Přejít na obsah

Kontrolka el.motoru

tondas2

Doporučené příspěvky

Kolegové mám fabii 1.4Mpi 50kw r.v. 2001 clasic a doteď mi nesvítila na palubce v pravém budíku taková žlutá kontrolka která podle manuálu je kontrolka elektroniky motoru .Teď se najednou rozsvítila ale podle toho co jsem tady kde našel tak u clasicu to nemá vůbec fungovat poraďte co to je???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No osobně bych s tím moc dlouho nejezdil,největší pravděpodobnost bude že odešla Lambda sonda. Ta kontrolka svítí když systém zaznamená zhoršený emise,nebo ztratí signál od lambdy,resp je zaseklá na stejné hodnotě a nebo odejde vyhřívání.Kvůli katalizátoru je dobrý to vyřešit hned.Ted jde o to,jestli tam máš 2 sondy ,nebo jednu a která odešla. Ofiko stojí každá cca +- 5000Kč ale já ji sehnal za 3200Kč origo Bosch. Rozhodně se vyhni koupi no name,u tohodle artiklu jedině origo! Ale jak už někdo psal,bez Vag se neobejdeš........ nemusí to být nutně jen poškozená výfuková sonda..

Odkaz ke komentáři

Mně tahle kontrolka svítí taky a to už dobrý 3 roky. Na autě žádná změna, ani emise ani spotřeba, prostě stejný. Začla mi svítit na dálnici za hodně silnýho deště (těžko říct, jestli to na to mělo vliv) Mám 1,4 MPi 44kW. Dle servisu je to lambda sonda. Už sem to u pár Fabií viděl.

Odkaz ke komentáři

Mně tahle kontrolka svítí taky a to už dobrý 3 roky. Na autě žádná změna, ani emise ani spotřeba, prostě stejný. Začla mi svítit na dálnici za hodně silnýho deště (těžko říct, jestli to na to mělo vliv) Mám 1,4 MPi 44kW. Dle servisu je to lambda sonda. Už sem to u pár Fabií viděl.

Naprosto souhlasím, mně taky občas svítí, auto jezdí jak z praku, spotřeba v normě, už to neřeším

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl u jednoho mechanika na vagu a vypsalo to chyba snímače uhlu vačkového hřídele,sporadická chyba.Mechanik vymazal a jede to dál v poho uvidíme ,udajně běžná nemoc a oprava do 1 000Kč.Tak uvidíme.

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Mám tiež ten problém a znervozňuje ma.........bola som v servise vymenili mi sondu za katalizátorom.....už som si myslela, že všetko bude v poriadku, ale po troch týždňoch začala svietiť zase......potvora.......tak som išla do servisu a vypísalo, že je to sonda pred katalizátorom, ale keď ju premerali bola v poriadku,hľadal ďalej a povedal, že to bude asi elektroinštalácia....vysušil kábly, ktoré vraj boli namočené v tekutine od ostrekovača a naozaj to pomohla......na čas..........teraz zase svieti a ja nemám nato nervy.......ako tak čítam nemám sa vzrušovať........a asi to prelepiť čiernou páskou? ........chodím tak už asi 2 týždne ...či mám zase navštíviť servis......poraďte :huh:;)

Odkaz ke komentáři

urcite servis.

nechapem ludi co nieco zacnu a nedokoncia.

nevedel by som jazdit s chybou. ked ju nedokazem vyriesit sam obratim sa na odbornika a ked ten nie tak na dalsieho. ale s chybou elektroniky motoru jazdit x rokov....

a prelepit paskou?

jasne a vraj je dobre aj pred pristrojovku dat taky hruby karton a keby to nahodou chcelo aj pisknut tak stuple do usi.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři

Měl sem naprosto stejnou závadu akorát mi kontrolka svítila a když byla fabka studená tak blbě startovala a po napíchnutí na comp mi to opravili i když sem v irsku a je tu všechno složitější.Byla to taková malá plastová součástka se dvěma piny která nejak raguluje teplotu občas všechno bez problému a občas sem se neodlepil ale výměna neni drahá me to stálo nějakejch 390 v přepočtu.plus práce alre ta je tu jinde než v čechách.Doporičuju napíchnout. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Zdravím všechny škodováky. Chlapi už si vážně nevím rady, proto prosím o pomoc. Všechny testy, zkoužky mi ve vagu napsaly, že je všechno ok, ale mrška svítí a svítí ( check.

Lambdy nový, vlnovec nový, kabel vyvěšený, egr vyčištěný. Na emisích jsem byl katalyzátor v pořádku. Nenapadá někoho co by ještě pomohlo prověřit. Ještě se chystám přetěsnit svody před a za katem. Děkuji za každý tip.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...