ajif Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Podobně jako leckdo z majitelů OII s halogenovými standardními reflektory se i já potýkám se špatným osvitem silnice. Pojal jsem tedy ideu, že světla vyměním za projektorová (na xenony kašlu). Ale v shopech jsou nabízena světla Hella, anebo Visteon/Autopal. Já bych rád, aby to byl stejný světlomet, který se montuje do Scouta (ten má z výroby projektorový halogeny) - kdo to vyrábí a dodává Škodovce? Je to jedna z těchto dvou firem, nebo ještě jiná? V originál servise Škoda to kupovat nehodlám, tam jsou díly podle mě zbytečně drahé ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 no... můžeš koupit originální světla, ale nemusíš je přeci kupovat v servisu tady je nabídek víc než dost... za slušný prachy samo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wrccko Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Pre Škodu myslím, že robí Hella, tak to bolo u OI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 6. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Pre Škodu myslím, že robí Hella, tak to bolo u OI já mám na těch klasických s parabolama napsaný AUTOPAL, ale jak je to v tom Scoutovi na těch s projektorama, to právě nevím ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 (editace) Zkus uživatele yeti79. Ten je myslím měl. Asi je vyrábí Autopal, ale to je jedno, ne? Editováno: 6. Listopad 2008, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 10. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 tak halogenová světla s projektorama už mám. Zkoušel jsem je hned hodit do auta, ale nějak narozdíl od originálních s parabolou pasují jinak - jsou nalepená na horní část blatníku, pod světly je naopak centimetrová mezera (dole u nárazníku). Strkal jsem je tam potmě na parkovišti, ale když jsem tam vrátil origa, pásly jak prdel na hrnec. Dělám něco špatně, nebo se dá spasovat umístění světlo v kastli (ne nastavení čočku/světla horizontálně a vertikálně, ale vycentrování celého světlometu)? No i tak - zkušební projížďka s čočkama dopadla dle očekávání, svítí to a hóódně líp než s origo parabolama, a to jsem to určitě neměl nastavené, po nastavení to doufám bude ještě lepší. Tak poraďte, prosím, následně budu zkoušet seřízení, potkávací bych celkem chápal, a nastavují se i dálkové paraboly, nebo to je nenastavitelné a má to pevnou polohu vůči potkávací čočce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 10. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2008 Zajímavé, že tam nepasují... Třeba je chyba že jsi to dělal potmě. Zkus to za světla. Kde jsi je sehnal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 11. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2008 (editace) Zajímavé, že tam nepasují... Třeba je chyba že jsi to dělal potmě. Zkus to za světla. Kde jsi je sehnal? ony tam pasují, ale ne zcela přesně ... a vzhledem k tomu, že na krabici je napsáno "Škoda Auto a.s., Originální díly", výrobce AUTOPAL, tak by to nemělo být žádné šméčko ... Kupoval jsem to na www.evv.cz v Kroměříži, jejich cena mi připadala nejlepší (bez daně za obě pod 7000 Kč) Editováno: 11. Listopad 2008, autor: ajif Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nikita1 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Hod sem potom foto,ako to tam sedí.Ja som uvažoval nad xenonami,ale kamarat ich ma na 4ročnom passate a svietia už horšie ako halogény a aj tu sa sťažovali,že im to nejak slabšie svieti,ale prisudzovali to tomu,že asi si na ne už zvykli,čo je omyl,nakoľko xenony časom strácajú svietivosť,preto začínam uvažoval nad podobným riešením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 A co je pořídit na www.skoda-dily.cz. tam za 7000 vyjdou obě i s DPH a fakturou. Jinak že svítí líp, podle toho, co je tu napsáno, tak vpředu jsou namáčklé víc na blatník, tzn. že oproti původním už z podstaty věci svítí víc vzhůru. Problém bude, že až se seřídí na stejný horizont, co jsou ta původní, jestli bude i potom znát rozdíl. Nicméně po nehodě i já měním světla za projektorová, tak uvidíme. Hella i Visteon jsou dodavateli pro škodovku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 25. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 takže - světla, pokud se nasunou správně, tak sedí na milimetr První pokus jsem činil v noci a nasunul špatně. Zadruhé, svítí to výrazně líp, především v kuželu nejsou tmavší a světlejší "prostory", horní hranice světlo/tma je výrazně ostřejší a celkově je mnohem líp pokrytá krajnice. A zatřetí, světla jsem zakoupil od Visteonu/Autopalu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superfatty Vloženo 27. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2008 (editace) zajímavej nápad.. takže halogeny jdou vyměnit za projektorová kus za kus? btw: v noci se zasouvá uplně jinam, kde se na nějaký mm nehledí Editováno: 27. Listopad 2008, autor: superfatty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 28. