Přejít na obsah

Zatékání do kufru OI

djvlada

Doporučené příspěvky

Mě zatéká u spolujezdce od z podpalubovky - tam jak je elektrika - jde voda tam od okna jakoby od topení, nebo co tam je....

Ohledně zatékání v Octávkách tady toho je hodně a řekl bych, že mám snad vše pročtený, ale abych řekl pravdu tak nevím co konkrétně s banálním problémem u mě. Měl jsem to v origo servisu Škoda v Brně, pak u jiného servisu a prachy fuč a zatéká tam pořád - pokud je hustej a delší déšt - celkem už nevím kam tady u nás jít - ono když si stím neví rady, ani jeden z nejlepších servisů na Moravě....

Jsem doslova na-ranej - myslel jsem banální věc..... :aggressive:

když jsem se já pídil po zdroji zatékání, taky padla otázka zda nemám měněné přední okno. Někdy se stává, že se lepidlo vytlačí ven a při prudkém dešti zatéká do auta. Já jsem to měl v horním rohu. Přemázlo se to lepidlem a je klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U kombi vzadu v kufru,na levé straně pod světlem:

u mě to byla špatně nasazená hadička odstřikovače zadního skla

U řidiče kobereček :

byl ucpaný odtokový kanálek pod předním sklem,ale

někdy se mi stane že se mi dostane trochu vody přes práh přesně uprostřed dveří. Co s tím?

Odkaz ke komentáři

Bohužel, ale také se musím podělit o tuto špatnou událost. Pravděpodobně tomu napomáhá náklon vozidla. Taktéž jsem parkoval v práci v nájezdu, takže šikmo a ráno po šichtě a pěkném slejváku dávám do kufru bágle a kufr plný, respektive pogumovaná rohož (vaně) v kufru úplně nasáklá vodou. Bohužel jsem nepřišel z které strany se tam mohla dostat. Na té vaně nebyla poznat kde se nachází větší koncentrace vody, ale asi to bude také z té levé strany. Jinak pokud jsem měl vlhkost v předu u řidiče, myslím si, že je to asi mnou... neočištěné boty atd. převážně jezdím ve voze sám, takže se to projevuje u řidiče, z toko usuzuji (v mém případě) že jsem prase já. Ale na ten kanálek v mot. prostoru se podívám. Zdar.

Odkaz ke komentáři

Vidím, že u kombíčku zcela běžná věc. Taky jsem měl do dneška nažloutlou tekutinu poněkud hustou v levé kapse. Říkal jsem si, že asi borec přede mnou pořádně vystříkal dutiny, ale ejhle. Rozpojená hadička. Vaša je prostě machr. Jinak musím hledat, kde mu ještě zatéká do 5. dveří. To bude docela zajímavé. Asi rozdělat plast a lít a lít. Myslím si, že je to pod 3. brzdovým světlem, kde je určo špatně utěsněné okno. Tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři

Mě zatéká u spolujezdce od z podpalubovky - tam jak je elektrika - jde voda tam od okna jakoby od topení, nebo co tam je....

Ohledně zatékání v Octávkách tady toho je hodně a řekl bych, že mám snad vše pročtený, ale abych řekl pravdu tak nevím co konkrétně s banálním problémem u mě. Měl jsem to v origo servisu Škoda v Brně, pak u jiného servisu a prachy fuč a zatéká tam pořád - pokud je hustej a delší déšt - celkem už nevím kam tady u nás jít - ono když si stím neví rady, ani jeden z nejlepších servisů na Moravě....

Jsem doslova na-ranej - myslel jsem banální věc..... :aggressive:

Toto zatékání jsem odstranil tak, že jsem vyrobil nad pylový filtr stříšku, aby voda, která vždy teče po okně pod plast, nenatekla přes filtr do topení. Pokud máš mokro u spolujezdce na koberečku a pustíš ofuk okna a to se mlží, tak je to přesně toto.

Odkaz ke komentáři

A co by jste poradili pánové na zatékání kolem dveří... Byl jsem minulý týden v myčce a a vzadu mokrý koberce. Kromě toho mi zatéká do kufru (combi). Při větším dešti mám loužičku na zadním stahovacím platu v prostoru pod levým pantem. Už jsem tam lepil silikon, ale pořád zatéká.

Otázka tedy zní? Má cenu měnit veškerá dveřní těsnění? Je to vůbec těsněním?

