Přejít na obsah

1,4 tdi klepání

jiricek

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám problém s klepáním něčeho na co nemůžou ani přijít technici v servise. Jedna se o fabii kombi 1,4tdi najeto 60tkm. Klepání se projevuje v nízkých otáčkách při průjezdu zatáčkou, levou či pravou je úplně jedno při přímém směru to nedělá. Motor se musí točit tak aby kola nebyla v záběru, prostě aby motor nezabíral jen se točil společně s koly. Klepání je v rytmu otáček motoru. Vyměnili už uložení obou poloos, dali mi je zpátky tím to není. Zkontrolovali na převodovce táhla. Stále na nic nepřišli. Napadá vás něco, co by to mohlo dělat? Zvuk je takový tupý, osobně se mi zdá, že se ozývá z motoru ze strany řidiče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...
  • o 1 měsíc později...

Mám úplě stejný problém. Dělalo mi to při rovném směru Vyměnil jsem poloosy i převodovku, vč. kompletní spojky. Teď mi to pro změnu dělá v zatáčce, ale to mi až tak nevadí. Při jizdě rovně mi to vadilo protože se to projevovalo když jsem fabču jen tak lehtal. Mi to připadá jak na převodovku, ale tento jev snad patří k tomu motoru.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Hmm, já jsem tohle na autě pocítil, najeto 107 tkm. Ale kdysi jsem měl takový problém, že při nízkých otáčkách mi to taky tak nějak klepalo, až do pedálu plynu jsem to cítil a byla to překroucená hadice sání k turbu :) tak jí dali novou a od té doby v pohodě. Ale jetsli to bude stejný případ i tady, to nevím :)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Pojďme oživit toto téma, nejen já, ale i jeden kámoš z moravy to řeší. Už má venku poloosy a ted pujde ven i převodovka, už jsem to psal i v jiném svém vlákně. Musím na to přijít co to je, každopádně díky za toto vlákno, měl jsem podezření na poloosya hlavně vnitřní klouby. Měněn olej v převodovce cca před 35000km, najeto mám ted 83tisíc km a popisovanou rezonanci mi auto dělá od koupi (43000km) nepamatuju si, ale výměna oleje neměla na rezonanci vliv. Řekl bych že se to nezhoršuje (i když ted poslední týden, dva to více řeším, doted jsem na to kašlal, pač mi všichni říkají že to je normální:) Já tedy osobně nepouštím otáčky pod 2000, to se pak rezonance v podstatě neprojeví, jen vyjímečně. rezonance jsou markantnější při puštění klimy a v zatáčkách a hlavně v tropických teplotách (lolem 30C)

Vy co jste tady psali, máte nějaké nové závěry, či poznatky?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...