JPS32 Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 Dobrý den pánové, měnil jsem kola na zimní a při sundání zadních jsem si všiml, že se zadní kola točí poměrně ztuha. Musel jsem je otáčet poměrně silou. Zkrátka se chci zeptat zda je to normální, nebo jestli se mají točit bez odporu. Případně co s tím? Díky moc za jakoukoli radu! J. PS: Fabia kombi I, 105000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 pokud zadní kola nemají setrvačnost, to znamená, že pokud přestaneš točit, tak se zastaví, tak něco není v pořádku. Viděl bych to na zarezlé lanko ruční brzdy a permanentní přibržďování. Projeť se v autě a pak osahej přes díry v ráfku zadní bubny (kotouče), pokud se spálíš :-), tak je to v brzdách Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 a ještě taková drobnost - měl jsi úplně povolenou ruční brzdu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 no teď jsem se chtěl na tu brzdu zeptat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bemo Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 ROzhodne na tu brzdu necahaj ,radsej napluj alebo dako pokrop vodou..Ale ako tu bolo spominane skontroluj si rucnu ci nieje prilis nasponovana.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinko_u Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 Ahojte Mam vcelku podobny problem, ale s tym ze som koli tomu aj rozobral bubny a povolil uplne lanko. V minulosti som musel tahat rucnu donekonecna, tak som skratil chod rucnej. Teraz ju mam nastavenu tak akurat, ze zacina brzdit az na druhom zube. Aj ked som mal uplne povolene lanko, takiez sa mi tocili kolesa ztuha. ziadny rozdiel, ked som mal napnute a teraz ked mam povolene. Co s tym??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 teď přesně nevím, jak má Fabia udělaná zadní prasátka, ale může být problém, že se buď nevracejí vůbec a nebo je pro jejich vrácení nutné s autem popojet, což u zastaveného auta nepoznáš, protože naposledy jsi brzdil. Zkus osahat ty bubny jestli se hřejou. Pokud ne, tak bych to neřešil, protože při běžné jízdě to nedělá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinko_u Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 mne to robi aj ked som mal dole bubny a tocil len nabojom, ci ako sa to spravne vola... tam by uz nic nemalo brzdit. mozu to byt loziska??? PS. som lama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 (editace) Tak pokud jsi měl dole bubny..tak to nemá jaksi o co brzdit...takže jsi musel točit jen nábojem...což jasně znamená,že je přidřené ložisko... Editováno: 26. Listopad 2008, autor: Lugo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 takto jsi to měl ? A točil jsi jen nabojem a nešlo to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 no s tímhle se točí blbě:-) Pokud by bylo přidřené ložisko, tak, že se s tím nedá téměř otočit, tak to musí hučet, jak hejno rozezlených sršňů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS32 Vloženo 26. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Díky za odpovědi... Ruční je povolená dost a při pokusu o otáčení zadního kola byla na 100% dole. Nejsem až takovej truhlik. Nicméně pokud se tedy neodbrzdila, mohlo to být zarezlým lankem. Jak ho promazat a uvolnit poradíte? Díky moc. PS: Nejsem sice automechanik, ale ruce jenom do heřmánku nemám... ))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John Doe Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Myslím že ho skôr vymeníš ako rozhýbeš a premažeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 lepší je ho vyměnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinko_u Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 takto jsi to měl ? A točil jsi jen nabojem a nešlo to ? jj, tak som to mal a islo to ztuha. tocit sa tocilo no tazko a pri jazde mi loziska nehucia. ja mam takyto problem na oboch stranach... BTW: kolega mal na fabii v pecku zadne lozisko, tak viem ako to huci...kuewsky dost!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.