Publikováno Říjen 24, 200816 r Čau. Mám takovej dotázek. Nemáte někdo info, jak to funguje a co je k tomu vechno potřeba? Bylo by možné to dodělat, nebo je to nemožné? Přiznám se, že nemám představu. Díky předem za rady:)
Říjen 24, 200816 r Pokud to chceš dobastlit, tak potřebuješ zámek pásu s kontaktem a potom jen relátko, který propojíš se spínací skříňkou a nějakým bzučákem. Pokud to chceš propojit se zpátečkou, další relé a pokud to chceš aby to signalizovalo po rozjetí, tak už je to velký problém a vykašlal bych se na to. Stačí se naučit vyhlášku a tam je napsáno, že se pásy musí používat Já to tam mám, ale ža bych bez toho nemohl být? Furt tam cosi pípá... Upraveno Říjen 24, 200816 r od Blacky Pravidla říkají - necituj poslední příspěvek
Říjen 24, 200816 r Autor No tak upřímně, my jsme všichni zvyklý se zapnout pás okamžitě po dosednutí,ale upřímně se mi líbí, jak maxidot na to upozorní a přeci jen svítí kontrolka, pokud je problém:)
Říjen 24, 200816 r Ono ti tam aj niečo pípa? Ja keď nezapne pásy a nštartujem, tak mi svieti kontrolka a po chvíli zhasne... Ak si zapnem pásy a naštarujem, tak mi svieti kontrolka a po chvíli zhasne... Inú funkciu som tam neobjavil a to je dobré, ale namám maxika. Jednoducho pásy zapínam a mám pokoj. Zvykol som si na to tak, že keď sa nezpnem, tak mám pocit, že vypadnem z auta EDIT Sorry splietol som si to z kontrolkou A-Bagu Upraveno Říjen 27, 200816 r od lubo_1
Říjen 24, 200816 r U OII to funguje tak, ze jakmile zapnu zapalovani a nemam zaplej pas, tak se rosviti kontrolka a na nekolik vterin se ozve akustickej signal. Pokud stojim, nebo jedu do 5km/h( nebo 10?? ted nevim, proste pomalinky popojizdeni) tak, jen sviti a nepipa. Jakmile rychlost presahne tu hranici, tak zacne zase pipat(bimbat) dokud se nepripoutam. Je to tak neprijemnej zvuk, ze se radsi poutam i kdyz jedu 50m do garaze.
Říjen 24, 200816 r Autor jj, no ale zpět k věci....jak je to tedy s obtížností dodělání? máte někdo reálné info?
Únor 5, 200916 r Stačí vymeniť zámok pásu sa typ určený pre kontrolu pásov, treba ho ukostriť a prepojiť na pin č. 20 v svorkovnici panelu prístrojov. Nakoniec nakódovať kontrolu pásov a je to. Toto platí pre vodičovu stranu. Strana spolujazdca je o niečo zložitejšia - treba do sedadla zabudovať tlakový snímač, ktorý zabezpečí, aby nepípala kontrolka, ak sedadlo bude voľné. Snímač sa ukostrí, pripojí na zámok pásu a ten sa pripojí na pin č. 28 v paneli prístrojov - a je to hotovo.
Únor 6, 200916 r Ahoj, ten PIN 20 platí pro MAXIDOT ? Díky Upraveno Únor 6, 200916 r od Blacky Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Únor 7, 200916 r Jak na to ? jde mi jen o stranu řidiče - to znamená výměna zámku za zámek se spinačem. vývod připojit na PIN 20 na panel přístrojů,ale asi bude potřeba nějaké nakódování.... má někdo skušenosti jak na to, číslo dílu zámku s kontaktem (nebo někdo vymění),případně kudy táhnout kabel,jak naprogramovat Díky
Únor 7, 200916 r Zlúčil som 2 diskusie týkajúce sa kontroly zapnutia pásov - na túto tému pokračujte tu. Akonáhle bude spravený návod, bude diskusia presunutá do "Dodatečné montáže".
