Publikováno Říjen 27, 200816 r jen mě tak nadadlo zda-li by bylo možné dát do FRS převodovku DSG třeba z oktávky II apod. je to technicky možné? pokud ano, nakolik by to vyšlo? co všechno by bylo potřeba? byl by někdo ochotný to předělat? díkes
Říjen 30, 200816 r No jenže to máš komplet jiný motor, nápravu, samo převodovku a nevím jestli se to dá do Fabie rozměrově zastavět, ale jinak to asi možné je, všechno jde.
Říjen 30, 200816 r Motor musí být rozměrově stejnej jako 1.9 77kW z OII a FII, zádrhel podle mě nejvíc představujou poloosy (asi by nešly FRS do DSG) a sw. DSG by se měla vejít, jde přece spolu s 1.6FSi do FII, která má stejnej mot. prostor jako FI, ale musela by být ta, co se dává k 2.0TDi, bo ta, co je pro např. TDi 77kW má snad to omezení na 250Nm pokud se nemýlím.
Říjen 30, 200816 r To je blbost todle delat. Motor má jinej eletrickej svazek.Varianta na fabii neexistuje.Motorova jednotka FRS neumi DSG tak bys musel zadela eletriku z OII.Nevim jak by to bylo s ulozenim prevodovky. Co treba molic jak by komunikoval s palubkou. A jsem zase u toho postavit to na bazy OII. Nejaka uprava jednocha je utopicka predstava. Dal modifikovat chlazeni a zapojit olejovek chladic z prevodovky do okruhu. Je to proste blbost takovy auto by te vyslo na milion.To mas lepsi si koupit OII rovnou s DSG. Upraveno Říjen 30, 200816 r od Mates_XIV
Říjen 30, 200816 r Jen poznatek-novější DSG už chladič nemají. Jinak jasně,je to blbost.ŘJ DSG komunikuje se spoustu čidel,plyn.pedálem,ŘJ motoru,centrální jednotka vozu,řídicí jednotka elektroniky sloupku řízení,řídicí jednotka ABS s EDS,řídicí jednotka panelu přístrojů,diagnostické rozhraní pro datové sběrnice a to už po Canu 2,0,kdežto Fabia má 1,6.Asi by to šlo,pokud by jsi použil vše -svazky,jednotky atd z OII.Což samo nemá žádný smysl.
Říjen 31, 200816 r Autor dík za objasnění hrabu se ve starejch baworech a tam je to parádní stavebnice - u novejch aut už to díky tý elektrice neni tak jednoduchý
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.