reyder Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 (editace) Ahoj soudruzi a inžinýri, koupil jsem si z bazoše fabku TDI DP, zanovní model 2006. Na pohled hezka, ale až jsem ji dotahl domu a podival se ješte jednou do motoroveho prostoru pod plastový kryt, malem jsem upadnu.kolem turba ( jak mate sací hadici na turbo a pak ten regulační ventyl ) a všechny ty hadičky a izolace za turbem zamaštena od oleje, olej jsem meril, no skoro nic tam nebylo ( a to ma oficialne najeto 62000km takže pred vymenou oleje ale mel jsem fabku v dieselu už driv a vubec neteklo ) jak je to možny tohle? o 2 letyho auta? byl to služebak hold ale takhle se turbo dosrat? Pritom citim že turbo funguje a tahne, ale zaroven si divne pohvizdava. Co s tím a proč se tak brzy turbo unavilo? Editováno: 6. Listopad 2008, autor: reyder Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jargoon Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Pouzdra v turbu se něčím mazat musí. A už Ti asi trošku prolínají, proto ten olej všude. Přečti si v Cimbu.cz, jak se chovat k turbu, předchozí lopata se asi chovat neuměla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paaja Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 Nejvíc turbu ,,pomůžeš " když točíš studený motor , nebo když motor hodně vytáčíš a pak ihned chcípneš motor. Taky musi mít správný olej. 62000KM je opravdu málo ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reyder Vloženo 8. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2008 děkuju za připomínky, ted jsem hodně četl o tom, a bohužel ty výmeny oleje long-life nesou sebou i negatyvni vysledek že před koncem vymeny je už olej min kvalitni a taky ho ubýva a to nejvíc práve pociťuje turbo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.