tomikutik Vloženo 2. leden 2010 Sdílet Vloženo 2. leden 2010 zatial sa mi nic take nestalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onmi Vloženo 4. leden 2010 Sdílet Vloženo 4. leden 2010 (editace) Všiml jsem si, že když motor vytočím a pak sundám nohu z plynu a jak jdou otáčky dolů, že tam asi něco rezonuje. Nedělá to taky někomu? Taky mi to dělá. To bude to, jak jsem už tady psal. Takové jakoby bublání nebo zvonění, těžko se to popisuje. Je to slyšet i při pomalé jízdě, hlavně při rozjezdu. Ale nedělá to furt stejně, někdy víc, někdy míň. I v závislosti na zahřátí motoru. Mám MR2010 najeto cca 6tis a docela mě to sere (admin promine). Sakra co s tím?? Editováno: 4. leden 2010, autor: onmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richard Štefíček Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 To bublání jsem tam začal slyšet asi po 100km co jsem si auto přivezl domů. Neví nekdo co to je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepino.joska Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 (editace) Ale to bublábní je podle mě klasický zvuk výfuku u této motorizace. Mě jde o rezonaci, nebo takový drnčení, když je motor vytočenej a dá se noha z plynu... Editováno: 18. Únor 2010, autor: Cjoctavian citacia predchádzajuceho prispevku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 3. Březen 2010 Sdílet Vloženo 3. Březen 2010 (editace) Tak mi poriadne dvihol sebavedomie mame skoro tak dobry motor ako 5,2 V10 FSI Editováno: 3. Březen 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 10. Březen 2010 Sdílet Vloženo 10. Březen 2010 Vidím, že tu řešíte spotřebu 1,4 TSI. Nikdo nemůže čekat, že tento motor při svižnějším ježdění bude nějak ekonomický. Měl jsem možnost si tento motor vyzkoušet a průměrná spotřeba neklesla pod 9 litrů/100km. To co uvádějí v papírech je sice hezké, ale dosáhnot toho může jen kloboučník se stylem jízdy dodržování předpisů. Co se týče 1,8 TSI, je na tom ještě hůř. Měl jsem možnost se svézt v renaultu Grandtour s motorem 1,4 TCi, 130k, spotřeba neklesla pod deset litrů. Včera jsem jel v nové Astře s motorem 1,6 Turbo, 180k, spotřeba neklesla pod 12 litrů/100km!!! A navíc jsem ty koně hledal kam utekly. Ony tehle přeplňovaný benzíny táhnou pěkně z kraje a jedou, ale počítejte, že si svou daň vyberou ve vysoké spotřebě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onmi Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Ale to bublábní je podle mě klasický zvuk výfuku u této motorizace. Mě jde o rezonaci, nebo takový drnčení, když je motor vytočenej a dá se noha z plynu... Teda jestli tohle je normální zvukový projev, tak to mě potěš! Já žiju furt naději, že se to nějak vyřeší. Že to buď časem přejde samo, nebo bude nějaká svolávačka na výměnu výfuku nebo tak něco. Ale to jsem asi naivní. Mimo město OK, ale po městě je to až trapné, akusticky to ten (jinak dobrý) motor značně degraduje. Zvláštní, že v mrazech (okolo -10st.) to nedělalo. To byla jiná káva, to byl samet! Tak by to asi mělo být, ale takhle?! Ach jo, kdybych to býval byl věděl, tak jsem oželel eleganci a vzal bych 1,8TSI. Už jenom kvůli tomu debilnímu "bublání" tento motor nemůžu nikomu doporučit. Protože pokud někdo má sluch místo hluchu, tak bude trpět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Nemozes ten zvuk nahrat, nech viem, co presne myslis? