Publikováno Červenec 26, 200817 r Jen pár fotek, kdyby někoho zajímalo. Pohodová práce v klídku s pokecem. Cca 3 hodiny. Veliké díky Jardivi (Mobb77) stabík s lůžkama a plechama 2400 (sebo) všechny šrouby nové (520) škoda šrouby utahovány momentovým klíčem dle DP. Super práce. Rozdíl obrovskej. Před výměnou a po výměně.
Červenec 26, 200817 r Autor já měl první verzi stabíku, bez dorazů. Takže byl vloni opravovanej (navařením podložek a nový lůžka), ale nebylo to ono. Zejména pak drhnutí o hliníkovou konzoli ramena. Tohle všechno je pryč. Je to ještě víc tužší než jen po montáži cupra silentbloků. Při brždění se to zdálo drživější. Ale najel jsem s tím jen 15 km, takže hodnocení zatím super. Uvidíme co dál. Jo a změřena skutečná světlá výška. Nejnižší body 5,5 cm od dokonale rovného podkladu. A zdá se mi trošičku jinak tvarovanej, nebo byl můj už v hajzlu. Takže při onom brutál snížení je dosaženo o trochu lepší pozice kosti nežli jsem měl s mým stabíkem.
Červenec 26, 200817 r Může mít jinej tvar, FRS má přece shozeno o 15mm vůči ostatním. Líbí se mi ta barevná historie na čelisti - 1. fotka Chtělo by to dodělat.
Červenec 26, 200817 r Autor přesně tak jsme s tím stabíkem uvažovali. Zdá se mi i víc rozevřenej, cca o 5 mm. Třmen bílej, kousek zelený a pak litinově zrzavá
Červenec 26, 200817 r Autor kór u mýho auta těžko ověřit v zatíženém stavu. Hlavu tam člověk nedá To proč jsem měnil se odstranilo a to je to hlavní. A třmeny byto chtělo RS
Červenec 26, 200817 r Autor geoška je samozřejmost jestli pojedu do barumu na laserovou, tak 700 a jestli k Zítkovi (škoda), tak cca polovinu. Ale do barumu bych musel sundat nárazník :D
Červenec 26, 200817 r Zajimave... Zjistim co mame u cervene fabci my a kdyztak prijde zmena Ted jsem tam nechal vymenit silenbloky za cupracky, ty puvodni, 100 tisic najeto, uz byly utrzeny oba.
Červenec 29, 200817 r mam prosbu chystam se vymenit tyc ke stabilizatoru a potrebovala bych poradit jaka znacka je nelepsi a cenove dostupna, abych to za pul roku nemusela delat znova.... a potrebuju teda jen pouzdro ( 1ks - 2 ks ?)ke stabilizatoru a tu tyc? diky moc za odpověď
Červenec 29, 200817 r a jeste mam prosbu jaky prumer pouzdra stabilizatoru na 1.2 HTP, 03? nevite někdo ....
Červenec 29, 200817 r Autor já dal originál díl. Origo RS. Dal jsem nový lůžka (gumy 2 ks) nový přídržný plechy (2 ks). Nový šrouby (4 ks)
Červenec 30, 200817 r a jeste mam prosbu jaky prumer pouzdra stabilizatoru na 1.2 HTP, 03? nevite někdo .... nemáš náhodou čísla pro nákup?
Červenec 30, 200817 r nemáš náhodou čísla pro nákup? to nemam, ale nemelo by to byt poznat z technicaku?....
Září 25, 201014 r na jak dlouho výjde výměna čistě stabilizátoru? A dá se vyndat v pohodě, aniž by se musela dávat dolu nápravnice? Jako jestli se s nim tam vykličkuju, abych ho vyndal a dal jinej.
Září 25, 201014 r bez schození nápravnice vyndat nejde (taky jsem v to doufal, ale prostě vykličkovat je nemožný) jináč u mne v bojových podmínkách to trvalo tuším 4hodky (ale dost času jsem trávil nad strhlým šroubem u kosti)......je to práce na hovno, ale výsledek stojí za to (u mne 22mm stabilizátor z Cupry)
Září 25, 201014 r A k těm bojovejm podmínkám stačí zvednout auto a vlázt pod něj a nápravnici přidržovat heverem nebo jak si to dělal?
Září 25, 201014 r Ten Cupráckej je opravdu 22mm? Nemáš nějaký objednávací čísla a tak? Bylo by dobrý tuhle úpravu sepsat a pak tohle téma třeba vypíchnout k ostatním Tohle vědět dřív, tak sem nemusel kupovat drahej eibach stabík, kterej má taky 22mm...
Září 25, 201014 r auto jem zvedl na hevery, vypodložil.....nápravnici jsem si zvedal pomocí paleťáku (kamarád měl a je to na tohle supr věc) - pak jen opatrně spouštěl, aby se nepoškodilo řízení......na hever by to taky šlo,ale bacha ať ti ta nápravnice z něj nesklouzne PS: sorry upsal jsem se - stabík z Cupry R je 20mm...asi jsem to opsal od tebe a ty 2mm udělají dle mne taky svý....ale jako levnější varianta to není zlý číslo stabíku z Cupry R je 6Q0 411 305 AC Upraveno Září 25, 201014 r od kibi
Září 25, 201014 r ok, a jak pociťuješ změnu? Já mam zatim jen zadní jabba sport stabík a řekl bych, že se to v zatáčce chová jinak. Takovej přetáčivej pocit z toho mam. Nevim, jak bych to ted popsal....
Září 25, 201014 r já když vyměnil přední (měl jsem první verzi stabíku - 16mm) hned přišlo, že auto je lehce tužší (líp drží v zatáčkách, menší náklony) a hlavně mi konečně kosti v místě napojení na stabík neškrtaly o plasty podběhů - při tom snížení co jsem ze začátku měle to dělalo, po výměně stabíku za cupra tam je malinká mezera (osobně se mi zdá cupra stabík lehce širší) a je klid ono se to těžko popisuje, ale prostě ta změna cítit je a to rozhodně v dobrym slova smyslu
Září 25, 201014 r No nevím co jsi měl za stabi na autě,ale pokud bylo origo z výroby tak jsi 100% neměl průměr 16.Jinak když pominu tlumiče tak platí přední stabi silnější..auto je nedotáčivé...pokud je silnější zadní nebo zadní náprava tak je auto přetáčivější.
Září 25, 201014 r pokud bylo origo z výroby tak jsi 100% neměl průměr 16 nevím co mám za den,ale určitě né počtářskej psaljsem i na hoře že 2mm udělajá své = jasný měl jsem origo nejslabší 18mm stabilizátor - ještě ten první bez zajištění posunutí uložení......jinak chování auta je opravdu lepší než s úzkým stabíkem...podvozek mám stočenej o nějakých - 55mm, tuhost jsem dal cca lehce tvrdší než originál podvozek a jsem spokojenej = reakce na volant OK, neplavu a naopak příjemně auto sedí
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.