Přejít na obsah

nejdou otevřít LZ dveře..

crazyduke

Doporučené příspěvky

Pokud by byla aktivovaná dětská pojistka, tak dveře otevřeš z venku, zevnitř ne. Dveře by taky mohl ještě blokovat špatně seřízený zámek. Jediný řešení jak se dostat do dveří a zkontrolovat, jestli se skutečně odemkly, bude rozdělat tapec. Myslím, že to jde i při zamčených dveřích. Závada bude možná někde v táhlech (zkřížený, zablokovaný).

Popis můžu zítra hodit, jestli chceš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by byla aktivovaná dětská pojistka, tak dveře otevřeš z venku, zevnitř ne. Dveře by taky mohl ještě blokovat špatně seřízený zámek. Jediný řešení jak se dostat do dveří a zkontrolovat, jestli se skutečně odemkly, bude rozdělat tapec. Myslím, že to jde i při zamčených dveřích. Závada bude možná někde v táhlech (zkřížený, zablokovaný).

Popis můžu zítra hodit, jestli chceš.

Určitě mi popis pošli!!!! :palec2::palec2::palec2:

Odkaz ke komentáři

nechci strašit, ale myslím si, že se tapec při zavřenejch dveřích sundat bez poškození nedá. ale když odděláš kryt výškovýho repro, nejde náhodou vidět táhlo od zámku? v předu je taková plastová kostka cca 20 cm pod tím krytem směrem dolů. jestli třeba není prasklá ta kostka.

Odkaz ke komentáři

crazyduke: omlouvám se za pozdní odpověď, ale napravuji to a posílám popis. Díval jsem se na to u sebe v autě a myslím, že by to mohlo jít rozdělat. Nejprve bych však vyndal sedačku, pak širokým šroubováčkem odpáčit plastový kryt kliky (1, ohraničeno). Já to dělám tam, kde jsou ty silné šipky, uvolní se z úchytů a pak to jde samo. Pak odšroubovat křížové šrouby, tuším, že jsou 3 (asi na vyznačených místech). Pak klika stahování okna - nejlépe použít nožík, vložit ostrou čepelí tam, kde je žlutá čára a vypáčit směrem nahoru, odšroubovat a stáhnou z hřídelky. Zamačknout kolík zamykání a odšroubovat ho, je to lepší, protože pak při sundávání nepřekáží kovová tytčka. Když to budeš mít takhle odstrojený, tak šáhnout do prostoru odmontované kliky, chytit za tapec (nejlépe tam, kde je žlutý kruh) a opatrně trhnout k sobě, aby se uvolnil z cvoků. Poznáš to tak, že to lupne. A jseš ve dveřích. Na zpětné montáži nasadíš tapec a zaboucháš pěstí na něj kolem dokola (resp. na jeho okraj), aby tapec zapadl zpátky do cvoků.

post-5189-1225394681_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky všem, dnes jsem si řekl, že to risknu a pustím se do toho... vzal jsem za kolík a nic.... tak jsem vzal kleště a asi 10 x jsem s ním silně zacukal a nakonec se to odemklo, tak jsem je otevřel, vypnul pojistku a dveře jsem rozebral a vše promazal. Nyní to chodí jak má, jen občas 1 z 10 vynechá motůrek při otevření nebo zavření, asi ho budu muset koupit nový....

Editováno: , autor: crazyduke
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...