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikutik Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Presne tak,ak by sa ti dalo,tak to nahraj... Lebo mne ziadny taky zvuk motor nevydava. Stale je nadherne ticho, aj ked je -15 aj ked +10... Si to tak skaredo napisal, ze ludia po precitani ten motor uz nebudu chciet... a pritom je super Nemam ziadny problem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan.Jack Vloženo 16. Březen 2010 Sdílet Vloženo 16. Březen 2010 Nemá někdo 1.4 TSi se 7st. DSG? Za týden budu mít 1.6 TDI se 7 st. DSG, tak bych to chtěl pak porovnat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onmi Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 Ošklivě jsem to napísal - a to jsem se ještě krotil... Nemám techniku, čím bych to nějak kvalitně nahrál, tak jsem akorát dceři sebral empétrojku položil ji pod práh a toto je výsledek. Myslím, že je z toho poznat, co se mi nelíbí. studený motor: onmi.wz.cz/studeny.wav teplý motor: onmi.wz.cz/teply.wav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 TAK PRESNE TOTO MAM AJ JA! Ale ja som si myslel, ze to ma nejaky suvis s RS koncovkou vyfuku, ktoru mi koncom roka navarovali...Mne to pripada ako nejake bublanie vody v koncovom tlmici, alebo nieco take. Podla mna len niekde chrci skondenzovana voda po studenych startoch a kratkej jazde... Ale kazdopadne to pocut LEN zvonku a len za autom...vo vnutri ani naznak. A este dodam, ze pokial je to tak u vsetkych 1,4 TSI, tak tato negativna vlastnost je nic oproti tomu, co tento skvely motor dokaze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikutik Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 (editace) Tak dnes som to pocuval a presne ako Cjoctavian a ako ty onmi, mne to tiez robi. Ale ako pisal Cjo, ten zvuk vnutri absolutne nie je pocut, krasne ticho. To sa ti ten motor tak velmi zhnusil? Je ti to vnutri vyrazne pocut? Editováno: 17. Březen 2010, autor: tomikutik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onmi Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 Tak koncovka to určitě není, žádnou nemám. Něco jako voda v koncovém tlumiči, to jsem taky zaregistroval, ale to je spíš takové prskání nebo plivání, po delší jízdě to přestane, a navíc to nemá takovou sílu, aby to bylo slyšet uvnitř - to mi nevadí. To co jsem nahrál vychází někde z prostředka auta a uvnitř to teda slyšet JE. Kdyby nebylo, tak bych to neřešil. Jsou to nějaké tlakové rezonance či co já vím. Jezdím hodně po městě a trápím se, trápím. Jestli vevnitř nic neslyšíte, tak buďte rádi. Když si pustím naplno Accepty tak taky nic neslyším, ale to pro mne není řešení. Je to moje první NOVÉ autí, stálo hromadu peněz, moc jsem se těšil, no a teď mám takové smíšené pocity. Samo ještě zkusím nějaký servis, ale obávám se, že uslyším nějakou dopředu připravenou "argumentaci". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan.Jack Vloženo 17. Březen 2010 Sdílet Vloženo 17. Březen 2010 Chtěl bych se zeptat, má tu někdo 1.4 TSI , popřípadě 1.4 TSi s DSG? jakou máte dlouhodobou spotřebu a při jakém stylu ježdění ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikutik Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 Mam 1,4 TSI 6.stup manual. Dlhodoba spotreba po 12 000 km je 6,3L. Pri dlhsej jazde po okreskach sa da v pohode dostat pod 6 a to nie si brdza premavky. Samozrejme, ked jazdis sviznejsie, je to okolo 7, ale to myslim, ze ziadny benzin v tejto vykonnostnej kategorii menej nema. Ako sa mozes docitat, niektori "borci" dokazu ist aj za 9-11,ale to uz neviem ako jazdia (brzda,plyn), ale tomu ja nehovorim jazda. Na to nech si kupia ine auto a nie Octaviu. Minuly tyzden som siel trasu Trenčín-Vysoke Tatry a spat, necelych 500km, kombinacia dialnic a okresiek a spotreba so 4 ludmi a plnym kufrom za 6,8L. Diesel to nie je,ale to ticho a ten linearny tah. Na nezaplatenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 (editace) Tak ja mam na 195 mm 15" zimakoch teraz spotrebu priemerne 6,2 (2 osoby a nalozeny kufor) - a tam kde je znacka 90 km/h mam vacsinou aspon 110 km/h Ked dam 225 mm letne 17", tak ocakavam narast asi 0,5 - 0,6 l... Este dodam, ze mam tiez manual Editováno: 18. Březen 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 (editace) Tak koncovka to určitě není, žádnou