markoke Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Ahojte, Rad by som sa Vas opytal ako je to u Vas s kontrolkou ABS. Mne sa tesne po nastartovani rozsvieti asi tak na 1-2 sek a potom zhasne. Deje sa to vtedy ked najprv klucik pretocim do prvej polohy, vacsina kontroliek zhasne ako aj ABS ale hned ked nastartujem ABS sa opat rozsvieti na spominane 1-2 sek. Ked startujem bez medzipolohy (ked nepockam v polohe 1) tak po nastartovani postupne zhasnu vsetky kontrolky ako aj ABS. Pisal som aj do Skodovky a odpisali mi ze by som s tym mal zajst na diagnostiku do servisu ??? please. (Mam fabiu II motor 1.2-44kW). Vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Pokud vim, uz se to tu resilo, dokonce jsem to sam pozoroval na jednom aute, ktere jsem mel k dispozici (Roomster Comfort 1.6). Myslim, ze je to v poradku, nicmene pokud mas auto jeste v zaruce, pro klid duse zajed do servisu na diagnostiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kakaš Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 aj mne to robi presne tak ako si to popisal, zatial som to nijak neriešil, ale na buduci mesiac mam garančku tak sa tam popytam.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 A co máte napsáno v návodu, u Rooma je toto: "Kontrolní světlo se rozsvítí na několik sekund po zapnutí zapalování, popř. během startování. Světlo zhasne, jakmile se ukončí automatický proces kontroly. Pokud kontrolní světlo ABS nezhasne během několika sekund po zapnutí zapalování, nebo se vůbec nerozsvítí, nebo rozsvítí-li se během jízdy, zařízení není v pořádku,..." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 20. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2008 (editace) Mno na našem autě se to ihned po nastartování taky rozsvítí a hned to zase zhasne, já teda doufám, že to problém není... a spíš mi příjde že to dělá teď, jak je chladněji Editováno: 20. Prosinec 2008, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 21. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2008 Tak sem to taky sledoval a pri startovani se rosviti jen nekdy. Nevim jestli to ma vliv pocasi, nebo neco jinyho, ale cca 1x za 3-4 starty blikne. Asi to bude normalni. doufam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Vcera jsem pozoroval rozsviceni ABS kontrolky v prubehu startu po tydennim odstaveni auta, pak hned zhasla. Po jizde pri dalsich startech uz kontrolka neproblikla. Z toho mi vyplyva, ze kontrolka ABS (alespon u me FI) se pri startu rozsviti jen pri poklesu napeti pod urcitou uroven. Jizda pak baterku "ozivila" a byl klid. Nastaveni u FII/Room muze byt jine, ale rozhodne v tom nevidim zadny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 7. Únor 2009 Sdílet Vloženo 7. Únor 2009 Tak jak se nyní oteplilo,. tak 10 - 15 stupňl bylo u nás dneska přes den, tak kontrolka ABS se po nastartování nerozsvítila, jinak doteď to dělalo po každém startu,. takže opravdu to asi bude mít nějakou souvislost s nižšíma teplotama, protože před zimou se to také nerozsvěcovalo.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 8. Únor 2009 Sdílet Vloženo 8. Únor 2009 Hmm. Jen doufam, ze nijak zasadni. Pokud se meni viskozita brzdove kapaliny a kontrola ABS proste stihne zaznamenat nejakou nesrovnalost v tlaku, nebo neco podobnyho, tak OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Nikdo s tím nemá podobné zkušenosti?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Je to jak jsem psal vyse, zadnej problem to neni, je to jen vec poklesu napeti pri startu. A protoze baterky nemaji radi nizke teploty, ktere negativne ovlivnuji jejich vykon, je to logicky, ze. Dokud kontrolka nezustane trvale svitit, nema cenu se tim zabyvat, nic to neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 9. Únor 2009 Sdílet Vloženo 9. Únor 2009 Dobré, díky moc za objasnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drass Vloženo 20. Září 2009 Sdílet Vloženo 20. Září 2009 ked startujes nestoj na brzde a nesvieti ked stojis tak zasvieti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 13. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2009 Díky za tip, vyzkouším, ale myslím, že na brzdě při startování nestojím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feroh Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 Aj po otestovaní a vymazaní na VAG stále svieti kontrolka ABS. Kde môže byť chyba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 jaké chyby tam byly? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadejjjjjj Vloženo 11. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2014 ahoj mam skoda roomster 1.2 htp a sundal jsem zadni buben a zacala me svitit kontrolka abs . co s tim ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2014 načítať diagnostikou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 11. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2014 Asi si poškodil to čidlo ABS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hadejjjjjj Vloženo 12. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2014 to je tamtak schovany ze jsem se ho ani nedotkl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 12. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2014 Asi ses něčeho dotkl , nějakej bordej na čidle, nebo je daleko od bubnu. Sundej a hledej. Jinak ti nikdo neporadí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Zdravím Vás a prosím o radu. Řeším problém se svítícími kontrolkami ABS nebezpečí smyku a tlak v pneu. Dnes jsem sundal kolo a snažil se podívat a nafotit stav na pravém zadním kole. Že je chyba na pravém zadním vím z diagnostiky. Taky mi bylo řečeno, že ve většině případů není chyba na čidle samotném, ale na ložisku kola na které je nějaký magnetický pásek a ten je snímán právě čidlem. Časem se tento magnetický pásek vydrolí orezne apod a pak to hlásí tuto závadu. Můžete mi poradit, zda je to opravdu ložiskem? Snažil jsem se to nafotiti i když foto nic moc....Snažil jsem se to nafotiti v místech, kde jsem si myslel, že je to nejhorší. Případně poraďte jak odzkoušet zda je problém na ložisku nebo v čidle.....Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Možná to bude blbost, nevím jak to tam přesně je, ale není možné přehodit snímač z druhého zadního kola na zkoušku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 Nevím jestli by tam pasovalo, a že by se mi chtěly rozdělávat kvůli toho obě strany....Kdyby to ložisko stálo 200 Kč, ale ono stojí min. 1800 Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2014 sú rozdielne ...ľavý a pravý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.