PROCHY603 Vloženo 29. leden 2012 Sdílet Vloženo 29. leden 2012 Olej mozes doplnit kedy chces . Treba si precitat manual k autu navod na obsluhu a udrzbu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 29. leden 2012 Sdílet Vloženo 29. leden 2012 Olej mozes doplnit kedy chces . Treba si precitat manual k autu navod na obsluhu a udrzbu. tak me to tak prijde nelogicke,ale v knizce jak na to pisou,ze se ma dolivat az je A rozmezi a,nevim proc,jinak se ma udrzovat v rozmezi B... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 29. leden 2012 Sdílet Vloženo 29. leden 2012 V knihe jak na to su popisane blbosti. Olej treba mat stale v strede mierky -B. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 našel jsem olej Shell Helix Ultra Diesel 5W-40 Má někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 Je to O.K. olej shell 5w40 nie je urceny pre TDI-PD motory. Nabuduce napis aj aky mas motor v aute??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 DonnJarda Je to značkový olej vhodný pre dieslové motory takže do rotačky bez obáv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 nemám PD mám 1.9 TDI 66 kw a nejhorší je že newím kdy tam byl naposled olej měněný a ani co tam bylo nalito proto to raděj vyměním. Auto mám z Německa a žádní info k němu nebylo a papírek kde by to melo být napsané tak ten tam sice je ale písmo je už nečitelné. Tak doufám že tam bývalý majitel lil 5W-40. Výrobce doporučuje právě Shell Helix Ultra ale když jsem se díval tak jsem narazil právě na ten Helix Ultra Diesel tak newím včem je lepší/horší než jen ten Helix Ultra 5W-40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 DonnJarda Tak už ti netreba nad ničím rozmýšľať iba ho čím skôr objednať spolu s novým olejovým filtrom a vymeniť!!! Ináč môžeš použiť aj Shell Helix Ultra 5W40 lebo tiež spĺňa normu VW505.00 bez obáv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 31. leden 2012 Sdílet Vloženo 31. leden 2012 nemám PD mám 1.9 TDI 66 kw a nejhorší je že newím kdy tam byl naposled olej měněný a ani co tam bylo nalito proto to raděj vyměním. Auto mám z Německa a žádní info k němu nebylo a papírek kde by to melo být napsané tak ten tam sice je ale písmo je už nečitelné. Tak doufám že tam bývalý majitel lil 5W-40. Výrobce doporučuje právě Shell Helix Ultra ale když jsem se díval tak jsem narazil právě na ten Helix Ultra Diesel tak newím včem je lepší/horší než jen ten Helix Ultra 5W-40 Helix Ultra Diesel-je urceny len pre DIESEL. Helix Utra-je aj pre DIESEL aj pre BENZIN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MachiSSS Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 Chlapi, chystám se na výměnu oleje. Mám 66kw TDI, ALH, r.v. 2003. Teď tam mám OMV Bixxol Premium. Zjistil jsem, že se prodává i OMV Bixxol Premium Diesel. Je v tom velký rozdíl? Měl bych tam dát spíš ten Diesel? Oba jsou určeny pro diesely dle popisu. http://www.oleje.cz/...rod.php?id=1467 http://www.oleje.cz/...rod.php?id=1549 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 20. Únor 2012 Sdílet Vloženo 20. Únor 2012 MachiSSS Dôležité je aby tvoj olej spĺňal normu VW505.00 a tie ju oba oleje spĺňajú a ešte aj cena je rovnaká čiže ktorýkoľvek už objednáš urobíš dobre Len dodrž servisný interval a nepreťahuj výmenu a nič lepšie pre svoj motor urobiť nemôžeš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stany Vloženo 21. Únor 2012 Sdílet Vloženo 21. Únor 2012 Jak vam motor u 1,6 a 1,8 zere olej..na 1000km a nebo na servisni interval 15.000? