Říjen 16, 200816 r vojna...ee....modrá:-)a koukám že nás není málo....mohl jsem jít ale měl jsem hodnou doktorku radši jsem šel makat...
Říjen 16, 200816 r Tak já byl na pět měsíců v Dubnici nad Váhom.Rok1977.VU už nevím.Zařazení střelec. Upraveno Říjen 19, 201014 r od Tonfa
Říjen 16, 200816 r VU 9700 průzkum Kroměříž, tmavě zelený baret, jako řidič průzkumného BVP první 3 měsíce v Mikulově na výcviku řidičů BVP.
Říjen 16, 200816 r Autor celkem dobre si pamatuju historky z vojny meho kolegy z prace mohl byt na vojne tak v rozmezi 80 - 85.Vypravej mi jak jednou o vikendu kdyz bylo veleni doma vysadili protilehle dvere obdelnikove umyvarny, dali je nastorc vnitrni strany futer, ucpaly hadrama mezery a odtok a umyvarnu napustili do vyse (sire) dveri vodou, honili bazanty pres to jak pres vodni prikop, po chodne zabaky, plazeni a pod. Bo jak jako mazak po prvnim opustaku bazantu stal na vratnici a zabavoval zradlo co jim maminky nachystali z domu, neco mazaci sezrali a neco jim zpetne prodavali. Bo jako bazant klasickou fintu s dvema krabickama cigaret. To jsem nikdy nepochopil a nechapal ty lide,co delali takove kraviny. My meli supraky a i stare super....nic takoveho jsem nezazili. Nepocitam ,saharu,bufet a nejake cigo....to bylo v poho....
Říjen 17, 200816 r Ta já byl na pět měsíců v Dubnici nad Váhom.Rok1977.VU už nevím.Zařazení střelec. Tuším 5760 nebo tak nějak já tam byl v 79 v přijímači.
Říjen 17, 200816 r inu zrovna kdyz jsem mistni sestricce vysvetloval ze kdyz to nejde tak ani na rozkaz generala do ty flasky chcat proste nebudu, tak prisel rozkaz ze povinnost se rusi a kdo nece at tahne
Říjen 17, 200816 r Já byl řidíč BVP 1999-2000.3 měsíce v Mikujově a potom zbytek ve Vyškově.Ale bylo super.
Říjen 17, 200816 r VU 3288 Podbořany, průzkumný prapor, ročník 88-90, "nejhorší" to bylo pochopitelně v listopadu 89
Říjen 17, 200816 r říjen 94 - léto 95. Číslo si nepamatuji, ale bylo to Brno-Slatina (přijímač Chropyně). Protivzdušná obrana - dělal jsem písaře na štábu. Super flek, dobrá parta (skoro všichni VŠ). Byl jsem jeden z posledních absíků, tak si mě vážili. Můj velitel byl o 5 let mladší :-)
Říjen 17, 200816 r říjen 94 - léto 95. Číslo si nepamatuji, ale bylo to Brno-Slatina (přijímač Chropyně). Protivzdušná obrana - dělal jsem písaře na štábu. Super flek, dobrá parta (skoro všichni VŠ). Byl jsem jeden z posledních absíků, tak si mě vážili. Můj velitel byl o 5 let mladší :-) Kde byla v Chropyni kasárna? 3 roky jsem tam jezdil za holkou, ale vojenské zařízení jsem tam nikdy neviděl
Říjen 17, 200816 r 94 - 95, 6. raketovy pluk Rokycany /VU 4442/ velitel radioveho vozu ZIL PS v Beroune
Říjen 17, 200816 r Kde byla v Chropyni kasárna? 3 roky jsem tam jezdil za holkou, ale vojenské zařízení jsem tam nikdy neviděl Byl to takový malý útvar na kraji skoro v polích. Kde přesně to už si nepamatuji, dostal jsem se ven jen asi 2x. Velel tomu nějaký major Sládeček, fajn člověk... až jsem se divil, že může být v armádě..
Říjen 17, 200816 r léto 97/98 příjmač ve Frýdku-Místku 4443 - protivzdušná obranaPotom v Ostravě na Hranečníku odkud jsme vyjížděli likvidovat následky povodní,to byl mrsk. Jinak jsem sloužil na 27.velitelství územní obrany jako gumácký řidič,hodně jsem toho najezdil a podíval se na místa o kterých se moc neví.Byli jsme dobrá parta,rád vzpomínám Ty vogo, to je tedy náhoda, já rukoval na Hranečník a ještě v noci nás odvezli na FM4443 na přijímač - jenže asi tak o deset let dříve Popravdě FM moc rád nemám (soráč domorodcům ) město se mi moc nelíbilo a navíc jsme tam měli problémy s těma pakama z policejní školy, která tam v té době byla
Říjen 18, 200816 r Byl to takový malý útvar na kraji skoro v polích. Kde přesně to už si nepamatuji, dostal jsem se ven jen asi 2x. Velel tomu nějaký major Sládeček, fajn člověk... až jsem se divil, že může být v armádě.. Hm, to mi vážně uniklo..
Říjen 18, 200816 r ja byl v olomouci , utvar si uz nepamatuju a byly to nejkrasnejsi roky meho zivota nikdy uz jsem nezazil denno denni parby,chlast a zenske
Říjen 20, 200816 r hlásím poctivejch 730 , 1978 - 1980 Nitra PŠ , Stříbro ,Žatec , Slaný , PVO čísla si už nepamatuji st.operátor radiolokátoru / vojna byla krásná ,ale krátka / to se jen tak říkalo jinak to bylo hodně o gumování mozku ,ale nepovedlo se jim
Říjen 21, 200816 r Ve 14ti Vojenská střední škola Valašské Meziříčí,po prvním ročníku 3roky Voj.gymnazium Praha,pak sem z armády odešel ,ale armáda na mne nezapoměla a v 21letech rok zakladní služby ve Strašicích 1.Tankový prapor střelec tanku.Takže 5let v armádě.Ale na armádu jsem nezanevřel a každej rok musim jet aspoň na Bahna,trošku to tam někde uvnitř holt zustalo.
Říjen 21, 200816 r Jé vidíš na ValMez jsem zapomněl, taky jsem tam šel ve čtrnácti, ale jaksi ehm mnoo nějak tak jsem na to sr** takže, hnedle po dvou měsících jsem propadal i z "dýchání" takže jsem byl odejit a skončil jsem na zedničině. Takže vlastně odsloužil jsem pro bezpečnost lidu dva měsíce. Z ValMezu pamatuju jen majora Svačinu, kterému vadilo když viděl někoho se svačinou.
Říjen 21, 200816 r Tak koukám co je tady modráků . Kutná hora - civilní obrana 95-96. Rota zabezpečení jako starší strojník.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.