Jaká je popřípadě cena ve Škodovce a jaký jsou čísla těchto součástek...

Nebo raději zajet na vrakáč a něco posbírat tam?

Odkaz ke komentáři

Problem so zatekanim v celom aute som mal,skontroloval som vestko a OK,nakoniec som zistil ze tesnenie na vsetkych dverach ,tak -tak visi,zalepil som to a je to teraz OK

Takze voda na prahovych dverach a koberci preteka cez spatne tesnenie dvery

Co teda doporučuješ? Výmenu všech těsnění?

Nebo jakým způlsobem jsi to těsnění přilepil? (Jak teda popisuješ?)

Odkaz ke komentáři

No mne to tam zatekalo desne ci uz pri micke alebo ked prsalo tesnenie bolo odlepene(vyschnute lepidlo) v hornej casti kazdych dvery,zalepil som to kvalitnejsim lepidlom,otestoval a uz mesiac je to fajn,zijem v skotsku a tu prsi kazdy den.Ty to mas sice u komiku,takze nechapem trosku jak ti to moze tiest na zadne plato?

Ak mas to tenenie volne tak skus ho prelepit,nove asi nebude lacne.

Odkaz ke komentáři

No mne to tam zatekalo desne ci uz pri micke alebo ked prsalo tesnenie bolo odlepene(vyschnute lepidlo) v hornej casti kazdych dvery,zalepil som to kvalitnejsim lepidlom,otestoval a uz mesiac je to fajn,zijem v skotsku a tu prsi kazdy den.Ty to mas sice u komiku,takze nechapem trosku jak ti to moze tiest na zadne plato?

Ak mas to tenenie volne tak skus ho prelepit,nove asi nebude lacne.

Díky, vyzkouším a uvidím ...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Super téma, už to řeším pěkně dlouho a ještě jsem na to nepřišel, jsou tady super typy, čím by to mohlo být, ale teď, když mrzne to s konví v ruce asi jen těžko zjistím, že. Jinak dík za typy, hned jak to bude možný mrknu na to, koukám, že je to u O1 dost běžná záležitost.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak jsem další z řady těch kterým se tam objevuje voda, nedávno jsem si toho všiml, tak jsem tam šáhl a očuchal a je to voda z ostřikovačů, takže mi tam taky někde ta hadička v tom spoji teče, asi pro to mi ten ostřik zadního okna jde tak mizerně :( .. jen co bude čas tak to opravím ..

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

pri rieseni problemu by velmi pomohlo okrem motorizácie aj velmi dokladne popísat rozmer pneu a hlbku vzorku.

rovnako je treba zmerat teplotu a vlhkost vonkajsieho prostredia, teplotu a vlhkost v interieri a nasledne v kufri.

ak je tento rozdiel viac ako 3,25 prcenta doporucil by som odvlhcovac.

Odkaz ke komentáři

pri rieseni problemu by velmi pomohlo okrem motorizácie aj velmi dokladne popísat rozmer pneu a hlbku vzorku.

rovnako je treba zmerat teplotu a vlhkost vonkajsieho prostredia, teplotu a vlhkost v interieri a nasledne v kufri.

ak je tento rozdiel viac ako 3,25 prcenta doporucil by som odvlhcovac.

ale to sa mi zacalo objavovat len pred 3 tyzdnami,dovtety v pohode nic!cele to plysove calunnenie je mokre na omak a ked to odhrniem tak je tam vlkost na pohlad ale nie vela len take orosenie !

Odkaz ke komentáři

:noot:

nerobte si z toho srandu...

Mas zadny stierac/ostrekovac? Ak nie, tak skus sadnut do kufra, kamos nech hadicou polieva auto a Ty si pekne sviet a hladaj, kadial to tecie dnu. Mozno zistis, ze Ti to zateka tak, ako tu uz bolo popisane okolo hornej hrany kufra (pri pantoch), mozno okolo svetla, mozno.........

Odkaz ke komentáři

:noot:

nerobte si z toho srandu...

Mas zadny stierac/ostrekovac? Ak nie, tak skus sadnut do kufra, kamos nech hadicou polieva auto a Ty si pekne sviet a hladaj, kadial to tecie dnu. Mozno zistis, ze Ti to zateka tak, ako tu uz bolo popisane okolo hornej hrany kufra (pri pantoch), mozno okolo svetla, mozno.........

nie nemam zadny stierac ale diky za rady ,uvidime

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...