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 22. Únor 2012 Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 Záleží na mnoha okolnostech. Jednak můžou být špatné gufera, těsnění atd., nebo motor je starší a trochu bere olej, taky může být špatná viskozita....správně by neměl žrát skoro nic, ale ve směrnicích škodovky je tuším krajní možnost spotřeby oleje až 0,5l/1000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 22. Únor 2012 Sdílet Vloženo 22. Únor 2012 1,6 - najeto celkem 40.000km a doplněno celkem 0,8L LL oleje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rostislav81 Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 ahojte, mam octaviu 1,9TDI 81kW (ASV) a v nej novy olej Castrol 5W40 specifikacie 505.00. Mechanik mi povedal ze tato specifikacia nie je najlepsia pre dany motor - ze lepsia by bola 505.01. No ked som nazrel v navode na obsluhu, vydedukoval som z toho ze 505.00 je vhodny pre vsetky dieselove motory okrem PD - vid priloha. (Servisny interval QG2) Co si o tom myslite? Aky olej pouzivate vy, ktori mate tento motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Rostislav82 Zmeň mechanika lebo veľa o tom asi nevie... ináč nič sa nestane ak by si použil VW 505.01 ale fakt ti ho netreba... správne si si to našiel sám potrebuješ normu pre svoj motor VW 505.00 a tvoj olej ju splňuje takže punktum finito pozdrav mechanika iné riešiť nemusíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rostislav81 Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 No volal som aj do autorizovaneho servisu skoda (BOAT), kde som sa na to pytal a mechanik mi povedal tolko ze 505.00 sa dava do PD-ciek. To ma zaskocilo este viac, ako ked mi to povedal mechanik z neautorizovaneho servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 (editace) Rostislav81 To snáď ani nie je možné ako môže mechanik v autorizovanom servise také niečo čo i len vysloviť že do PD-čka ide VW 505.00 silné cafe... Ale späť k tvojmu motoru ty len tam daj čo tam patrí VW505.00 a dodrž servisný interval výmeny a tvoj motor zvládne 500-600 aj 700tkm a ani sa nezadýcha Editováno: 26. Únor 2012, autor: rsrsrs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rostislav81 Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 To snáď ani nie je možné ako môže mechanik v autorizovanom servise také niečo čo i len vysloviť že do PD-čka ide VW 505.01 silné cafe... On tvrdil ze do PD sa dava VW 505.00, nie 505.01 ako pises. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Rostislav81 Jasné už som to opravil. Ja viem čo tam ide len on je asi mimo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovosh Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 (editace) Chci si sam poprve vymenit olej..... Jaky olej je nejlepsi pro 1,8T RS AUQ 132kw? Ted tam mam Liqui Moly 5w30 a po 10000km je na stredu merky (bez dolevani), ale je uz docela hodne cerny... Mam tam davat i dale stejny nebo je neco lepsiho? Dik za info.... Editováno: 28. Únor 2012, autor: Ovosh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Pavlat Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 (editace) zdravim mam dotaz ohledne oleje ... mam 1,9tdi 66kw a je tam dle stitku shell helix hx7 av a chtel bych tam nalit ARAL Blue Tronic 10W-40 nezkazim tim neco diky za radu EDIT: jeste upresneni jde o motor AGR Editováno: 29. Únor 2012, autor: Wojnar Edituj příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 Ovosh Tých Liqui Moly 5w30 je viac druhov ktorý konkrétne dávaš ty? Ináč ak spĺňa normu tak by som ostal pri ňom je to dobrý olej za iný by som nemenil je to zbytočnosť hlavne ho vymeň a nepredlžuj interval výmeny a urobíš pre svoj motor to najlepšie čo môže byť!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 (editace) Martin Pavlat Ten shell helix hx7 av čo tam máš teraz je tiež 10W40? ARAL Blue Tronic 10W-40 spĺňa normu VW 505.00 takže ak ho naleješ do svojho motora určite nič nepokazíš... Editováno: 29. Únor 2012, autor: rsrsrs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovosh Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 Na presny typ se mrknu... No interval vymeny je 15000km. Mam nalitano 10000km a olej se mi zda uz docela hodne cerny, tak ho radsi pro jistotu vymenim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.