Přejít na obsah

Výměna motoru tdi 66kW za 81kW

Majlo

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

nedávno se mi potkal motor tdi 66kW ( auto servisováno, na rozvodech cca 15tis. km, nejaka vada materialu :rtfm: ) a vzhledem k rozsahu poškození se mi nevyplatí ho opravovat, radši si koupím novej, ale teď je otázka, zda nevadí záměna za tdi 81kW...? Od mého mechanika jsem slyšel, že nemusím měnit ani software, ale zajímá mě hlavě jak se budou tvářit na technické... Bude třeba nějaká změna v TP? a půjde to ?

Děkuji za radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rok je 98. Radši bych se nespoléhal na to, jestli ten kód nebude vidět. Obávám se toho, že opravdu bude jinej kód motoru ( VIN samozřejmě taky, ale o ten nejde) a při evidenci, nebo STK mě s tímhle vyhoděj :( Auto mám napsaný do firmy a ještě bych ho potřeboval cca 5 měsíců mít, abych ho celý odepsal ( z daní kol117 ), ale je škoda ho mít tu dobu na dvoře a nepoužávat ho. Ten motor 81kW by byl určitě příjemnější, navíc se dá sehnat v podstatě za stejný peníze, ale nechci si zbytečně dělat problémy s úřadama... Asi budu muset skousnout skutečnost, že tam prostě silnější nedám :(

Odkaz ke komentáři

Já jsem u všech mých aut nechal vymazat číslo motoru, ale kód tam musí zůstat a kontroluje se to. Před čtyřma rokama jsem v jednom autě měnil motor a blok s číslem jsem měl nalakovaný. Na technické z toho udělali skoro skandál, jak můžu mít nové emise když kód je k nepřečtení. Radši jsem tam nachal stornovat TK a mazal jinam, kde nejsou takový fundamenalisti a vše proběhlo OK :) . Takže tadši mít kód v pořádku.

Odkaz ke komentáři

Tak tak, kód se kontroluje, číslo sic nikoho nezajímá, ale pokud nemáš výmaz, může ti to nějaký snažílek taky zkomplikovat.

Já měl velký problémy na STK se štítkem. Ukradli mi auto, pak ho našel a legální a úřady doporučenou cestou ho legalizoval včetně odlepení štítku a tzv. "obnovení náhradní metodou" (odtřihli mi nesprávné číslo a štítek s typen přinýtovali). No po půl roce jsem v tý samý stanici měl velkej problém to vysvětlit !!!

Odkaz ke komentáři

číslo motoru nikoho nezajímá,motor mužeš měnit třeba každej tejden,ale typ motoru se kontroluje dusledně oficialně nemužeš 66tku vyměnit za 81 z stk tě vyrazej.pokud tam máš dobrýho známýho ok,ale stejně to jednou budeš chtět prodat,nový majitel s tím pude na evidenčku a je to v pytli auto máš zpátky, a budeš schánět znovu druhej motor

Odkaz ke komentáři

Ale jde to,správné to sice není,ale možnost tu je.Pokud je typ motoru nečitelný,lze ho úředně vyrazit náhradní technologií.Takto vytvořené úřední označení se vyfotí,pořídí se zápis a uloží na odboru dopravy v dokladech vozidla.Celý vtip spočívá v tom,že úřední označení se provádí běžnými raznicemi. :)

Tak to alespoň bylo když jsem se o tomto způsobu dozvěděl.

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...