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 ok,tak ja koupil 5l Helixu za 800kc,coz co je fajn cena...je to 5w 40,predtim jsem se spetl,ze jsem psal o 5w 30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.