Přejít na obsah

forman - alarm

bee

Doporučené příspěvky

ahoj,

na začátek chci jen upozornit, že jsem ženská a blondýna k tomu, takže na mě musíte opatrně a ne extrémně technicky (ale úplně blbá taky nejsem:) )

takže můj problém:

s mým formanem jsem pár dní nejela, co začlo být chladno, teď jsem zjistila, že mi přestal fungovat centrál - myslela jsem, že je to pojistou, pak jsem zjistila, že mi nejde ani nastartovat (takže zřejmě baterka prostě nepřežila). Zkusila jsem klíčkem v zapalování párkrát otočit a z nějakýho mně neznámýho důvodu se aktivoval alarm, který už ovšem dávno nepoužívám, neboť dálkové ovládání se před časem rozsypalo.

Je nějaká možnost alarm vypnout? do auta se v pohodě dostanu (až na to, že bude houkat) - v návodu jsem četla cosi o tzv. centrální jednotce v motoru vedle baterie. Nevíte o tom někdo něco? nechce se mi hodinu koumat u auta, když bude alarm vyřvávat jak na lesy, vzhledem k tomu, že stojim na parkovišti uprostřed sídliště.

Předem moc díky za jakýkoli rady, jsem fakt zoufalá:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

to je ale pekelna situace - no kazdy dobry alarm ma i servisní tlacitko diky jemuz se dokazes dostat do servisniho menu a zadat stisknutim kod, ktery nouzove vypne alarm - pokud mas manual :)

Pokud nemas drahy alarm tak snad nebude nekde vypinani elektroniky (pokud forman je strikacka, muze byt deaktivovano benzinove cerpadlo) ci dalsi pridavne immo rele, takze bych jednoduse vytahl napajeci konektor te RJ alarmu - vetsinou to bude na te krabicce ten nejvetsi konektor, pokud si nebudes vedet rady vytahni vsechny a zkus opetovne nastartovat. Pokud se podari mas vyhrano.

Muzes zkusit i jinou alternativu - najit pojistku ktera vede k tomu alarmu - bud bude pridana do pojistk. boxu, ale spise bude nekde pobliz k napajeni RJ alarmu, lidi jsou lini a napichnou to vsude kde to jen jde :)

Dale a snad nejucinejsi bude ucvaknout k sirene kabel - ale pozor na kratas :) - cvakni kabel ktery ma +12 V, ale pozor - pokud ti blikaji k tomu i varovna svetla tak ty uz jen tak neucvaknes a zkus se vratit o par radku vejs :)

Editováno: , autor: Návštěvník
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Mysliíš to dobře, ale stim cvakánim bych to tolik nepřeháněl. Může to nadělat víc škody. Njdřív pořádně dobít baterku, a pak by bylo ideální odštípnout jenom tu sirénku. protože pokud to má vliv i na čerpadlo, zapalování atd (imobilizér)... bál bych se štípat :-)

Odkaz ke komentáři

Ale ale, to sou tedy rady, to jste nikdy neměli formana (?), pokud je to např. Forman Solitaire a alarm je tam orig.z fabriky tak bys měla mít takovej divnej dutej klíček se dvěma zoubky ven, celkem malej, pokud ho tedy máš otevři kapotu a u baterky je cosi a je to jakoby zabalené v černý gumě nebo fólii, tu v pohodě dáš na stranu a najdeš takovou gumovou krytku, tu sundáš a strčíš tam ten klíček, otočíš a vyndáš, alarm je vypnutej :-)

Jak jednoduché, jen mít ten klíček...

Editováno: , autor: viewer
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...