jiricek Vloženo 30. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2008 Zdravím, mám problém s klepáním něčeho na co nemůžou ani přijít technici v servise. Jedna se o fabii kombi 1,4tdi najeto 60tkm. Klepání se projevuje v nízkých otáčkách při průjezdu zatáčkou, levou či pravou je úplně jedno při přímém směru to nedělá. Motor se musí točit tak aby kola nebyla v záběru, prostě aby motor nezabíral jen se točil společně s koly. Klepání je v rytmu otáček motoru. Vyměnili už uložení obou poloos, dali mi je zpátky tím to není. Zkontrolovali na převodovce táhla. Stále na nic nepřišli. Napadá vás něco, co by to mohlo dělat? Zvuk je takový tupý, osobně se mi zdá, že se ozývá z motoru ze strany řidiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 30. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2008 převodovka když je v záběru. toť můj tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricek Vloženo 1. Září 2008 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2008 když je v záběru, tak to nedělá. Představ si, že jedeš zatáčkou a než ti motor začne zabírat, tak se jeden okamžik točí stejně rychle jako kola. Vyvážený stav, tehdy to začne klepat. převodovka když je v záběru. toť můj tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricek Vloženo 25. Říjen 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2008 tak jsem se vrátil z dalšího servisu, podotýkám značkového a na nic opět nepřišli. Řekli, že tam je něco špatně, ale nepřišli na nic Dá se nějak problém diskutovat se přímo se škodovkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.Š. Vloženo 27. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2008 Není možný differenciál?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 5. leden 2012 Sdílet Vloženo 5. leden 2012 Jednalo se o klepání, nebo drncení, ci lepe receno rezonanci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TDIčko Vloženo 4. Březen 2012 Sdílet Vloženo 4. Březen 2012 Mám úplě stejný problém. Dělalo mi to při rovném směru Vyměnil jsem poloosy i převodovku, vč. kompletní spojky. Teď mi to pro změnu dělá v zatáčce, ale to mi až tak nevadí. Při jizdě rovně mi to vadilo protože se to projevovalo když jsem fabču jen tak lehtal. Mi to připadá jak na převodovku, ale tento jev snad patří k tomu motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 21. Květen 2012 Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 Hmm, já jsem tohle na autě pocítil, najeto 107 tkm. Ale kdysi jsem měl takový problém, že při nízkých otáčkách mi to taky tak nějak klepalo, až do pedálu plynu jsem to cítil a byla to překroucená hadice sání k turbu tak jí dali novou a od té doby v pohodě. Ale jetsli to bude stejný případ i tady, to nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 26. Červen 2012 Sdílet Vloženo 26. Červen 2012 Pojďme oživit toto téma, nejen já, ale i jeden kámoš z moravy to řeší. Už má venku poloosy a ted pujde ven i převodovka, už jsem to psal i v jiném svém vlákně. Musím na to přijít co to je, každopádně díky za toto vlákno, měl jsem podezření na poloosya hlavně vnitřní klouby. Měněn olej v převodovce cca před 35000km, najeto mám ted 83tisíc km a popisovanou rezonanci mi auto dělá od koupi (43000km) nepamatuju si, ale výměna oleje neměla na rezonanci vliv. Řekl bych že se to nezhoršuje (i když ted poslední týden, dva to více řeším, doted jsem na to kašlal, pač mi všichni říkají že to je normální Já tedy osobně nepouštím otáčky pod 2000, to se pak rezonance v podstatě neprojeví, jen vyjímečně. rezonance jsou markantnější při puštění klimy a v zatáčkách a hlavně v tropických teplotách (lolem 30C) Vy co jste tady psali, máte nějaké nové závěry, či poznatky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.