Přejít na obsah

Tlumeni podbehu

bojler

Doporučené příspěvky

Jasně.

Sundat, umýt. Z horní strany (ta co není po montáži vidět) jsem to natřel gumoplastem (bitumenem) BODY 930.

Na vnitřní stranu (ta do které mlátí kamínky) jsem nalepil starý šedivý koberec. Normálním Chemoprenem. Drží to a na staré Fabce to drželo nejméně 2 zimy.

Podstatně to v kabině ztlumilo hluk od pneumatik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud bys auto zvedl heverem, jsi hodně šikovnej a budeš mít velmi malý šroubovák, tak by se Ti to snad mohlo nějak podařit. Já, ale kola vždycky sundal. Je tam pak dost místa. Povolení šroubů na kole zabere opravdu jen pár minut. Pokud nebudeš natírat plast tím bitumenem, tak ho ani nemusíš sundávat.

Odkaz ke komentáři

Nemá tam co hnít. Koberec je přilepený na plastu a velmi rychle vyschne.

Byl to koberec s rovným a krátkým chlupem. Ne smyčkový!

Já neměl nikdy potřebu to sundávat, ale když jsem to kdysi zkoušel tak to sice docela těžko, ale šlo.

Normální Chemoprén. Nebo si vyzkoušej malý čtvereček koberce a nějaké jiné lepidlo jako vzorek.

Odkaz ke komentáři

Zitra to zkusím vyfotit jak to mám udělané. Nemusí to být ani moc velké a přitom to kamínky tlumí dobře. Koberec jsem vzal, protože filc nemám. Momo to mám obavu, že na karimatku budeš potřebovat nějaké lepší lepidlo, než je zmiňovaný Chemopren. Mám pocit, že je ta hmota dost podobn Mirelonu (pod plovoucí podlahy) a ten mi to vůbec nedrželo!

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...

Origo tlumení podběhů FI je jen jen an zadní nápravě a je fakt bez účinku. Pokud máš čas a náladu. Udělej to tak jak jsem popsal výš. Opravdu je to poznat. Prace na jedno odpoledne. Ale chce to vyhřátou garáž nebo počkat do jara.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Hm a treba tam to tlmenie? Najazdil som čo to na Roomstroch aj FII a nepamätám si žiaden veľký rozdiel oproti FI, kde som ten filc mal...

Mě přijde, že u FI bylo vzadu od podběhů méně hluku,. za deště při projezdu kaluží je to také znatelné..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...