nemám. Něco jako voda v koncovém tlumiči, to jsem taky zaregistroval, ale to je spíš takové prskání nebo plivání, po delší jízdě to přestane, a navíc to nemá takovou sílu, aby to bylo slyšet uvnitř - to mi nevadí. To co jsem nahrál vychází někde z prostředka auta a uvnitř to teda slyšet JE. Kdyby nebylo, tak bych to neřešil. Jsou to nějaké tlakové rezonance či co já vím. Jezdím hodně po městě a trápím se, trápím. Jestli vevnitř nic neslyšíte, tak buďte rádi. Když si pustím naplno Accepty tak taky nic neslyším, ale to pro mne není řešení. Je to moje první NOVÉ autí, stálo hromadu peněz, moc jsem se těšil, no a teď mám takové smíšené pocity. Samo ještě zkusím nějaký servis, ale obávám se, že uslyším nějakou dopředu připravenou "argumentaci". Na tvojom mieste by som to siel reklamovat tam, kde si to auto kupil... Mne osobne v aute dost vadi vrzganie plastov v okoli radia a pri pravych zadnych dverach - na zlych cestach - ktorych je na Slovensku drtiva vacsina Na kvalitnych je auto dokonale tiche Editováno: 18. Březen 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan.Jack Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 Hmm to jsou pěkné hodnoty, škoda, že tu nění nikdo s DSG to by mě dost zajímalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomikutik Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 Myslim, ze DSG by dala dole este tak 2 az 3 deci... Ale nechcem hadat, ked bude mat niekto 1,4 TSI DSG nech sam povie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan.Jack Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 Myslim, ze DSG by dala dole este tak 2 az 3 deci... Ale nechcem hadat, ked bude mat niekto 1,4 TSI DSG nech sam povie... u benzínů to prý maká, že je reálná nižší spotřeba než manuál. Sem zvědavej jak to bude u té mé 1.6 TDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 19. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2010 A já si zas myslím, že pokud člověk chce a není lopata a umí to tak musí s tím manuálem zajet lepší spotřebu než DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 20. Březen 2010 Sdílet Vloženo 20. Březen 2010 To Marios: taky si myslím,že máš pravdu.DSG dokáže řadit nepřekonatelným způsobem ale spotřeba se dá i s manuálem udržet na stejné úrovni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 20. Březen 2010 Sdílet Vloženo 20. Březen 2010 To Klokan Jack: v Německu je kombinace 1.6 TDI CR + DSG považována za velmi povedenou.Pomáhá zvláště při rozjezdu tohoto motoru, kdy dosažení optimálního kroutícího momentu . U manuální převodovky než se člověk dostane do cviku motor při rozjezdu buď zhasne anebo je zbytečně moc vytočený a řve,DSG tento problém vyřeší za Vás.Myslím, že budete spokojený jak se spotřebou 1.6, tak i s prací DSG převodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klokan.Jack Vloženo 21. Březen 2010 Sdílet Vloženo 21. Březen 2010 To Klokan Jack: v Německu je kombinace 1.6 TDI CR + DSG považována za velmi povedenou.Pomáhá zvláště při rozjezdu tohoto motoru, kdy dosažení optimálního kroutícího momentu . U manuální převodovky než se člověk dostane do cviku motor při rozjezdu buď zhasne anebo je zbytečně moc vytočený a řve,DSG tento problém vyřeší za Vás.Myslím, že budete spokojený jak se spotřebou 1.6, tak i s prací DSG převodovky. Děkuji, snad máš pravdu. Já sem se snažil pochopitelně co nějvíce se o této kombinaci dočíst, ale to sem narazil. V češtině neexistuje článek, test nebo recenze o kombinaci 1.6 TDI s DSG. Ani do jiných aut natož přímo v Oktávce. Zkoušel sem hledat i na google na cizích stránkách, ten to umí aspoň přeložit, protože já moc neumím cize, ale taky sem nic nenašel. Jestli máš někde nějaký odkaz na nějaké reference či test, tak jestli můžu poprosit dej ho sem, rád bych si něco přečet. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.