Únor 11, 200916 r Tak trochu pokročíme - zámek pásu s kontrolou zapnutí se dá sehnat něco přes 500,- je namontovaný na sedačce,takže v pohodě přehodit místo původního a el. kabel půjde nejlépe středovým tunelem :-) Poradí někdo jak se nejlépe dostat na PIN 20 u budíků (maxidot) ? případně jak budíky vyndat,nebo nějaké lepší místo (svorkovnice a pod.. ?) Díky
Únor 11, 200916 r no budiky se vyndavaj prekvapive lehce. "utrhni" spodni kryci listu u budiku. Tam jsou dva sroubky a budiky jsou venku.
Únor 12, 200916 r "utrhnout" myslíš směrem k volantu,nebo nahoru ? nechci si nic ulomit :-) Pak už je předpokládám hračka dostat se ke konektoru přístrojů a PINu 20 Upraveno Únor 12, 200916 r od Blacky pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Únor 12, 200916 r abych to upresnil. "utrhnes" celej lem kolem budiku. Ale zacni odspoda smerem k volantu. JEstli mas nastavovaci volant, tak si ho dej co nejbliz k sobe. Pak skubni za spodek listy k sobe. Povolej dve perka a celej se posune asi o 2cm. Pak vem sroubovak a postranach vypac ostatni. Cely ten kryt se vysune smerem k tobe. Bacha drzi jeste na kozence co kryje volant. Mozna, ze ti vyskoci nejake perko, ale to nevadi. Jdou tam dobre vratit. Jen je musis vyklepat a zespoda vyndat ten polystyrenovej vylisek, aby ses k tomu dostal. Pak uz ty torxy. Dal nevim budiky sem venku menel.
Únor 13, 200916 r Tak já už na to půjdu, takže ještě dotázek - PIN 20 na připojení od zámku pásu je přímo na budíkách ze zadu ? Připojit je potřeba přímo tam (tento PIN je dosud neobsazen),nebo je někam vyvedena další svorkovnice a budíky mohou zůstat na místě ? bylo by super,kdyby písnul někdo kdo už to dodělával Díky
Únor 14, 200916 r Je treba vyndat budiky, ze kterych vypojis napajeci konektor a pak nasledne druhy konektor, ktery je vlastne tou svorkovnici, kam zapojis ten kabel na ten dany pin. Nakres (pouzit z navodu pro montaz mlhovek):
Únor 15, 200916 r Díky , šlo to vážně snadno - tři torxy a budíky jsou venku :-) přidal jsem PIN do svorkovnice (pozice 20) a kabel jsem vedl středovým tunelem,kde taky ukostřím druhý pól spínače od zámku pásu. Nemám loketku,takže místo i přístup tam je po vyjmutí odkladácí "ďoury" . Teď už to jen rozhýbat - nakódovat (zatím to nedělá nic ) Těším se jak mi to bude psát na MAXI DOT
Únor 15, 200916 r hehehe si tam nakodouj nejkaou hlasku. "zapni si pas, jinak ti striknu airbag do obliceje!, nebo tak neco.,
Únor 24, 200916 r Tak na Maxi Dotu to bude psát :Zapni bezp.pás Po výměně zámku pásu jsem si všimnul,že nový zámek je na délku kratší,než ten původní - že by na sportovních sedačkách byli jiné ? (původní byl s kusem pružného,ocelového lana na konci - tento je tužšší a celý z plechové pásoviny)
Únor 25, 200916 r No nevadí - není to hrozný :-) Funguje to moc pěkně a docela logicky,takže to neobtěžuje zbytečně Takže celkové náklady na tuto záležitost u řidiče včetně VAG byla 600 Kč
Únor 25, 200916 r Ještě dotázek. Lze přemontovat(nacvaknout) ten kontakt z jednoho zámku do druhého ???? (omylem jsem namontoval zámek se spínačem,ale z jiných než sportovních sedadel ) Díky
Únor 26, 200916 r hmm tak samotný spínač vyměnit nejde - už mi to pokusy prasklo,tak musím sehnat celý zámek nový
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.