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 ano, halogenové světlomety s parabolami jdou zaměnit za halogenové světlomety s DE modulem kus za kus. Xenony pravda asi svítí ještě o chloupek líp, ale ten rozdíl xenony-DE modul je minimální, ve srovnání s rozdílem DE-modul/parabolové halogeny. BTW do OII FL jsou již v Classicu standardně světla s DE modulem, takže už i fabrice došlo, že ty parabolový svítí nedostatečně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jofree Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 dobrej nápad . Jen bych měl o ně trošku větší strach, protože jestli se nemýlím, tak vypadají jako xenony... Nebo je v nich oproti xenonum nějaký větší vizuální rozdíl při pohledu z venku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajif Vloženo 28. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 ne, rozdíl vizuálně žádnej. Navíc mám i ostřikovače světel, takže podle toho taky zloděj těžko odhadne, že to nejsou xenony ... no budu spoléhat na to, že nebydlím v Praze a že se u nás teda míň krade Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Hod sem potom foto,ako to tam sedí.Ja som uvažoval nad xenonami,ale kamarat ich ma na 4ročnom passate a svietia už horšie ako halogény a aj tu sa sťažovali,že im to nejak slabšie svieti,ale prisudzovali to tomu,že asi si na ne už zvykli,čo je omyl,nakoľko xenony časom strácajú svietivosť,preto začínam uvažoval nad podobným riešením. Pokud Passat s xenony svítí hůř než auto s halogenem, tak je to chyba řidiče. Stačí nechat seřídit a případně si vyměnit výbojky, které mají svojí životnost, ale svítivost mají vždy vyšší než kterýkoliv halogen. Nemluvě o nížší spotřebě (35W proti 55W). A xenonové výbojky se prodávají od cca. 500,-Kč/kus... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Xenonove vybojky za 500Kc za kus? Kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Třeba tady : http://www.aukro.cz/item514004059_orig_xen..._seat_audi.html A i na VW-clubu.cz jsou na prodej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 (editace) za 500 mám výbojky taky.JInak osobně než 7000 za čočkové světla to raději xenony.Jinak,pokud by jste sledovali bazar,tak jsem ty čočkové světla prodával pár za 4000 a nikdo to dlouho nechtěl.prodal jsem je snad po půl roce.takže doporučuji sledovat bazar Editováno: 30. Prosinec 2008, autor: cosby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 A pak třeba : http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=40&a...4&hilit=D1S I za 290,-Kč ji koupíš... (chce to koukat) http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=106&...3&hilit=D1S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Hmm tak to jsem netusil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 ...Xenony pravda asi svítí ještě o chloupek líp, ale ten rozdíl xenony-DE modul je minimální, ve srovnání s rozdílem DE-modul/parabolové halogeny... To je holý nesmysl, který jen dokumentuje neznalost fyziky (resp. optiky), mezi HID a HLG světelným zdrojem je rozdíl jistě větší, než jen "minimální nebo chloupek". Čočkové "reflektory" v kombinaci s HLG svět. zdrojem mohou světelný zdroj již jen více usměrnit, ale nijak nezvyšovat jeho světelný tok, barevnou teplotu či účinnost, a jak je známo, v tomto má HID za standardních povětrnostních podmínek obrovský náskok před HLG. Nehledě na příkon, jak již někdo správně zmínil. Ale hlavně (jak napsal již Cosby), je velkým nesmyslem nahradit stand. HLG reflektory jen HLG reflektory s čočkovou optickou soustavou za cenu HID. A to ještě někde potmě na parkovišti To jistě ale neznamená, že HLG čočky nejsou lepší než HLG paraboly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiak Vloženo 1. leden 2009 Sdílet Vloženo 1. leden 2009 Zdravím páni......tak ja som asi pred troma mesiacmi kúpil tie projektorové svetlá. Predtým som mal normálne obyčajné halogénové a poviem Vám, že keď som ich vymenil, tak som bol veľmi milo prekvapený tou zmenou, ktorá sa udiala...........hneď večer som sadol do auta a hurááá vyskúšať to. Bol som prekvapený, ako to svieti, hlavne ten prechod medzi svetlom a tmou (veď xenoši to poznajú)....svieti to omnoho viac do strán, takže radosť jazdiť v noci. Mal som v pláne kúpiť HID xena, ale načo.....netreba svieti to v pohode....... v prílohe sú svetlá halogenové a projektorové s tými istými žiarovkami (este pred nastavením na regloskope, teraz svietia ešte lepšie), tak posúďte sami....ahojte.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pasat Vloženo 1. leden 2009 Sdílet Vloženo 1. leden 2009 A další zajímavá nabídka : D1S OSRAM za 250,-Kč/kus http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=36178 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OC2 Vloženo 10. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2010 Zdravím páni......tak ja som asi pred troma mesiacmi kúpil tie projektorové svetlá. Predtým som mal normálne obyčajné halogénové a poviem Vám, že keď som ich vymenil, tak som bol veľmi milo prekvapený tou zmenou, ktorá sa udiala...........hneď večer som sadol do auta a hurááá vyskúšať to. Bol som prekvapený, ako to svieti, hlavne ten prechod medzi svetlom a tmou (veď xenoši to poznajú)....svieti to omnoho viac do strán, takže radosť jazdiť v noci. Mal som v pláne kúpiť HID xena, ale načo.....netreba svieti to v pohode....... v prílohe sú svetlá halogenové a projektorové s tými istými žiarovkami (este pred nastavením na regloskope, teraz svietia ešte lepšie), tak posúďte sami....ahojte.... Halogenové světlomety s DE modulem potřebují automatické naklápění? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.